Rafuiala cu C4 intre interlopii din Neamt - Bomba a fost dezamorsata (Video)

Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 11:29
6102 citiri
Rafuiala cu C4 intre interlopii din Neamt - Bomba a fost dezamorsata (Video)
Foto: Digi 24

Genistii au dezamorsat, vineri, bomba pusa sub masina lui Bogdan Mararu, fratele interlopului impuscat, in 2010, intr-un bar din centrul orasului Piatra Neamt.

Genistii au avut la dispozitie si un robot, relateaza televiziunile de stiri.

Echivalentul explozibilului gasit sub masina lui Bogdan Mararu este de 5,5 kilograme de trinitrotoluenul (TNT), iar o eventuala deflagratie ar fi avut loc pe o suprafata de 350 de metri, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Rafuiala cu bombe intre interlopii din Neamt - Exploziv militar C4, sub masina lui Mararu

Trei persoane au fost prinse in flagrant, vineri dimineata, in timp ce amplasau un pachet suspect sub masina fratelui interlopului Gheorghita Mararu, iar suspectii intentionau sa incedieze si doua spatii comerciale din oras.

Conform unui comunicat DIICOT, remis Ziare.com, este vorba despre o bomba care contine un kilogram de exploziv militar de tip C4.

O echipa a Serviciului Roman de Informatii formata din specialisti pirotehnisti cu experienta a fost trimisa la Piatra Neamt, a declarat purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, care a precizat ca suspectii erau monitorizati din decembrie.

Invinuitii au amplasat "un dispozitiv exploziv artizanal sub un autoturism, in vederea suprimarii vietii" lui Bogdan Mararu, proprietarul masinii.

Din primele verificari, a rezultat ca dispozitivul artizanal continea cantitatea de aproximativ un kilogram substanta exploziva, probabil C4, iar detonarea urma a fi realizata mecanic, mai transmite DIICOT.

Membrii gruparii, coordonati de un barbat de 43 de ani, intentionau sa distruga prin incendiere si doua spatii comerciale, amplasate pe raza orasului Piatra Neamt, apartinand altor doua parti vatamate.

La DIICOT Neamt au fost duse, la audieri, sase persoane, precizeaza sursa citata.

Scandalul interlopilor din Neamt

Interlopul Cristian Chilat, zis Falau, l-a impuscat, de cinci ori, in noiembrie 2010, pe Ghoerghita Mararu, un afacerist controversat din Piatra Neamt. Falau a tras si asupra fratelui lui Mararu, Bogdan, care a scapat insa doar cu rani usoare.

Crima din Piatra Neamt a avut drept consecinta si destituiri la nivelul politiei din Neamt. Fostul sef al Politiei Neamt, Aurelian Soric, a dat un spectacol pe cinste la acea vreme, dupa ce interlopul Gheorghita Mararu a fost asasinat in centrul orasului. Aurealin Soric a reusit sa-si enerveze la culme sefii, dupa ce a lasat sa se inteleaga ca in niciun caz calitatea de camatar nu s-ar ridica la gradul de infractor.

La conferinta de presa pe care a tinut-o atunci, Soric a izbucnit in lacrimi in fata jurnalistilor, iar replica sa "case closed" a tinut mai multe zile prima pagina a ziarelor. Atunci, el a sustinut ca demisia sa a fost pusa la cale de secretarul de stat din MAI din motive de ... "misunderstanding".

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#bomba dezamorsata Neamt, #Mararu atentat bomba Neamt , #politie
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
@kiatra: l-ai uitat pe hrebenciuc din "ecuatie" zi tot! fara musama!
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5