Astronomii au făcut o descoperire neobișnuită: Sute de structuri misterioase găsite în spațiu VIDEO

Miercuri, 14 Iunie 2023, ora 02:00
5092 citiri
Astronomii au făcut o descoperire neobișnuită: Sute de structuri misterioase găsite în spațiu VIDEO
Structuri misterioase descoperite în centrul galaxiei noastre FOTO: Live Science

O echipă de oamenii de știință de la mai multe universități americane și experți de la NASA din Statele Unite, care a efectuat o amplă cercetare, a publicat un studiu în revista The Astrophysical Journal Letters pe 2 iunie 2023. Astronomii au făcut o descoperire impresionantă: sute de structuri misterioase invizibile găsite în centrul galaxiei noastre.

Acest structuri ciudate, asemănătoare unor corzi, emană din gaura neagră super masivă situată în mijlocul galaxiei Milky Way, potrivit Live Science.

Potrivit noii cercetări publicate pe 2 iunie 2023 în The Astrophysical Journal Letters, fiecare dintre aceste „filamente” necunoscute anterior măsoară între 5 și 10 ani-lumină lungime – de mii de ori distanța dintre Soare și Pluto – dar este vizibil doar la lungimile de undă radio, ceea ce înseamnă că structurile au fost probabil create de explozii de particule de înaltă energie care sunt invizibile cu ochiul liber.

Descoperire neobișnuită ce intrigă experții: Munți de 4 ori mai înalți decât Everestul găsiți ascunși pe Pământ VIDEO

Când sunt văzute împreună, sutele de filamente misterioase par să îndrepte direct spre gaura neagră supermasivă centrală a galaxiei noastre, sugerând că ar putea fi cicatricile nevindecate ale unei izbucniri străvechi, de înaltă energie, care a sfâșiat norii de gaz din jur.

„A fost o surpriză să găsesc dintr-o dată o nouă populație de structuri care par să se îndrepte în direcția găurii negre”, a spus autorul principal al studiului, Farhad Yusef-Zadeh, profesor de fizică și astronomie la Universitatea Northwestern din Illinois.

Gaura neagră supermasivă centrală a Căii Lactee, numită Săgetător A* (sau Sgr A*), este un monstru cosmic cu o masă mai mare de 4 milioane de Sori. Atracția sa gravitațională intensă leagă galaxia noastră, dar apetitul său monstruos a dus și la unele cazuri severe de ”indigestie” interstelară.

Avertisment înspăimântător pentru omenire: O tehnologie avansată va ucide mulți oameni în 2 ani VIDEO

Observațiile radio anterioare ale Sgr A* efectuate de echipa lui Yusef-Zadeh au scos în evidență bule enorme de energie care se ridicau la 25.000 de ani-lumină deasupra fiecărei părți a găurii negre, precum și aproximativ 1.000 de filamente radio verticale, asemănătoare șuvițelor, care emanau din Sgr A*, precum corzile unei harpe imense.

Pentru a detecta noua recoltă de filamente radio orizontale, subțiri, cercetătorii au îmbunătățit observațiile recente de la telescopul MeerKAT al Observatorului de Radio Astronomie din Africa de Sud - o serie de 64 de antene radio interconectate în Africa de Sud - și au redus zgomotul de fond al surselor de energie din apropiere.

Cu toate acestea, aceste noi fire de energie par să radieze doar dintr-o parte a Sgr A*, în timp ce filamentele descoperite anterior se aliniază peste tot în centrul galactic.

Prima transmisie în direct din istorie de pe planeta Marte VIDEO

Structurile nou descoperite sunt, de asemenea, mult mai scurte decât filamentele omoloage verticale și sunt mult mai puține decât ele. În ciuda acestor diferențe, cercetătorii bănuiesc că noile structuri au fost create de o erupție similară de energie din gaura neagră centrală a galaxiei noastre, care ar fi putut avea loc acum aproximativ 6 milioane de ani, a estimat echipa.

„Se pare că este rezultatul unei interacțiuni a acelui material care curge în obiectele din apropiere”, a concluzionat Yusef-Zadeh. Cu toate acestea, a adăugat el, echipa sa trebuie să facă noi observații radio pentru a „consolida în mod continuu ideile noastre și a ne îmbunătăți analiza” asupra vieții trecute violente a monstrului din centrul galaxiei noastre.

Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#structuri misterioase, #descoperire spatiu, #descoperire astronomica, #descoperire NASA, #NASA descoperire , #stiri externe