Mesaj catre sindicate: "Bai, capitalistilor"!

Sambata, 06 Noiembrie 2010, ora 19:10
2589 citiri
Mesaj catre sindicate: "Bai, capitalistilor"!

Recentele cifre ale salarizarii liderilor sindicali au ridicat tensiunea proletarilor, facandu-i sa exclame revoltati: "mama lor de hoti, cat mai sug astia din banii tarii!" Am dedus, astfel, ca trebuie sa aruncam cu pietre in asemeneea prefacuti si sa nu mai credem in bunele lor intentii legate de bugetarii tarii. Asa sa fie oare?

Acesti oameni din fruntea confederatiilor sindicale, indiferent ca se numesc Marica sau Costin, au statut de lideri. Ei sunt oamenii care reprezinta o mare masa a angajatilor bugetari. O masa de oameni care cotizeaza lunar o suma de bani, avand ca scop apararea drepturilor salariale de catre sindicat. Daca sindicatul ii reprezinta eficient sau nu ramane la aprecierea fiecaruia. Miscarea sindicala nu s-a inventat la noi si nici nu se va sfarsi odata cu Marica sau Hossu.

Intr-un sistem in care valorile sunt rasplatite pe masura eforturilor si a functiei, liderii unei companii sunt remunerati pe masura. Sindromul proletar de care a suferit poporul roman fosrte multi ani, si-a reintrat in drepturi in era de criza Boc-Basescu.

Tara e saraca, tu esti un prost in ale meseriei practicate si meriti tratamente pe masura capacitatii tale intelectuale. Toti sunt slabi, indiferent ca se numesc profesori, medici sau politisti. Deci, merita sa se multumesca cu putin, cu firimiturile pe care statul este dispus sa le dea unor asemenea incapabili. Noi va spunem ca nu sunt bani, ca sunteti toti o apa si-un pamant iar voi trebuie sa credeti cu tarie in ceea ce va spunem. Va spunem asta in fiecare zi, pentru ca voi sa nu mai aveti timp sa va ganditi si la altceva. Cine-si permite sa castige mult in tara asta saraca poate fi caracterizat ca avand un comportament deviant si supicios.

"Las' ca stim noi cum sta treaba cu sindicatele. Sunteti cu mogulii, aveti interese mari prin diverse firme private", cam asa suna, pe scurt, discursul propagandistilor Puterii. Cuvinte putine, nesustinute de dovezi, dar repetate cat mai des si in orice discurs public. Decredibilizarea miscarii sindicale reprezinta unul dintre telurile solide ale actualei guvernari. Ei stiu ca, atunci cand oamenii nu mai cred in liderii lor, marea masa devine extrem de usor de manevrat.

Cel mai recent exemplu il avem in Bogdan Hosssu, liderul Cartel Alfa, care a incercat sa imparta fluturasi bucrurestenilor continand prevederile noului Cod Fiscal. Poate, poate, bucurestenii se vor lasa impresionati si vor sprijini masele de protestatari sosite din tara. Nu s-au lasat, nicidecum, impresionati oamenii de noile prevederi ale Codului Muncii. Acum exista un cod extrem de solid, o lege care apara strict drepturile salariatilor.

A reprezentat acest cod o piedica serioasa impotriva taierilor austere? Sau de-aia nu mai pot patronii cand vine vorba de concedieri colective? De ce s-ar lasa ei sedusi de profetiile lui Hosssu? Un Hossu care, pe deasupra, mai castiga si foarte multi bani.

Realitatea este ca unii oamenii cu competenta decizionala din Romania castiga extrem de putin. Execrabil, chiar. Lucian Croitoru, consilier la Banca Nationala, dadea, acum ceva timp, o explicatie viabila pentru incompetenta guvernamentala: oamenii cu adevarat pregatiti, profesionistii din diverse domenii nu ar migra niciodata din mediul privat catre cel de stat, unde salariile sunt la nivelul portarului de la o banca comerciala.

Asa se explica de ce avem in fruntea tarii un Boc, un Ialomitianu, un Funeriu sau un Oprea. Oamenii astia, in mediul privat, ar fi niste simpli anonimi, avand un statut de masa insesizabila. Daca cineva isi inchipuie ca oamenii faca munca doar de dragul artei sau a CV-ului se inseala. Isarescu nu mai are nevoie de puncte forte la Currriculum, dar are nevoie de bani. Iar miile de euro de la Banca Nationala nu se compara cu miile de roni de la Guvern.

Atat timp cat o sa ne uitam cu jind la fratii europeni si o sa credem, ca oile, in sintagma "nu sunt bani", vom ramane tot la stadiul de "fir-ati voi da bogatasi". Daca elitele nu sunt incurajate si stimulate financiar sa vina in fruntea tarii, ne vom zbate tot in preziceri "ialomitiene" sau balbaielei "botiste". Iar cand ne vom da seama de aceste lucruri, vom constata ca au mai trecut inca 20 de ani si ne vom plange de mila pe spinarea celor care ne-au daramat de-a lungul celor 40 trecuti.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#sindicate bani cotizatii, #Marica Costin bani, #cotizatii sindicate , #sindicat
Comentarii
Poza CIOCOII_NOI_ROZALII
CIOCOII_NOI_ROZALII
rank 5
Anghele, majoritatea impostorilor cocotati pe unde nici nu te gandesti TREBUIE să fie plătiti după merite. Au dus Romania la nivelul zero, retributia să fie zero, sau cum spunea un presedinte de CAP, de două ori mai mult decat zero.