Nutu Camataru iese din inchisoare - eliberarea sa nu a fost contestata

Marti, 12 Martie 2019, ora 13:51
7775 citiri
Nutu Camataru iese din inchisoare - eliberarea sa nu a fost contestata
Foto: Arhiva Ziare.com

Ion Balint, zis "Nutu Camataru", a fost eliberat, marti, din inchisoare, in urma unei decizii pronuntate de Judecatoria Gaesti.

"Admite propunerea de liberare conditionata formulata de Comisia de liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Gaesti pentru condamnatul Ion Balint. Dispune liberarea conditionata a condamnatului Ion Balint de sub puterea mandatului 130/2018 emis de Curtea de Apel Ploiesti, in baza sentintei penale 108/2018, daca nu este retinut sau arestat in alte cauze", se arata in minuta deciziei din 6 martie a Judecatoriei Gaesti.

Surse judiciare au precizat ca decizia de eliberare nu a fost contestata de procurori in termen de trei zile, astfel ca solutia pronuntata in prima instanta a ramas definitiva, Ion Balint parasind Penitenciarul Gaesti.

In decembrie 2017, Ion Nutu Balint a fost condamnat 5 ani si 5 luni inchisoare cu executare intr-un dosar de infractiuni de violenta - santaj, camatarie, omor, nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Fratii Ion Balint zis "Nutu Camataru" si Vasile Balint zis "Sile Camataru", precum si liderul clanului "Sportivilor", Radu Cristian Rosca zis "Rosca", au fost trimisi in judecata in iulie 2013, alaturi de alti 51 de interlopi, pentru savarsirea de infractiuni de violenta.

Procurorii DIICOT au destructurat la acea vreme doua dintre cele mai importante grupari infractionale constituite in Bucuresti si Ilfov.

Gruparile infractionale organizate, cunoscute sub denumirile "Camatarii" si "Sportivii", erau specializate in savarsirea de infractiuni de violenta - santaj, camatarie, tentativa de omor calificat si omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma letala fara drept.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale. Astfel, in perioada 2008-2012, membrii celor doua grupari rivale au provocat in spatiul public conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in Bucuresti, situatii ce au avut drept consecinta directa punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a mai multor persoane.

Citește și:
Nehammer şi Rutte au pus la cale soarta Schengen. La ce concluzie au ajuns privind România și Bulgaria
Nehammer şi Rutte au pus la cale soarta Schengen. La ce concluzie au ajuns privind România și Bulgaria
Cancelarul austriac Karl Nehammer l-a primit joi la Viena pe premierul olandez Mark Rutte, pentru a discuta despre migrație. Ambii politicieni s-au opus în decembrie aderării României şi...
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...