Adunare populara a motilor, in apararea lui Avram Iancu

Marti, 22 Martie 2011, ora 19:59
2682 citiri
Adunare populara a motilor, in apararea lui Avram Iancu

Peste 400 de moti s-au adunat, marti, in Piata Avram Iancu din orasul Campeni, unde au adoptat o hotarare prin care au cerut Presedintiei, Guvernului si Parlamentului Romaniei "sa se dezica si sa condamne cu promptitudine tot ceea ce aduce atingere integritatii statului roman".

Cei prezenti la mitingul desfasurat in "capitala Tarii Motilor" au solicitat oficialitatilor centrale "sa analizeze cu luciditate actiunile iredentiste si xenofobe, indiferent din partea cui ar veni.

De asemenea, motii au cerut declararea "persona non grata" a celor care "defaimeaza cu atata impertinenta istoria si simbolurile nationale".

Printre participanti s-a numarat si interpretul de muzica populara Nicolae Furdui Iancu, originar din Muntii Apuseni, care a afirmat ca a fost revoltat si el, ca toti motii si ca toti romanii, de manifestarile antinationale din ultima perioada, condamnand "asemenea fapte reprobabile". Si, fiindca, dupa cum a subliniat, interpretul are felul sau de a spune ceea ce simte, acesta a cantat "Marsul lui Iancu".

Participantii au mai solicitat sa se puna un accent corespunzator in scoli si universitati pe cunoasterea istoriei si geografiei Romaniei, in limba romana.

Unii dintre cei prezenti au fost imbracati in costume populare specifice zonei. Participantii au fluturat steaguri tricolore si au purtat fulare si cocarde tricolore. Au fost afisate pancarte cu mesajul "Noi nu suntem sovini, dar dorim respect".

Singurul incident inregistrat la adunarea populara organizata de Societatea Cultural-Patriotica "Avram Iancu", Asociatia ASTRA si Uniunea "Muntii Apuseni" a fost inregistrat in momentul in care deputatul democrat-liberal Corneliu Olar, parlamentar in colegiul Muntilor Apuseni, a fost huiduit cand si-a inceput discursul. La adunarea de la Campeni au luat cuvantul in general reprezentanti ai asociatiilor cultural-patriotice.

Vorbitorii au reiterat solicitarea de revocare a ordinului de detasare a lui Csibi Barna la Administratia Finantelor Publice Abrud. Functionarul din Miercurea Ciuc, care, saptamana trecuta, a spanzurat o papusa cu chipul lui Avram Iancu, a fost detasat, incepand de luni, printr-un ordin semnat de presedintele ANAF, Sorin Blejnar. Barna a intrat insa in concediul legal de odihna pentru 21 de zile.

Nu au putut fi prezenti la aceasta adunare populara elevii Colegiului National "Avram Iancu" din Campeni, desi Consiliul elevilor si Consiliul profesoral isi dadusera luni acordul de participare. Conducerea unitatii de invatamant a solicitat Inspectorului Scolar Judetean Alba sa aprobe prezenta la aceasta manifestare, insa inspectorul scolar general adjunct Marcel Stan a declarat, marti, ca ISJ nu a putut lasa copiii sa participe "la o actiune intr-un moment de tensiune in zona".

La adunare au venit 12 primari din zona, precum si invitati din judetele Arad, Hunedoara si Timis.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#moti integritate stat roman, #hotarare actiuni xenofobe , #miting