Ziare.com

Nu, nu am fost toti turnatori ai Securitatii!

de Camelia Badea
Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 10:12

   

Nu, nu am fost toti turnatori ai Securitatii!
"Subsemnatul (...), profesor de romana in localitatea (...), refuz sa dau informatii organelor de securitate intrucat nu imi sta in caracter". O fraza simpla, care iti taie respiratia cand o citesti de pe fila ingalbenita aflata in dosar. Si un subiect pe care avem datoria sa il reluam ori de cate ori avem prilejul, iar si iar, pana cand, in sfarsit, lucrurile se vor limpezi si se va face dreptate.

Unora li se va parea poate ciudata aparitia unui articol pe tema colaborarii cu Securitatea in februarie 2011, cand nicio dezvaluire scandaloasa nu a mai iesit la iveala si cand agentiile de stiri lanseaza la foc continuu noutati spectaculoase din zona politicului sau justitiei. Cred ca se insala. Fara sa ne dam seama, viata noastra curge printre jaloane bine infipte in pamant de fostul serviciu secret, care influenteaza, poate, chiar si ceea ce se intampla in aceste zile in zona politicului si a justitiei.

In urma cu aproape doua saptamani a murit Vasile Paraschiv. Multi dintre cunoscutii mai tineri, ai mei si ai fiului meu, habar nu aveau cine e. Mi s-a parut rusinos, revoltator chiar, gandindu-ma ca toata lumea stie cine e "Bianca lui Bote" sau "Ileana Cosanzeana", vedetele lumii mondene, dar nume precum Vasile Paraschiv sau Cristian Paturca deja nu mai spun nimic pentru foarte multi romani.

Cei care au incercat sa ne improspateze memoria, cum ar fi Vladimir Tismaneanu sau Traian Ungureanu, n-au prea fost luati in seama de masele de internauti, pentru ca, nu-i asa, sunt "basescieni" si nu e cool sa-i citesti, sau Doamne fereste, sa mai si comentezi cu altii ce scriu ei.

Departe de mine gandul ca prin acest articol as avea mai multa trecere decat cei doi, dar nu pot sa nu ma gandesc ca poate toti acesti tineri nestiutori au totusi o scuza: lipsa de informatii. De altfel, Andrei Plesu remarca in cadrul unui seminar organizat in noiembrie: "La CNSAS, toata lumea cauta informatori, turnatori. Dar au existat oameni absolut nesemnificativi socialmente care au avut o atitudine incredibil de demna in timpul comunismului".

Are perfecta dreptate Andrei Plesu. Mai zilele trecute presa a scris pe larg despre colaborarea cu Securitatea a lui Ioan Grosan, Szobi Cseh sau Mircea Iorgulescu, iar peste doua zile vor curge din nou rauri de cerneala, dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie vor constata, definitiv, daca vicepresedintele Senatului Dan Voiculescu a fost sau nu colaborator al Securitatii.

Dar cator dintre noi macar le trece prin cap ideea ca au existat si romani care au refuzat cu demnitate sa colaboreze, in conditiile in care foarte multi nu au auzit nici macar de Vasile Paraschiv? Cine se mai oboseste sa ii caute in arhive pe romanii care au ramas demni si au avut curajul sa infrunte Securitatea, nu facand mari acte de bravura, nu rasturnand regimul lui Ceausescu, ci pur si simplu spunand "Nu! Nu imi voi turna apropiatii, indiferent de consecinte", punand astfel frana expansiunii sistemului criminal?

Si totusi astfel de oameni admirabili au existat si ei pot fi regasiti in documentele aflate in arhiva de la CNSAS. Sunt consemnate refuzuri de colaborare cu Securitatea si in anii '60, si in anii '70, si in anii '80. Au fost oameni demni in toate paturile sociale: si strungari, si profesori, si preoti, si ofiteri, si muncitori, comunisti-necomunisti, sau de alte orientari politice.

In dosarele lor, adanc subliniat cu dungi groase si rosii chiar de mainile fostilor ofiteri de securitate, scrie clar ca toti cei de mai jos au respins, mai devreme sau mai tarziu, pactul diabolic cu serviciul secret comunist.

Referat: Considera imoral sa dea informatii despre cunoscuti, este un BALAST

Contabilul: Persoana nascuta in 1933, contabil din Targoviste, tatal preot si membru PNT. Are preocupari literare. In 1963 a fost recrutat ca informator. In 1964 a fost exclus pe motiv ca "refuza sa furnizeze informatii si nu se prezinta la intalniri". S-a inchis mapa de verificare si s-a transformat in dosar de urmarire.

Condamnatul politic: Fost condamnat politic din Arad, "sursa organelor noastre in perioada '57-'59". In 1959 a fost exclus pentru ca a refuzat colaborarea si nu a dat declaratii. Are dosar de urmarire din 1977.

(Un bun cunoscator al perioadei imi explica faptul ca acesta poate fi privit ca un esec profesional pentru cel care l-a recrutat, motiv pentru care dosarul nu a fost inchis imediat, deoarece s-ar fi facut de ras in fata superiorilor si ar fi aratat ca nu si-a dat toata silinta.)

Ofiterul: Dosar retea, de informator. Memoriu din iulie 1964, in care, cu prilejul aniversarii a 20 de ani de la eliberarea tarii de sub jugul fascist, fostul ofiter din armata regala in varsta de 52 de ani ii cere comandatului Directiei Securitatii din regionala Ploiesti sa ii "redea demnitatea".

"Tovarase comandant, subsemnatul(...) cooptat contra vointei mele ca agent informator in cadrul serviciului dumneavoastra secret de la data de (...) 1961 cu onoare va aduc la cunostinta ca imi este foarte greu sa mai pot indeplini in continuare acest oficiu din urmatoarele motive (...) Va rog sa reconsiderati pozitia si sa imi redati demnitatea(...) Nu am fost ostil sistemului de viata socialist nici in trecut, sunt fiu de muncitor sarac(...)

Pretuiesc foarte mult puritatea constiintei umane, demnitatea omului, libertatea de convingere, exprimare si critica, atata vreme cat nu dauneaza adevaratelor interese si idealuri ale poporului.

Va rog sa reconsiderati pozitia in care contrar constiintei mele, educatiei si firei mele, am fost pus, si, in cinstea celei de a 20-a aniversari a eliberarii patriei noastre, la care si eu ca militar am contribuit efectiv expunandu-mi viata in luptele ce s-au dat(...) va rog sa-mi redati deplina libertate civica pe care demnitatea mea de om, de fost militar si cinstit cetatean, o reclama si o merita cu prisosinta.(...)

Daca dumneavoastra nu puteti satisface aceasta legitima cerere, imi iau obligatia morala ca in cel mai scurt timp sa fac un memoriu documentat si sa il prezint tovarasului Gheorghe Gheorghiu Dej".


Din referatul cu propunerea de abandonare a agentului reiese ca acesta a adoptat "o atitudine de vaicareala" si "si-a mentinut punctul de vedere considerandu-se dezonorat pentru ceea ce face". Tot acolo se mai arata ca "i s-au dat explicatiile necesare, parand a fi convins", dar, ulterior, fostul ofiter a plecat in concediu si a lasat ciorna memoriului acasa, care a fost gasita de sotie, afland astfel despre colaborare. "E bolnav si deconspirat, mentinerea e inoportuna", se arata in referatul intocmit de Securitate.

(Un truc la care fostul ofiter din armata regala a apelat pentru a scapa? Mai mult ca sigur ca nu a uitat copia la indemana sotiei din intamplare...)

Strungarul: Strungar din Arad, recrutat in 1957 prin metoda constrangerii (folosindu-se materiale compromitatoare). In referatul de excludere din retea se arata ca acesta "s-a dovedit nesincer, nu a depus interes in munca" si ca "a fost tras la raspundere si i s-a atras atentia asupra muncii nesatisfacatoare".

Din martie 1959 nu a mai furnizat niciun material.

"In discutiile purtate, a afirmat in mod categoric ca nu mai vrea sa colaboreze deoarece nu ii place sa fie legat de nimeni si considera ceva imoral sa dea informatii despre prieteni si cunoscuti(...)

De asemenea a afirmat ca e in stare sa suporte orice masura vom lua asupra sa(...) Agentul a dat o declaratie in care arata ca nu mai vrea sa colaboreze cu organele de securitate pe motiv ca 'aceasta sarcina este daunatoare sanatatii sale si nepotrivita firii lui sensibile producandu-i un dezechilibru psihic si moral'".


In propunerea de excludere din reteaua de informatori se precizeaza ca respectivul "s-a dovedit nesincer, fatarnic, constituind un balast".

Ulterior, s-a dispus "scoaterea din postul de pedagog la scoala profesionala, acesta fiind necorespunzator politic".

Preotii: Sinteza din mai 1981 dintr-un dosar cu preoti catolici din Harghita si Covasna. "Reteaua existenta pe linia problemei romano-catolice nu se ridica la nivelul cerintelor. Din cei 14, 8 refuza sa furnizeze informatii".

(Aceeasi cunostinta, buna cunoscatoare a arhivelor, imi atrage atentia asupra unui aspect extrem de important. Recrutarea nu inseamna nici pe departe ca cineva a si colaborat cu Securitatea, nici chiar atribuirea unui nume conspirativ, daca persoana respectiva nu a dat declaratii care sa afecteze viata si drepturile fundamentale ale altcuiva.

De asemenea, faptul ca in arhive nu se gaseste un angajament semnat de cineva, ci doar note informative date de el, nu il exonereaza de calitatea de fost colaborator al Securitatii).

"Bolnavul" de cancer: Informator de la Securitatea municipiului Bucuresti. A fost recrutat in 1970 pentru a fi folosit pe langa elemente legionare (cum erau denumiti de multe ori anticomunistii).

"Inca de la recrutare a facut greutati, a acceptat greu, in '72-'73 a refuzat complet, pretextand ca e suspect de cancer(...)In 1983 (!!!), la ultima analiza, informatorul (...) "face greutati, nu raspunde la intalniri".

In 1987 i se inchide dosarul, deoarece respectivul s-a "sustras in mod sistematic", fiind "preocupat in exclusivitate de problemele profesionale".

(Un alt "colaborator" care a refuzat, de fapt, sa colaboreze...)

In loc de concluzii

Sunt doar cateva cazuri, putine, pe care le-am cules la repezeala, de romani care au preferat sa isi pastreze verticalitatea in perioada comunista. Lor li se adauga altele, mult mai celebre, despre care s-a scris deja, cum ar fi cel al fizicianului Gheorghe Manu, caruia, aflat in puscarie si bolnav de tuberculoza, i s-a propus sa fie tortionar si sa colaboreze, dar a refuzat cu demnitate si in cateva luni a si murit.

Cunostinta mea imi spune ca lui Gheorghe Manu i s-au pus in fata angajamentul si penicilina atat de necesara si i s-a spus: 'Semnezi si primesti!'. A raspuns: 'Nu, nu imi trebuie!"

Din statistici reiese ca peste un milion de romani au avut dosare de urmarit, iar daca adaugam familiile, prietenii si cunoscutii acestora, urmariti la randul lor indirect, atunci ajungem la cateva milioane de romani care s-au aflat sub atenta supraveghere a securistilor, ofiteri sau colaboratori.

Celor urmariti li se adauga alte cateva sute de mii de victime oficiale, care au primit certificate, dar si mortii din gropile comune, care nu vor putea niciodata fi inscrisi cu exactitate in statistici. Acest sistem a putut fi construit nu doar prin teroare, ci si cu complicitatea criminala a celor care s-au pus la dispozitie.

Spunea cineva ca in perioada comunista, unii s-au opus, unii au colaborat, unii doar au supravietuit. Ar fi bine sa stabilim, odata pentru totdeauna, care au fost proportiile.

Cine a fost Vasile Paraschiv? Celor total nestiutori le spun doar atat: un fost activist comunist devenit disident, chiar cel mai cunoscut luptator anticomunist roman, care a murit in urma cu aproape doua saptamani la varsta de 82 de ani intr-o nerusinata nepasare a concetatenilor sai si caruia instanta romana i-a refuzat despagubirile cerute pentru torturile inumane la care a fost supus in inchisorile comuniste.

Cine este Dan Voiculescu? Un om de afaceri extrem de prosper, cu o influenta enorma in media si in viata politica, pe care cel care se doreste a fi viitorul presedinte al Romaniei, Crin Antonescu, presedinte al Partidului National Liberal si totodata profesor de istorie, l-a instalat recent in una din functiile cele mai inalte in stat, cea de vicepresedinte al Senatului Romaniei. Iar spre comparatie cu cazul de mai sus, inca nu stim ce va spune instanta romana, joi, cand magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie vor trebui sa constate, definitiv, daca Dan Voiculescu a colaborat sau nu cu Securitatea, asa cum au stabilit, de ani de zile, membrii Colegiului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

Concluziile le trage fiecare, dar de data aceasta in cunostinta de cauza.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12206 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
111 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vasile Paraschiv un mare om adevarat anti comunist,a refuzat distinctia inanata de Basescu

;Domnule presedinte, vă multumesc pentru inalta distinctie ce ati hotărat să mi-o acordati astăzi, dar eu sunt obligat să refuz primirea ei de la un comunist, la fel ca toti ceilalti care ne-au condus tara de la Revolutie si pană azi, impotriva cărora eu am luptat din 1968 si voi continua să lupt pe cale legală si democratică pană la ultima bătaie a inimii", a spus Vasile Paraschiv.
Acesta a continuat precizand că "eu nu sunt ca un caine, căruia dacă ii dai o felie de salam el nu mai latră, tace din gură si te lasă să intri in curtea stăpanului si să furi totul. Eu nu vreau de la dumneavoastră, domnule presedinte, decoratii, bani, functii etc. Eu vreau dreptatea si adevărul pentru intregul nostru popor, adică exact ceea ce ati promis dumneavoastră poporului nostru in noiembrie 2004;

 

Doamna Camelia Badea

Este admirabil ca incercati sa ne reamintiti de verticalitatea domnului Vasile Paraschiv . Ne spuneti despre eforturile lui Vladimir Tismaneanu si ale lui Traian Ungureanu de a ne readuce in memorie acest exemplu de disidenta anticomunista . Vladimir Tismaneanu , care a fost o ventuza fripturista intreaga lui viata - sa ne aducem aminte cat de bine a fost ancorat de regimul Iliescu , a publicat un minor sinopsis al vietii si daruirii anticomuniste a lui Vasile Paraschiv , dar in Raportul de Condamnare al Comunismului i-a dedicat jumatate de rand si un nume incorect . Pe Traian Ungureanu nu ma mai obosesc sa il citesc de cand l-a comparat pe Traian Basescu cu SENIORUL Corneliu Coposu si pe Monica Macovei cu DOAMNA Doina Cornea . Prima comparatie frizeaza penibilul pupincurismului , iar a doua , este degradanta pentru o SENIOARA a neamului romanesc , alaturi de Elisabeta Rizea . Nu poti compara o realitate a dizidentei romanesti cu un procuror ceausist , care pleznea de lene si de dosare facute la norma . Revin la DOMNUL Vasile Paraschiv . Se reinnoada practica securista a aplaudacilor doctrinei basesciene de asimilare a verticalitatii romanesti si de inglobare a reprezentantilor anticomunismului ca fiind precursorii merituosi ai omului de tip nou , om de tip nou care este adeptul singurei doctrine viabile pentru Romania , doctrina basescianista . Ca sa dea si mai bine , se face o antiteza cu Bianca lui Bote , iar culmea ridicolului , il cainati ( indirect ) pe Vasile Paraschiv ca nu a ajuns sa il cunoasca pe Crin Antonescu , care putea sa-l puna vicepresedinte al Senatului . Ati uitat sa scrieti un singur lucru : Vasile Paraschiv i-a refuzat lui Basescu dreptul ca un comunist sa ii decerne lui o medalie , spunandu-i :" Nu pot primi aceasta medalie de recunoastere a meritelor mele de disident anticomunist de la un reprezentant al comunismului care ne-a condus tara ca toti ceilalti din '89 incoace ."

Daca Basescu l-ar fi apreciat atat de mult , ar fi facut un gest simplu de recunoastere a meritelor acestui mucenic la trecerea acestuia in nefiinta . Din pacate , a aparut o efuziune masiva de recuperare a meritelor acestui luptator , tocmai in folosul omului de tip nou , maestrul imbarligaturilor securiste si a fumigenelor perverse de catre fripturistii doctrinei basesciene .

PS: Alaturarea de Bianca lui Bote frizeaza ridicolul , dar antiteza cu Voiculescu chiar manjeste demnitatea unui om care i-a dat peste nas unei medalii ce ii aducea cateva sute de lei la pensia aceea amarata pe care o avea din partea statului social . Sa va fie rusine .

 

Iar si-a pus Basescu latraii la treaba?Mai cu precupeala, ca nu se stie pentru cine veti mai scrie peste cateva luni ..

Atata vorbaraie pentru a ajunge la voiculescu. Dar la Basel cand faci trmitere, Camelia Badea. Sau mergi pe principiul hotului neprins negustor cinstit. Incet, incet, ies la suprafata file din dosarul lui Base.

 

Nu, nu am fost toti turnatori ai Securitatii!

Acesta este titlul articolului. E jenanta legarea unor oameni cu coloana vertebrala de numele escrocului presedinte (securist fara discutie) dar finalul ce cuprinde o scurta mentionare a lui Voiculescu este de inteles.

Voiculescu a afirmat ca peste jumatate din populatie colabora cu securitatea, bagatelizand ceea ce pentru unii a fost un cosmar de zeci de ani, cosmar suferit pentru toti cei din jur.

Nu toti au colaborat si multi au suferit enorm din princina aceasta. Acum nu mai conteaza caci e mai debila societatea decat era acum 20 de ani, se lauda tortionarii si hotii cu mizeriile lor. Societatea criminalilor.

Va rog sa mai iesiti si voi din tara sa vedeti cum altii au si alte valori decat banii, mai cititi o carte ...

POATE NU AM FOST TOTI, DAR CEI CARE NE CONDUC POLITIC AZI, PRESEDENTIE, GUVERN, PARLAMENT, SINDICATE ...AU FOST!

Nu uitati,pana cand comunismul si comunistii,securitatea si securistii,turnatorii si lingaii acestora nu vor fi distrusi prin orice mijloace posibile,nimic bun nu o sa se intample in Romania. Eu stiu una si buna:
Caligula Imperator
A facut din cal Senator
Diktakioru, mai sinistru
A facut koorva ministru !
Si din PDL mult laudat
Un covor de womitat..!

Daca e s-o iei asa, multi au suferit si la Revolutie si pentru ce????

Pentru ca acum sa fim condusi de un Basescu? Pentru a trai intr-o Romanie potrivnica propriilor cetateni?Din punctul meu de vedere, cei care vor veni dupa PDL si Basescu vor avea o sarcina mai grea decat dupa '89.

Nu mai trageti in dan voiculescu

Ce aveti cu acest om ? A nenorocit si el cativa oameni acolo , ca sa faca niste bani si sa se simta bine ? Ce daca acum vrea sa conduca politicieni de varf si sa conduca tara ?

Daca cineva cineva se mai indoieste ca Voiculescu nu a fost securist si turnator e un naiv:-)

Acelasi lucru valabil pentru toti cei care au lucrat in strainatate, in Comertul Exterior, in functii importante unde veneau in contact cu straini.
Cetateni oarecare, ca mine sau altii, care am refuzat sa fim turnatori, exista, dar pe cine intereseaza? Era un colonel Lazaroiu, nu stiu daca are vreo legatura cu consilierul Lazaroiu, acum trebuie sa fie batran, trecut de 75 de ani, care intr-o zi a venit la noi acasa si a cerut sa vorbeasca nu noi (sora-mea era traducatoare si mai insotea grupuri de ziaristi si scriitori, traducea la interviuri). Ne-a spus ca "avem o buba mare-n cap", ca tata si bunicu su fost condamnati politic, ca noi avem relatii cu straini, ca avem prieteni in strainatate, ca am primit pachete si bani din strainatate, ca putem intra la puscarie. Ca suntem oameni pregatiti, ca vorbim limbi straine si ca daca colaboram, vom avea numai avantaje, ca primim locuinta buna unde dorim, putem calatori si sora-mi ii oferea un post bun la ministerul de externe. L-am dat pe usa afara. Sora-mea n-a mai primit traduceri si nici n-a mai solicitat-o la intalniri cu scriitori si ziaristi straini, eu am lucrat in acelasi post, niciodata nu mi-au urcat categoria salariala, si pana am plecat in 90 n-am iesit nici pana-n Bulgaria. Eu cred ca toate astea cu cine a fost sau nu securist deja nu intereseaza electoratul, tinerii si romanii rurali, care sunt peste 50%, nu vor sa stie cine a fost comunist si securist, vor sa traiasca bine. Si daca Voiculescu prin crinpoanta ii convinge ca asa va fi, il vor vota. Stim ce-a insemnat securitatea si comunismul cei care le-am trait, stim ce lepre au fost securistii si turnatorii, ce bine au trait la Ceausescu si ce bine au trait si dupa 89. Trebuie sa fie unu pr.ost de tot ca sa nu vada ca toti fostii securistii importanti inainte, azi sunt in politica si mari oameni de afaceri.

Nu v-ati saturat de vrajeala cu securistii si turnatorii ?

Adevarata problema este criza morala care determina criza economica si sociala.Cind un securist cu carte de munca este ales vicepresedinte al senatului,un crin delationist presedinte al PNL ,cind majoritatea magistratilor sunt tovarasi de nadejde cu carnet de membru PCR , despre ce vorbim ?

Cu ce e mai bun turnatorul SRI Westrop decat fostii turnatori ai securitatii - cum e Basescu?

Informatorul din diaspora al SRI, Westrop, agent al lui Wiliam Branza, e superior moral turnatorilor securisti de altadata?
Eu cred ca nu! Face propaganda intensa pentru turnatorul Basescu, distrugatorul Romaniei, dusmanul pensionarilor, al medicilor, al profesorilor, al mamelor cu copii mici, al intreprinzatorilor! E acesta un gest patriotic cumva? Numai niste jguri umane se pot preta la asa ceva pentru o plata de cativa dolari.

@Thraxx, m-ai deconspirat, esti foarte perspic.aci, valabil si ptr. tine ce-a zis Caragiale:-))))

Toti romanii din strainatate sunt dusmanii tarii pentru fanaticii plini de ura din tara. Suntei aceiasi care in 90 strigati catre Ratiu si Campeanu "n-ati mancat salam cu soia" si "nu ne vindem tara". Iata ca v-a vandut-o Iliescu si Nastase, si cei care au urmat. Daca in locul lui Basescu era Geoana sau Crin acum il urati pe altul, pentru ca tara este distrusa incepand cu 89, criza morala si economica s-a adancit an de an. Azi sunteti impartiti in 2 tabere, va urati intre voi, in 89 eram toti uniti impotriva lui Ceausescu. De-aia au reusit comunistii sa va domine si manipuleze atatia ani, v-au dezbinat si manipulat cu tembelizoru si cu iluzia ca sunteti liberi, democrati, ca aveti drept de vot, ca voi decideti soarta tarii:-))))

da, dar ne sta in caracter sa votam niste politicieni care au jefuit ani la rind Romania!!!!

...no comment?!...

@Thraxx: "Informatorul din diaspora al SRI, Westrop, agent al lui Wiliam Branza, e superior moral turnatorilor securisti de altadata?":-)))))

Ar trebui sa fiu recunoscator loviturii de Stat din 89 fiindca am putut iesi din tara in 90 si nu mi-am sacrificat si copiii asa cum ne-am sacrificat noi si parintii sperand ca intr-o zi vom scapa de comunisti si securisti. Daca ramaneam in tara, probabil, azi copiii mei ar fi plecat slugi prin occident, asa cel putin le-am oferit o sansa, au o casa si au studiat, au trait si s-au educat intr-o tara cu adevarat democratica. Ce crezi tu ca as fi eu, je m'en fiche:-)))

CALOMNIILE POSTACILOR PDL NU-I VOR SCAPA DE TRIUMFUL USL.

.

CALOMNIA = PDL. BRAVO VOICULESCU

.

CALOMNIILE LA ADRESA LUI VOICULESCU NU SCHIMBA FAPTUL CA PROCESELE LUI NU SUNT FINALIZATI

.

O fraza care nu am fi vazut-o niciodata in dreptul numelui celui mai sinistru dintre exponentii fostei securitati....Dan Voiculescu.

Ba dimpotriva,,se scuza ca un stupid:
"Am turnat si eu pentru o bucatica de paine".
Politricii din alianta PSD-PNLPC...numita si USL...isi bat joc de poporul roman insinstand si numind in functia de vicepresedinte al Senatului acest odios turnator....Dan Voiculescu.

@DonPedro52

Asa cum probabil au existat si securisti care nu s-au ocupat cu opresiunea populatiei, fie ei si putini, au fost imens de multi membrii de partid care si-au facut treaba cinstit si corect. Eu cunosc multi asa. Daca tu nu cunosti e ciudat, tine de mediul in care traiesti.

recunoasterea acestor cetateni (exemple pentru mine si pentru multi altii) acum e nula. Imi vine sa plang de ciuda ca acesti oameni acum sunt tratati ca niste carpe doar pentru ca au imbatranit (si pentru ca nu erau securisti, sa nu uitam aceasta mentiune)

@Nastratin

Din pacate in egoul colectiv al romanilor sunt multe hibe. Nu cred ca votarea hotilor e una din ele. Poate faptul ca inca mai merge manipularea exersata pe noi deja de atatia ani. Daca ma uit la cati voteaza mi se pare ca nu prea mai are nimeni chef de hotii astia de fapt. Dar pe cine sa votam?

Eu nu ma simt reprezentat de Basescu si cred ca este un prost conducator, ca este corupt si incurajeaza un sistem corupt. Am asistat la o singura emisiune in care aparea fratele lui si mi-a ajuns, orice indoiala mi-a zburat.

Nu ma simt reprezentat de Nastase, de Voiculescu (el chiar reprezinta ceva special, ceva ce il face pe saracul meu tata, un om deosebit, sa traiasca stari de anxietate pana si astazi), de Geona, de Udrea, de Crin Antonescu si in nici un caz de Prigoana (vai de noi...).

Tot acest razboi Basescu contra restul ma scarbeste si imi zice foarte clar ca Manipularea Continuua, poporul are nevoie de niste subiecte sa ii preocupe.
Pacat.

Ce porcarie de comentarii .... voi nu va lasati pana nu murdariti totul , adevarati urmasi ai lui SR Stanescu ce sunteti ....

A murit Vasile Paraschiv .
Dumnezeu sa-l odihneasca .
O fi priceput el oare "ce si cum" ?

Intalnesc acum sute , mii de tineri care fac mai abitir decat Dan Voiculescu . Nu numai ca toarna , dar mai si sunt complici la blestematii .
Mai are cumva importanta ca nu toarna la Securitate dar in schimb toarna la retele de infractori ? Care nenorocesc oamenii mai rau decat securistii ?

Eu unul nu am colaborat cu Securitatea . Din contra .
Constat insa ca TOTI aia pe care i-am deconspirat ca dadaeau note despre mine sunt bine-merci , se cunosc cu "noul val de securisti" si fac afaceri ? Ca au castigat din caritasuri , din tropaieli pt interese diverse , ca sunt martori de profesie , ca au ajutat la demolarea bancilor romanesti , ca sunt revolutionari , ca sunt impresionantii mostenitori ai unor domenii de vis pe care le vand imediat ?

Ehei ... uite-asa se falsifica istoria !
Cu ajutorul ticalosilor .
De pretutindeni .

BASESCU EGAL SECU

INFORMATORUL DIN ANVERS PRETINDE CA A VENIT DE LA PENSION

@bmarius

Ai vrut sa pari si tu inteligent dar nu ti-a reusit. Poate ar trebui sa faci niste teste IQ la fundatia lui voiculescu. Asa iti vei da seama ca ajuta oamenii, nu-i distruge. Pe tine te-ar ajuta sa-ti dai seama cat esti de prost.

preambul..a tu nu te vezi in oglinda?

Poate tu esti batut in capatana si boland, nu cei care-s satui de securistu kior si koorva lui blonda!

scuze preambul..nu era tie adesat mesajul ci lui EUGEN16 si westrop

care-s baSShinisti pana-n maduva codala...

@patriot, parafrazandu-l pe Caragiale, amice esti id***:-)

Am spus si mentin: Daca cineva cineva se mai indoieste ca Voiculescu nu a fost securist si turnator e un naiv:-)
Acelasi lucru valabil pentru toti cei care au lucrat in strainatate, in Comertul Exterior, in functii importante unde veneau in contact cu straini.
Basescu a fost capitan de vas, bineinteles ca a fost securist, probabil cu grad, la fel marinarii si toti cei care plecau in strainatate erau persoane de incredere. La fel cei care calatoreau de placere sau in interes de serviciu, studentii trimisi in strainatate "colaborau" ca altfel nu plecau, pana si portarul de la ambasada "colabora".
Nu stiu cati ani ai "patriotule", daca erai in 89 soim al patriei, ti se iarta patima, ura, ignoranta si "monarhismul". Ai auzit tu ca-n tarile cu rege se traieste bine:-) Daca ai trait comunsimul in ceausism, esti un simplu cetatean ignorant care habar n-are ce-a insemnat securitatea si turnatorii, care-si vedea de munca lui cu salariu sigur si acum te-ai trezit "bagat" in "probleme" politice, esti democrat, ai libertate de expresie si drept de vot:-))
Toti cei care impartiti romanii in "basisti" si ceilalti sunteti limitati, judecati prin voi, nu concepeti sa nu "tina" toata lumea cu acelasi, sunteti plini de ura si vor reusi din nou sa va pacaleasca.

Doresc sa adaug doar o ultima constatare la cele scrise de mine mai sus .

Comparati modul extrem de discret in care trecerea in nefiinta a acestui mucenic a fost tratata de media si de autoritatile statului cu tam-tamul facut la moartea fripturistului Adrian Paunescu si la coroana de flori depusa de presedinte la catafalcul somptuos al coprofagului national . Si nu pot decat sa il aprob pe Marius Oprea , care la moartea acestui erou a spus simplu o idee care doar accentueaza faptul ca aceasta condamnare a comunismului de catre presedinte nu a fost decat o portie buna de gargariseala :"Lectia istoriei e simplă: s-a bifat o actiune - condamnarea comunismului, dar nu poti să condamni o ideologie pur si simplu fără să-i aduci in fata justitiei pe cei care au torturat, ucis. Revolutia nu a schimbat nimic din acest punct de vedere".

Pentru cunostiinta tuturor , cei 67 de tortionari ai lui Vasile Paraschiv au fost scosi de sub urmarire penala de catre procurorul Marius Iacob - cel care o mai cauta si acum pe Elodia , pentru simplul motiv ca nu au savarsit decat "abuz in serviciu".

CALOMNIILE LA ADRESA LUI VOICULESCU NU VOR AJUTA PDL

sa castige.

CALOMNIE, NUMELE TAU E PDL.........

.

PRESEDINTELE BASESCU NU A FOST INFORMATOR AL SECURITATII (TURNATOR). Nu exista nicio dovada !

Cine sustine contrariul desigur ca minte si nu este patriot !

@pretorianul

Stimate domn, sa-ti fie rusine.Probabil oi fi fost unul din cei care turnau de placere. Sau o faci si acum. Toate bune.
P.S.-@autoarei: poate, ar fi indicat sa dati si numele acersor oameni incredibili de demni, oricum un articol demn de retinut in mizeria ce ne inconjoara ( ej:cazul ce-l comentez)

Un articol fara sens

Iar dovada e ca fara sens este chiar incheierea: "inca nu stim ce va spune instanta romana, joi...". Pai nu mai bine ati fi asteptat pana joi si pe urma sa va dati cu presupusul. Nu de alta, dar n-ar fi pentru prima oara cand s-ar dovedi ca CNSAS a dat calificative in bobi, functie de interesele de moment si de comenzile politice primite.

Instanta nu poate schimba calitatea de turnator a lui Felix ! Poate incerca sa-i spele cadavrul dar tot dalmatian ramane !

.

din caragiale

spunea unul dintre eroi lui caragiale:"amice,esti idi...t!" si poate ca inveti sa citesti:" Fara sa ne dam seama, viata noastra curge printre jaloane bine infipte in pamant de fostul serviciu secret, care influenteaza, poate, chiar si ceea ce se intampla in aceste zile in zona politicului si a justitiei." dar poate ca esti unul dintre cei care au facut viata amara prietenilor... pupa-l pe voiculescu si pe toti cei ca ei. stii unde,ca doar asta iti este meseria.a ta si mii de alti fripturisti

Basescu e disperat!!

Comanda articole, se intalneste cu PDL, comanda articole. Numai ca la judecatori, nu va putea da un telefon asa cum face la procurorii DNA, asa incat eu sunt convins ca adevarul va iesi la iveala. Ca nu va fi pe placul lui Basescu si al scriitorilor lui de pe forumuri asta e alta treaba :)).

Optez sa cred ca Voiculescu nu a colaborat in sensul de politie politica

A supravietuit, s-a fofilat si a dat doar declaratii care pur si simplu nu contau. Nu puteau fi folosite la nimic! Nu afectau pe nimeni!
Pe cand, acum, in 2011, sunt oameni care, in mod similar, nu pot supravietui intr-o functie sus, daca nu-i dau informatii lui Basescu. Informatii care afecteaza viata unor oameni. Cine refuza, e schimbat din functie. So... da, trebuie facuta o distinctie, din punctul asta de vedere sunt de acord cu articolul.

 

Voiculescu a devenit o legenda, sa mor eu daca nu :)))

Si totul cred ca se datoreaza unei mari dezamagiri pe care au avut-o cei ce se asteptau sa vada cine stie ce orori in notele de serviciu pe care le-a dat. Pen'ca au fost note de serviciu atat vreme cat le-a dat ,,catre" directorul de intreprindere.
Si cand colo, in loc de orori, a aparut o declaratie amarata de genul: da, verisoara mea a fugit din tara acum ceva timp. Fleosc, prinde orbu', scoate-i ochii :)).
Pe urma, legenda a inflorit! 1 bucata verisoara a devenit brusc "rudele", adica mai multe :)), asa ca sa capete ceva ,,greutate" *** aia de dosar de la CNSAS. Totul e o mare fasaiala.

UN ARTICOL FARA NICIO RELEVANTA. NU MAI BINE SCRIATI UN ARTICOL DESPRE STAREA EDUCATIEI SAU A SANATATII? DESPRE FAPTUL CA TINERII NU-SI GASESC LOCURI DE MUNCA? DESPRE SOLUTII? NU IDIOTENII LA COMANDA.

BY THE WAY, VOICULESCU ESTE UNUL DINTRE ANTREPRENORII CARE AU OFERIT NUMEROASE LOCURI DE MUNCA PENTRU TINERI. A INVESTIT IN DEZVOLTAREA LOR.

 

VOICULESCU ESTE CEL MAI MARE CONTRIBUABIL LA BUGETU DE STAT..

NU-SI DA CASE IN MIHAILEANU SI NICI NU FACE AFACERI FRAUDULOASE CU STAUL ASA CUM FACE MADAM NUTZI..

papagali lui felix.

Din ce si-a finantat inparatia media? Aud?
Ai auzit de Crescent? Ai auzit de conturile securitatii? Ai auzit de conturile lui Ceausescu?
Mare-i tupeul securistilor fosti si actuali!

EUGEN, VEZI CA STIM CA AI PENAJUL PORTOCALIU. CREZI CA TE IA CINEVA IN SEAMA?

.

*

Statistica
Uita-te putin la calificativele pe care le primesti. :)Nu sint portocaliu , dar fac parte din cei care au refuzat colaborarea, in deosebire de domnia-dumneavoastra

In Romania necunoscutii intotdeauna vor avea parte de un mormant comun fara cruce in lcouri ascunse din cimitire pierdute

In timp ce poetii comunimului au mausolee individuale pe aleile principale din marile orase.

bai eugen, tara se afla in situatia asta critica din cauza lu basescu. Asta e clar.

De 6 ani, noi mergem in jos, lasa-ne cu minciuni pe care le-ai auzit la basescu...el nu stie altceva decat sa intoxice si va intoxica pe voi, putinii slugoi pe care-i mai are. A vandut tara fmi-ului si a impus oamenilor un trai inuman....si pentru asta va plati cu functia si cu libertatea

sunt penibili postacii de la ziare.com, probabil cu adeziune in modrogan si cu pozele lui basescu pe pereti. mai baieti, dar cand o sa incepeti sa va ocupati si voi de treburi serioase? romanii se spanzura ca nu au ce manca si voi raspundeti la comenzile

lui basescu si redactati astfel de articole cu tinta clara.

@ Eugen16

Mai eugen 16, cand ai refuzat tu colaborarea ? Ca doar ai 16 ani, nu?Sau vi se tine evidenta cu numere de ordine? Esti postacul cu nr 16?! :)

*

@Preambul :in 1965, in schimb cred ca tu esti platit de Felix ACUM!!

Draga SIRIANA , voiculescu este cel mai mare hot din bugetul de stat

.

@ Eugen 16

Si la varsta pe care o ai nu ai reusit sa faci nimic cu viata ta. Decat sa fii un postac PDL-ist. Cu loseri ca tine va ramane Romania daca mai ramane Base priponit la Cotroceni.Restul vor emigra.

Interesant, deci mai se va pronunta instanta asupra turnatorului felix

Mda, asteptam verdictul, am mai asteptat ani, asa ca nu mai e mult pana joi.

PANA ATUNCI, POATE INVETI SI TU SA VORBESTI. DE FAPT, CE MODEL SA AI IN PDL...PE EDMOND TALMACEAN, GELU VISAN, MURG, HOARA, BASESCU...VAI DE CAPUL TAU

.

Adevarat..:))) Mai feher, prima data invata limba romana, apoi vino si comenteaza ca sa te inteleaga toata lumea.

:))

Interesant, deci maine se va pronunta instanta asupra turnatorului felix

sirianca, te doare ca am mancat eu doua litere sau ca stapanul tau felix va primi maine verdictul...?:-)))

EXACT. INCEARCA SA ABATA ATENTIA DE LA PROBLEMELE ADEVARATE

PLEACA MEDICII IN STRAINATATE. SE INCHID SPITALELE. CRED CA ASTEA SUNT LUCRURILE CU ADEVARAT IMPORTANTE LA ACEASTA ORA.

Cum se atinge cineva de ei.......

cum pun placa cu nu astea nu sint problemele tarii. Ba da domnule, deoarece daca va aruncam la gunoi in 1989-90 nu am avea acum probleme de nici un fel..

USL CEA MAI BUNA VARIANTA

PE CARE SCENA POLITICA O OFERA LA ORA ACTUALA

,,unii s-au opus, unii au colaborat, unii doar au supravietuit"

In opinia mea, Voiculescu doar a supravietuit. Sa spui despre verisoara ta ca a fugit in RFG, la 5 ani dupa ce ea era plecata din tara, nu reprezinta turnatorie. Turnatorie ar fi fost daca ar fi spus ceva inainte ca doamna respectiva sa apuce sa plece din tara, iar ca urmare a acestui lucru n-ar mai fi putut pleca.
Nu vad cum ar fi putut nega ca o ruda este plecata din Romania acelor vremuri, din moment ce ea era plecata de atata amar de vreme.

Megatupeu.

Da cu banii pe care a pus mana in 1990 bineinteles ca a supravietuit si inca bine.

Eugen, megatupeu are tac-tu Basescu

Care s-a dat asa de amarat de si-a dat singur o ditai casa de la stat. N-avea dupa ce bea apa al drac dupa ce a vandut Flota si n-avea bani sa-si faca o casa din buzunarul propriu. Mai terminati cu povestile cu banii lui Ceausescu, conturile samd. Daca era sa fie nu le gasea Basescu care e asa destept si le descopera el pe toate LOOL? Ca daca au existat si nu le-a gasit Basescu... inseamna ca e de rau pentru potenta marinelului si de bine pentru potenta lui Voiculescu.

Si cateva detalii:

Din studiul registrului jurnal pt evidenta retelei informative a comandamentului Marinei Militare Constanta inventariat sub nr 39/1972 rezulta ca numitul Basescu Traian, nascut la data de 4 noiembrie 1951, a fost colaborator al organelor de contrainformatii militare (Directia a IVa a DSS) avand dosarul personal nr. 3990/09.11.1973. Numele sau conspirativ a fost "Buf"

 

*

O fi DAR spionul nu-i turnator, spionul nu-i tortionar.
Multi uitati acest lucru. E altceva insa cind al-de felix se inbogateau folosind datele spionilor.

de unde stii tu mai eugene? sau pentru commentul asta primesti 10 Ron?

.

Fie ca va place sau nu, Voiculescu este un exemplu...

Voiculescu este politicianul de care avem nevoie...

Basescu... spion loooooooolz??/

a fost un amarat de spalator de punti la secu. ce sa faca base ca spion? sa rada pana se uda cu organele??? sa ii bage sub masa la concursurile de baut? fii serios, mai degraba voiculescu a fost spion si base turnator de mana a nshpea.

@protoriene

-"Direcția a IV-a avea atribuții similare cu cele ale Direcției de Contraspionaj, numai că avea atribuții la nivelul forțelor armate. Principala sa misiune era aceea de a identifica și neutraliza spionajul sovietic."- extras din decretul de reorganizare al DSS din aprilie 1972.

Contrainformatiile militare au existat si vor exista in orice armata a lumii, dar tu stii asta din fisa postului si daca tot ai acces la DS de ce nu dai pe flux si informatiile despre Felix, Mos Kaghebila sau Patricianu... Felix parca era la Directia a II-a...

Respect!

Un articol foarte bun.

 

Bun de aruncat la cosul de gunoi al slugoilor lui Basescu din presa!!

Sau bun de dat lui Base de citit, sa se mai amageasca putin.

armate de retardati

... ma gandesc cat este de greu si de frustrant sa mai scrii in ziua de azi, cand armate de retardati postaci sau aflati pe statele de plata ale unor partide iti maculeaza orice efort cu aceeasi placa zgariata a propagandei securiste.
Scrii de spre crimele comunismului? Basescu! Scrii despre partizanii din munti? Basescu. Scrii despre cei care nu au colaborat? Basescu. Scrii despre Securitatea care inca ne conduce? Si Basescu e securist. Nota bene: autoarea nu a facut nici macar o singura referire la Basescu in articolul de mai sus.
A, da, a facut "greseala" sa aminteasca de colaborationistul Voiculescu, care isi santajeaza calea prin politica inarmat cu-n trust de presa, un obraz de talpa si foarte mult tupeu. Ce raspuns primeste autoarea unui articol care-si propune probabil sa redea demnitatea si increderea in sine a romanilor? Basescu.
Pai voi il meritati pe Basescu.

bai ferenctz... ce e asa greu de inteles ca basescu a fost securist la anvers,

ca basescu se simte amenintat de Voiculescu si USL iar aceste articole sunt comenzile lui....in mod normal, nu scrii pana nu ai date concrete, dovezi....cam asa ar fi sanatos sa se procedeze....este cat se poate de clar ca i-a ajuns cutitul la os basescului....jos cu mafia oranj

RESPECT VOICULESCU, RESPECT ULS

Apropo....un articol tipic pedelistic.

BUN DE PUS IN MODROGAN SAU IN COTROCENI LA PERETELE "COMENZI EXECUTATE".

.

Ba este foarte bun articolul . In caz ca esti constipat , citesti articolul , de cite doua ori postarile portocalii si te da in diaree !

A nu se citi , decit acasa !

Domnule Ferenczy AS

Va propun sa comentati urmatorul paragraf
"Preotii: Sinteza din mai 1981 dintr-un dosar cu preoti catolici din Harghita si Covasna. "Reteaua existenta pe linia problemei romano-catolice nu se ridica la nivelul cerintelor. Din cei 14, 8 refuza sa furnizeze informatii".
Mie mi se pare grav faptul ca din 14 preoti catolici 6 furnizau informatii la securitate. Cinste celorlalti 8.
Nu imi fac iluzii ca ortodocsii sau protestantii erau mai breji.

serios?

Sa comentez ce? ma inviti sa speculez pe marginea unui fragment scos din context. eu sunt catolic, intr-adevar, dar nu vreau sa generalizez si sa nedreptatesc astfel acei preoti ortodocsi care au rezistat.
Generalizarea comuna este ca ortodoxia s-a "pretat" si ca celelalte confesiuni, fiind opresate, au elaborat metode supravietuire. Dar avem noi toate datele problemei, ca sa putem afirma asta? Ma tem ca nu. In plus, ca sa ramanem in spiritul articolului, aici vorbim de indivizi, nu de culte sau alte categorii.
Mai degraba vad acceptabila o privire asupra cultelor sub comunism, vazute din perspectiva nationala. De ce catolicismul din romania nu a putut avea eficienta celui polonez, care sunt diferentele dintre rezistenta ortodoxa (if any) de la noi si de la altii. Astea ar fi niste intrebari interesante. Din pacate depasesc cu mult cadrul acestei discutii. Si calificarea noastra...

Domnule FerenczyAS

Va multumesc pentru raspuns. Constat ca sunteti de formatie stiintifica si aveti rigoarea unui om care cunoaste greutate cuvantului spus. Aici suntem totusi pe un forum cetatenesc si ne dam cu parerea si despre lucruri si fapte care nu le stapanim in totalitate. Nimeni nu ia decizii pe baza spuselor unuia dintre participanti. Este pur si simplu o discutie si un schimb de idei la nivel de cultura generala. Cu respect.

Dragi jurnalisti, dar seful vostru basescu ce credeti ca a fost la anvers?? femeie de servici? NU, a fost securist sef..

Va faceti ca uitati aceste fapte ca doar...na...stapanu oranj plateste sa-l injurati pe Voiculescu. De aceea credibilitatea voastra este egala cu zero. Ati incalcat toate principiile profesiei de jurnalist...ce trist.

 
 

Dupa limbaj, nu meriti niciun argument...

esti un pedelist, asta o spune lipsa argumentelor si limbajul de mahala pe care-l folosesti...de fapt asta va caracterizeaza pe voi, portocalii, limbajul de mahala si ...prostia, incompetenta. Nu e o jignire e un adevar.

MA VOI, ASTIA PEDELISTII CARE SCRIETI PE AICI, ATI FOST RACOLATI DIN CANAL?

SAU DINTR-UN CENTRU DE REEDUCARE? SAU SCRIETI DE LA JILAVA? AM AUZIT CA INCHIRIAZA DETINUTI PE SUME MODICE PENTRU DIVERSE ACTIVITATI.LIMBAJUL UTILIZAT ARATA MULTA PROSTIE SI DISPERARE.

Nu Doamna , este Florin Salam & Printesa Ardealului , la un loc !

Numai astia dispun de limbajul asta academic !

Acelea erau vremurile si cineva trebuia sa lucreze si acolo

Ai vreo informatie ca a lucrat impotriva intereselor tarii ?Daca nu ,fa bine si taci.

Articol exceptional

La ultimele doua fraze a cazutinsa in derizoriu total. A folosit aproape tot articolul nume generice cu mare influienta sociala si sentimentala (contabilul, ofiterul ,strungarul) . Pacat ca autoarea a adaugat numele lui Voiculescu . Putea sa fi ales tot un nume generic si am fi inteles.

 

da asa e putea sa spuna felix motanul

.

esti un slugoi basist si....cam atat.

alte explicatii nu meriti...

Bine punctat

Motanul era si mai interesant mai ales daca se facea si paralela cu marinarul.

Pana la ora 10.27...

...au postat comentarii la un articol remarcabil urmatorii securisti sau pui de securisti: Siriana, Pretorianul, Statistica, Preambul.Articolul, dragi domni si doamne (denumiri peiorative in cazul Dvs.) nu are legatura cu Basescu sau Voiculescu, decat in masura in care si ei au fost colaboratori ai politiei politice din Romania. Si-au fost. Articolul are, in schimb, legatura cu faptul ca in cadrul unui popor pervertit de lipsa de moralitate si de caractere mici ca ale Dvs. au existat si oameni verticali, oameni care si-au asumat propria lor moralitate.

 

articol la comanda. o porcarie de 2 lei. asta este confirmarea ca nu va intereseaza de problemele reale ale romaniei. voi executati la comanda si va puneti angajatii sa comenteze in cinstea pdlului si a lui basescu. odios!

.

Omule!

Te simti cu musca pe caciula?
Reciteste articolul si pune lupa pe text, ca te-au lasat ochii. Unde vezi numele cetateanului Basescu sau al PDL?
Articoulul face referire la istoria noastra recenta, pe care te rog sa n-o bagi in troaca politica sau in mizeria economica. Asa ca, istoriceste vorbind, orice cetatean are dreptul sa fie informat, sa-si cunoasca istoria si eroii si sa-si formeze o opinie. Clar?
Daca ai ceva de combatut pe marginea articolului, daca ai alte dovezi, cu ele sa vii! Nu cu lozinci de preamarire a stapanului dumnitale, care ti-a finantat studiile sau cheltuielile materiale, din banii luati de la gura romanilor, pe vremea comunistilor…

@mcgigi

Trebuie adaugat si ca numarul oamenilor verticali, oameni care si-au asumat propria lor moralitate si care incearca sa mearga mai departe cu spatele drept, este in scadere vertiginoasa, in aceasta tara, comparativ cu perioada comunista si asta se datoreaza metodelor mult mai aspre folosite in prezent de aceiasi securisti, vechi si noi.

@Jackd

Mizeria morala merge mana in mana cu mizeria reala. Atunci cand ceea ce ii inconjoara e mizerabil, abandonul in fata pervertirii li se pare un pas mic si un minuscul compromis. Grav este ca e vorba de mai multe generatii.
Nota: a aparut inca un securist, Stieglitz. Interesant este ca aproape toti cei enumerati in postarea de dinainte plus dl. Stieglitz au data inscrierii pe site foarte apropiata: octombrie-noiembrie 2010. Ordin de la partid? In cazul asta va pot numi ordin-ari?

@McGigi e una si aceasi persoana de la grivco , cand apar articole cu voiculescu sau turnatori , intodeauna apare ceata (de fapt e unul) care al ridica in slavi pe turnatorul felix

turnatorul felix stie ca media are impact asupra bizonilor asa ca o sa vedem de acum incolo tot mai multe mesaje anti Basescu dar de adulatie a turnatorului

mesajul este pentru McGigi , am uitat o virgula , faceam referire la postaci precum , statistica , siriana ......

scuze daca sa inteles altcumva

@Mc Gigi:

Vad ca singurul care face munca de securist esti tu!!!!!

Da' chiar asa, moronel?

Eu fac munca de securist sau aia care improasca cu flegme pe toti cei care condamna colaboratorii? Ia zi-ne gradu'. Sau ma rog, who cares, la loc comanda.

DOAMNEI CAMELIA BADEA,

FELICITARI pentru subiectul "cuvantului" Dumneavoastra! Mare curiozitate daca magistratii de la ICCJ, au amanat solutia acestui dosar cu rezultatul scontat? Eu zic ca nu au facut decat sa se decredibilizeze! Dosarul generalului felix, este foarte clar! Omul si-a vandut propria familie!Continuati, va rog!

 

PTR.TOTI...

LA CELE SPUSE DE "otevist_de_grota" NU CRED CA AR MAI FI MULTE DE ADAUGAT.
JOS PALARIA!
IN CEEA CE O PRIVESTE PE ACEASTA CAMELIA BADEA (SCUZATI-MA DAR APELATIVUL DE "DOAMNA" IL AM PUS DEOPARTE PTR. DOAMNA DOINEA CORNEA),NU CRED CA SINT MULTE DE SPUS.

 

Poporul roman nu a nascut numai gunoaie !

A-l lauda pe Voiculescu nu este o ineptie, ci mult mai grav, o marsavie. De care n-ar putea fi in stare decat personaje abjecte, asemenea lui.

 
 

iar ce moron din sud-est

unul mare si cu t pe post de mot, foarte adulat de muste !

Poporul evreu nu a nascut numai gunoaie!

Din nefericire, pe aici au ramas numai din astia: descendentii kagebistului Leonte Tisminitzki, care semneaza pe aici ca Boby Fisher.

MAMA M-A INVATAT CA OMUL ESTE BUN SAU RAU!

Mai pe romaneste, ne nastem cu niste date genetice sacre! Unele au in fata, semnul "+" si unele semnul "-"!In rest, depinde de achizitiile educative si de cele din mediul social! Contextul este cel care le va pune in "valoare" si le va potenta maxim! Pragul psihic si fizic al rezistentei individuale este si el, de netagaduit in aceasta ecuatie! Insa, in cazul in care TE OFERI a fi partas la mentinerea crimei in sistemul social, fara a fi atins, merita glontul!

 
 

 

Nu are rost sa te cobori, Cob !

Impaca-te cu gandul ca exista si astfel de personaje. Cu obsesii, frustrari, naluciri. Priveste-le cu mila, sunt caractere pigmee !...

COB-OU NU SE POATE COBORI MAI JOS DECAT E

DOAR NU E PRESEDINTE DE PARTID SI DE STAT DEGEABA... VRAVO VOICULESCU, AI BAGAT SPAIMA-N EI.

O adunare foarte distinsa, deja

S-a adunat reprezentantul familiei kaghebiste Tisminitzki, cu sluga Cob din casa lui Andrei Sorcoi, fost prim secretar PCR de Bihor, ulterior securistul ORD - cercul lor de prieteni ii mai cuprinde si pe khachaturian si pe altii ca ei...
Securist la kaghebist nu scoate ochii!

Deja!

 

 

SECURISTUL BASESCU

WIKILEAKS contine 250.000 de mesaje secrete schimbate intre diplomatii americani 830 provin de la ambasada SUA din Bucuresti. Dintre acestea, 368 sunt trecute la categoria UNCLASSIFIED, 424 - CONFIDENTIAL, si 38 - SECRET. In total, 1022 de documente care fac referire la Romania. Iata unul din ele : ...(afiseaza tot comentariul)ROMANIA CENTRUL CONTRABANDEI DE ARME CATRE TERORISTI SI ORGANIZATII CRIMINALE! ....... RAPORT SECRET............ Principalul obiectiv al acestui studiu este traficul ilegal de arme in Romania Traficului ilegal de arme in acesta regiuneeste legată atat cu crima organizată si activitătilor teroriste. Principala sursă de arme este coruptia din cercurile militare din jurul presedintelui Basescu. O bine cunoscuta organizatiei terorista araba, AL QUEDA , este activă si are numeroase conexiuni in Romania. Există o crestere a comertului cu componente, produse si substante utilizate in procesul de fabricatie a armelor de distrugere in masă (chimice, biologice si nucleare). Situatia actuală a industriei romanesti este dificila si singura sansă de supravietuire rămane exportul de arme "in zonele fierbinti ale lumii prin spargera embargoului si a acordurilor internationale . Directia de Protectie si Securitate Militara (contraspionaj) si Directia de INVESTIGATII Economice (in cadrul Ministerului de Interne) sunt responsabile pentru verificarea armă de afaceri sunt in conformitate cu acordurile internationale si sa urmareasca daca prin transferuri armele in tarile in care se poarta razboaie civile,sau intari care sprijina terorismul unternational. Serviciul de Informatii Externe este de asemenea mandatată pentru a verifica importatori, destinatia finală a transferurilor de arme fiind uneori verificate , prin atasati militari din Directia de Informatii Militare, pe baza acordului de autoritătile din tara importatoare. Practic aceste servicii sunt in măsură să stie daca Guvernul roman sustine exportul ilegal, pe motive politice sau economice.

Ba baiete!

Vezi ca shalupele pleaca! Cap .. Lampedusa! Sa nu ramii pe mal! Te prind tzaranii si ajungi .. meniu ..in China Town.


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor