Pacientii din Sibiu vor avea inca un aparat de testare pentru COVID-19, cumparat de Universitatea "Lucian Blaga"

Sambata, 14 Noiembrie 2020, ora 16:40
2089 citiri
Pacientii din Sibiu vor avea inca un aparat de testare pentru COVID-19, cumparat de Universitatea "Lucian Blaga"
Laborator de testare pentru COVID-19

Sibienii care sunt suspecti de COVID-19 vor avea la dispozitie inca un aparat de testare PCR, cumparat de Universitatea "Lucian Blaga" si pus la dispozitia Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, a declarat sambata rectorul Sorin Radu.

"Am semnat ieri (vineri - n.r.) protocolul cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta", a spus rectorul Sorin Radu. Acordul incheiat in universitate si spitalul din Sibiu, le va asigura, zilnic, in jur de o suta de teste PCR, pacientilor din judet.

Acest protocol a fost semnat abia vineri, dupa interventia vicepremierului Raluca Turcan. "Inca din prima secunda in care am vazut aceasta informatie ca exista un aparat PCR nefolosit in judetul Sibiu, am luat legatura cu cele doua parti implicate si astazi protocolul de punere in functiune a acestui aparat, va fi semnat intre Universitatea "Lucian Blaga" si Spitalul Judetean Sibiu. De asemenea, acest protocol este transmis de urgenta, Directiei de Sanatate Publica si vom directiona in urma discutiei pe care am avut-o cu domnul ministru, Nelu Tataru, toate consumabilele necesare punerii in functiune a acestui aparat", a precizat vineri, Raluca Turcan.

Aparatul PCR de la universitatea sibiana se afla de cateva luni intr-un container amenajat chiar in vecinatatea spitalului din Sibiu. Practic, sibienii care stau la coada la Unitatea de Primiri Urgente ca sa se testeze de COVID-19, vad prin gard containerul in care este aparatul PCR.

Spitalul Judetean are trei aparate PCR, dar momentan functioneaza doua, unul mai are nevoie de consumabile. La Spitalul de Pediatrie exista un singur aparat de testare PCR.

Conform GCS, pe primul loc se situa vineri, judetul Sibiu, care ajunsese la o rata de infectare de 7,78. De luni vor intra in carantina municipiul Sibiu, orasele Talmaciu, Cisnadie si comuna Selimbar.

Cititi si:

Orasul Sibiu si alte trei localitati intra in carantina. Mall-urile se inchid in weekend

Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Două milioane de persoane din Anglia şi Scoţia continuă să sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lungă durată, iar activităţile zilnice desfăşurate de 381.000 dintre ele...
#Sibiu, #aparat, #testare, #covid, #epidemie, #carantina , #spitale