Sute de florarese au protestat la Universitate: Vrem sa muncim, nu vrem sa cersim! (Video)

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 14:35
5963 citiri
Sute de florarese au protestat la Universitate: Vrem sa muncim, nu vrem sa cersim! (Video)
Foto: Facebook/Asociatia Florarilor si a Meseriilor Traditionale

Peste 500 de florari s-au strans marti in fata Teatrului National pentru a protesta fata de decizia Primariei Bucuresti de a suspenda procedura de acordare a avizelor si autorizatiilor de functionare pentru chioscurile pe care le detin.

De asemenea, protestatarii sunt nemultumiti ca nu au fost invitati de catre reprezentantii Primariei Capitalei la luarea unor decizii ce vizeaza Regulamentul comertului cu flori in Bucuresti.

Florarii au scandat lozinci precum "Noi vrem sa muncim cinstit, avem copii de hranit", "Vrem avize, vrem sa muncim legal", "Nu vrem ajutoare sociale", "Meseria noastra este cea mai frumoasa", "Te nasti cu flori, traiesti cu flori, mori cu flori", "Vrem sa muncim, nu vrem sa cersim".

Dupa aproximativ o ora de protest pasnic la Piata Universitatii, florarii au mers catre sediul Primariei Capitalei, unde si-au prezentat revendicarile.

"Vom depune o cerere cu revendicarile noastre ca sa se dea drumul la avizare pentru toti florarii din Bucuresti (...) Doresc sa construiasca chioscuri noi de flori si din sursele noastre vor sa le injumatateasca. Vor sa faca chioscuri noi, cum vor ei, pe placul lor si sa le bage la licitatie", a declarat Adrian Dinca, presedintele Asociatiei Florarilor si Meseriilor Traditionale.

El a spus ca in prezent, in Bucuresti, exista 504 chioscuri, realizate de membrii asociatiei inca de acum 5-6 ani, iar costurile lor nu au fost inca amortizate.

"S-au cerut chioscuri noi si acum cativa ani. Ce facem, schimbam chioscurile din 4 in 4 ani? (...)

Ne-au chemat ieri (luni - n.red.) sa ne spuna ca ne aproba sa facem parte din Comisia in care se va lucra la noua strategie si ca nu vor mai putea sa ne dea 504 chioscuri, cate sunt acum", a mai spus Dinca, precizand ca un chiosc a costat intre 6.000 si 8.000 de euro.

Reprezentantul florarilor s-a pronuntat impotriva licitatiei pe care Primaria Capitalei doreste sa o organizeze in viitor, afirmand ca se va distruge traditia meseriei de florar.

"Nu dorim licitatia, meseria asta noi o facem de sute de ani. Una dintre cele mai vechi si frumoase meserii traditionale rrome este pusa in pericol. (...)

Daca chioscurile sunt cerute din 4 in 4 ani sau din 6 in 6 ani, noi ce facem? (...) In sectoarele 1, 2, 3 si 4 au fost facute chioscuri in urma cu 5-6 ani, in sectoarele 5 si 6 nu a fost un anume tip de chiosc, dar este un model facut asa cum au stabilit cu autoritatea locala.

Suntem de acord cu infrumusetarea Bucurestiului, dar vrem garantii. Nu ca peste patru ani, daca nu mai este doamna Firea sau domnul Mutu sau nu stiu cine, sa spuna eu nu-l mai vreau verde, il vreau rosu sau galben sau albastru", a completat el.

Membrii Asociatiei Florarilor au spus ca intentioneaza sa sustina protestele pana le vor fi solutionate revendicarile.

UPDATE: Primarul Gabriela Firea a transmis marti, in urma unor discutii cu reprezentantii Asociatiei Florarilor si Meseriilor Traditionale, ca primariile de sector sunt cele elibereaza avizele si nu Primaria Capitalei.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#protest florari, #protest florarese marti, #greva florari Teatrul National marti video, #revendicari florari , #proteste