Pedofilii ar trebui castrati chimic? - Sondaj Ziare.com

Vineri, 11 Martie 2011, ora 14:17
4488 citiri
Pedofilii ar trebui castrati chimic? - Sondaj Ziare.com

Deputatul PD-L Alin Popoviciu pregateste un proiect legislativ care prevede castrarea chimica a pedofililor si a celor care comit acte de incest. Demersul s-ar putea sa nu fie insa unul usor, in conditiile in care problema este foarte delicata, existand riscul major ca proiectul legislativ sa fie criticat pentru incalcarea drepturilor omului.

Din pacate, pedofilia a devenit si in Romania unul dintre subiectele de actualitate, paginile ziarelor fiind pline de cazuri de o cruzime ingrozitoare.

S-a autodenuntat ca si-a violat fiica minora, timp de patru ani

Pedofil scotian arestat in Romania, condamnat la 8 de ani de inchisoare

Antrenorul banuit ca a violat mai multi tineri fotbalisti, arestat pentru 29 de zile

"Este inadmisibil ca indivizii care violeaza copii sa scape doar cu cativa ani de inchisoare. Mai rau, dupa ce sunt eliberati, multi dintre acesti monstri recidiveaza, distrugand viata altor suflete nevinovate. Asemenea oameni au, in general, probleme psihice si trebuie opriti cumva sa mai comita astfel de fapte. M-am inspirat din legislatia Poloniei, care prevede castrarea chimica a celor care abuzeaza de copii sub 15 ani, precum si a celor care comit acte de incest", a declarat deputatul democrat-liberal pentru Libertatea.

Contactat de Ziare.com, Alin Popoviciu a explicat ca proiectul de lege nu este inca pus la punct, dar numerosi parlamentari si-au aratat disponibilitatea de a-l sustine.

"In momentul de fata e tradusa legea din Polonia si urmeaza sa il adaptez la Codul nostru si sa redactez proiectul de lege. Nu mai dureaza mult. Spre suprinderea mea, in urma articolului de presa, am fost sunat de mai multi parlamentari, deputati si senatori, care mi-au spus ca vor neaparat sa isi treaca numele pe inititativa legislativa pentru ca sunt cu totul de acord.

Eu stiu doar ca un asemenea om, si chiar am intalnit cazuri, un asemenea om care abuzeaza sexual niste copii, nu poate fi considerat un om normal. El sufera de o boala si atata timp cat suferi de o boala, ea trebuie sa fie tratata, si singurul mod de a o trata este de a le stopa impulsurile sexuale. Asta se poate face chimic. In continuare, ei pot sa isi traiasca viata linistit, dar nu vor mai avea acele dorinte care au consecinte atat de dramatice.

Ceea ce este intr-adevar dramatic este ca sunt foarte multe cazuri in Romania de asemenea oameni care au abuzat sexual niste copii, unii au fost nedovediti si au fost inchisi abia a doua oara sau a treia oara, cand lucrurile au fost mult mai grave. Nu as vrea sa se mai intample acest lucru. Legea va prevedea inclusiv inchisoare pe viata, mi se pare normal si firesc. E la fel de grav ca si o crima", a declarat deputatul PD-L pentru Ziare.com.

Un barbat din Germania infectat cu HIV, castrat chimic pentru ca a violat sute de copii

Pedofilii din Polonia vor fi castrati chimic

Pedofilii, monitorizati cu bratari electronice in Polonia

Mihaela Sahlean, psiholog: Probabilitatea recidivelor in cazul unor asemenea indivizi cu chip uman este extraordinar de mare

Psihologul Mihaela Sahlean este de parere ca inasprirea drastica a pedepselor pentru cei care abuzeaza sexual minori este indiscutabila, dar atrage atentia asupra riscului ca drepturile omului sa fie stirbite, chiar daca, in astfel de situatii, este greu de vorbit despre "oameni".

"Nu stiu daca aceste masuri ar duce la prevenirea acestor cazuri, dar cu siguranta va duce la scandaluri pe aceasta tema si la foarte multe comentarii din partea unor juristi si a unor asociatii pentru drepturile omului. Eu personal consider ca o inasprire a legislatiei se impune in acest sens, pentru ca cei care recurg la asa ceva sunt foarte departe de normalitatea psihica. Dar chiar si in privinta unor oameni foarte indepartati de normalitatea psihica nu putem lua masuri care si ele sa nu fie unanim acceptate.

Chiar daca cu greu ii putem numi oameni, ma indoiesc ca o astfel de lege ar avea numai adepti. Am rezerve si asupra felului in care va fi privita din exteriorul tarii.

Din pacate, ca psiholog, sunt constienta ca foarte putini au sansa sa adopte un comportament normal dupa ce ani de zile au avut un comportament deviant. Ca urmare, probabilitatea recidivelor in cazul unor asemenea indivizi este extraordinar de mare", a declarat Mihaela Sahlrean pentru Ziare.com.

Psihologul si-a exprimat nemultumirea pentru "lejeritatea legislativa" care permite "premierea" pedofililor pentru buna purtare si eliberarea lor mai rapida din inchisoare.

"Eu as merge pe ideea puscarie pe viata, dar cu munca pe perioada puscariei, asa incat acea mancare si serviciile de care beneficiaza pe perioada detentiei sa fie platite si ras-platite in folosul comunitatii. Si pe mine ma intriga foarte mult ca portia de mancare pentru detinuti este incomparabil mai buna decat mancarea pacientilor intr-un spital dintr-un sistem public. Nu vad de ce trebuie sa li se asigure conditii atat de bune detinutilor cerandu-li-se atat de putin in schimb.

Sunt pentru inasprirea legislativa, iar cei care au copii care au cazut victime unor asemenea indivizi cu chip uman cred ca vor aprecia aceasta propunere legislativa, iar inasprirea oricum se impune. La noi legislatia este in asa fel incat infractorul are intotdeauna drepturi, iar victimei i se cere sa inteleaga, ceea ce nu mi se pare corect. Cred ca trebuie mai multa dreptate, fermitate si inflexibilitate. In cazul unor indivizi de acest gen cred ca legea nu trebuie sa fie indulgenta", a mai declarat Mihaela Sahlean.

Castrarea chimica, introdusa de americani si preluata de europeni

Primul caz de castrare chimica a fost inregistrat in 1944, in SUA, dar California a devenit, in 1996, primul stat american care a introdus castrarea chimica drept pedeapsa pentru infractiunile de natura sexuala.

In prezent, in acest stat american, tratamentul este obligatoriu pentru recidivisti si pentru cei eliberati conditionat. De asemenea, in Iowa si Florida o persoana care a comis un delict sexual grav risca o astfel de pedeapsa indiferent daca are sau nu antecedente.

In Europa, Cehia a legiferat mai intai castrarea chirurgicala, apoi pe cea chimica. Din 2000, cand legea a intrat in vigoare, pana in aprilie 2008, in Cehia au fost castrati chirurgical 94 de infractori, niciunul dintre acestia nemaicomitand delicte sexuale, conform autoritatilor.

De asemenea, potrivit RFI, alti 300 de infractori au fost castrati chimic in acest interval de timp.

Suedia si Danemarca sunt alte doua state europene in care castrarea chimica este prevazuta de legislatie, iar in urma cu doi ani aplicarea obligatorie a tratamentului cu antiandrogenice pedofililor si violatorilor a fost legiferata si in Polonia.

Medicii atentioneaza insa ca o castrare chimica sau chirurgicala poate avea si efecte secundare, iar unii experti sustin ca nu intotdeauna aceste metode previn recidivele. Castrarea chimica implica tratamentul cu antiandrogenice, care, administrate barbatilor, inhiba hormonii care stimuleaza indirect producerea testosteronului.

Exista experti care sustin ca o castrare chimica ar putea chiar accentua pornirile violente ale persoanei respective si, implicit, sansele ca o noua agresiune sa se produca, iar daca se intrerupe tratamentul problemele ar putea reaparea, "pacientul" nefiind vindecat prin asemenea metode.

Ziare.com te invita sa comentezi si sa votezi: Esti de acord cu castrarea chimica a pedofililor?

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#castrare chimica pedofili, #lege pedofili Alin Popoviciu, #pedepse incest , #violenta