"Protestatarul" Briana Caradja, pentru BBC despre manifestatiile din Romania

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 23:43
5381 citiri
"Protestatarul" Briana Caradja, pentru BBC despre manifestatiile din Romania
Foto: BBC

Protestele continua in Romania, in pofida reinstalarii in functie a lui Raed Arafat, comenteaza BBC despre manifestarile din Romania.

Cei de la BBC au citat opinia a doi romani despre proteste, Brianna Caradja, despre care au omis sa precizeze ca este printesa, si o studenta, Smaranda, din Iasi.

"Demisia lui Raed Arafat a fost doar catalizatorul, faptul ca a fost reinvestit in functie nu va opri protestele. Oamenii manifesteaza impotriva coruptiei Guvernului. Suntem in criza, iar ei au inteles ca este nevoie de masuri de austeritate, insa ne-a ajuns", a precizat Caradja.

"Imi iubesc tara, iar acest protest reprezinta ceva nou pentru noi. Lucrurile nu se vor schimba peste noapte. Intelegem acest lucru insa prin protestele din ultimele zile speram ca presedintele sa demisioneze si sa se organizeze alegeri anticipate", a continuat aceasta.

Ea a mai spus ca cei mai multi oameni au protestat pasnic, desi au fost multe arestari care au fost facute fara motiv.

"Desi manifestarile au luat o amploare masiva, presedintele a fost absent. Abia dupa trei zile premierul a facut prima declaratie despre evenimentele la zi. Exista proteste in peste 40 de orase. Aceste demonstratii sunt mai mari decat revolutia din 1989", a concluzionat Caradja pentru BBC.

Cei de la BBC au prezentat si parerea unui anit-protestatar, Smaranda din Iasi.

"Faptul ca romanii protesteaza chiar si dupa reinvestirea lui Arafat spune totul. Multi dintre ei nu stiu de ce se afla pe strazi si nu sunt in stare sa spuna care este motivul manifestarilor", a afirmat tanara pentru publicatia engleza.

Ea precizeaza ca totul a inceput de la reforma Sanatatii, a continuat cu demisia lui Arafat, care a condus la scandari de genul "Jos cu Basescu".

"Sunt aproape sigura ca doar 1% din cei din strada stiu ce implica noua Lege a santatii. Iar cand reprezentantii Opozitie au declarat in mod public ca ei sustin aceste proteste, te face sa te intrebi cine este in spatele acestor manifestari", se intreaba tanara.

Ea considera ca protestatarii nu au iesit in strada doar din cauza masurilor de austeritate.

"Daca ar fi fost asa, de ce nu au actionat acum un an, cand s-au facut taierile? Conform ultimelor informatii, oamenii sunt furiosi si suparati din diverse motive, fie ca au salarii mici, fie ca sunt saraci. Oamenii sunt furiosi si inteleg asta, insa problema este ca asa merg lucrurile in tara noastra de 21 de ani. Aceste probleme nu sunt cauzate, neaparat, de acest Guvern", a conchis Smaranda.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#proteste Romania, #proteste Bucuresti, #Proteste Romania BBC , #proteste