Sindicalistii si Ministerul de Finante s-au inteles cu privire la acordarea stimulentelor

Sambata, 16 Octombrie 2010, ora 17:11
1983 citiri
Sindicalistii si Ministerul de Finante s-au inteles cu privire la acordarea stimulentelor

Sindicalistii au ajuns, sambata, la un acord cu ministrul de Finante Gheorghe Ialomitianu cu privire la acordarea de stimulente pe criterii legate de performanta, urmand ca luni sa fie deblocat fondul pentru luna august.

"Luni vor analiza criteriile si se vor face propunerile catre comisia centrala si vor da drumul la stimulente. Sunt criterii clare pentru neacordarea acestor stimulente, cei care au muncit si indeplinesc criteriile vor primi banii. La nivelul angajailor este vorba de eficienta la locul de munca", a asigurat Sebastian Oprescu, liderul Sindicatului National al Functionarilor Publici.

Acesta a precizat ca este vorba de 3 criterii mari la nivel de ordonatori si 15-16 criterii la nivel individual care urmeaza ca luni, la nivel teritorial, sa fie puse in aplicare, in functie de acest lucru urmand sa ia o decizie privind continuarea sau nu a protestelor.

"Cu siguranta vor primi toti stimulente, conform eficientei la locul de munca. Daca la nivel teritorial nu vor aparea blocaje, colegii vor fi multumiti. Daca vor fi blocati, cu siguranta vom avea actiuni de protest", a adaugat el.

Liderul SNFP a precizat ca este vorba de trei criterii la nivelul structurilor teritoriale, criterii ce au facut parte din solicitarile sindicalistilor, insa ponderile erau cele care nu ii multumeau.

Primul criteriu se refera la planul de incasari si va avea o pondere de 35%, cel de-al doilea se refera la ponderea sumelor atrase suplimentar fata de cele trecute la nivelul agentilor economici si va avea pondere tot de 35%, iar cel de-al treilea reprezinta ponderea incasarilor fiecarei structuri teritoriale in totalul programului de colectare a veniturilor si va avea o pondere de 30%.

Potrivit liderului sindical, functionarii sunt nemultumiti si de legea salarizarii, asa ca noi proteste care sa vizeze acest lucru nu sunt ecxluse.

"Avem insa si probleme legate de legea salarizarii. Cu siguranta vom participa la mitinguri si actiuni de protest care ne intereseaza in mod direct", a mai spus Oprescu.

La randul sau, ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, a precizat ca aceste criterii existau si pana acum, doar ca nu erau aplicate. Stimulente se vor acorda insa dupa aceste criterii numai pentru lunile august si septembrie, urmand ca de acum inainte sa se faca cu totul alte calcule.

"Discutam de luna august si septembrie, dupa ce se aplica legea limita este alta, vom discuta alt sistem de indicatori. Eu transmit tuturor directorilor ca au o mare responsabilitate privind intocmirea listelor. Cei care isi bat joc de intocmirea lor trebuie sa lucreze in alta parte. Directorii vor fi analizati la nivel central. Vom analiza daca unii merita sau nu", a fost mesajul transmis de Ialomitianu.

Ministrul a anuntat si ca Sebastian Vladescu a trimis o scrisoare in teritoriu ca acordarea de stimulente nu se face transparent si ca, pentru cele doua luni, august si septembrie, a fost o problema cu acordarea lor.

"La nivelul ministerului exista o comisie in care am incredere ca va respecta prevederile legii. In perioada urmatoare se vor da bani numai celor care aduc bani suplimentari la bugetul de stat", a mai spus ministrul de Finante.

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#sindicalisti proteste, #stimulente sindicate, #bani stimulente , #proteste
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
De aceeia au pus papitoii astia , de la circulatie zecile de radare , din dotare ?
Poza bum
bum
rank 5
iar s-au inteles ? pregatiti-va pixurile ca pe la 19h35 , iar nu vor gasii un consens si ......pana cand apare "baba-cloantza"