În mai multe studiii recente publicate în revistele Foods și Food & Function, oamenii de știință au arătat că, consumul regulat al unui aliment are un impact ”remarcabil” asupra sănătății și duratei de viață al oamenilor. Cercetările au demonstrat că includerea strugurilor în dietă, în mod frecvent, reduce semnificativ boala ficatului gras și mărește longevitatea.
Echipa de cercetare a fost condusă, în studiu publicat în Food & Function, de dr. John Pezzuto de la Universitatea Western New England din Springfiled, Massachusetts, Statele Unite, potrivit Sci Tech Daily.
Pezzuto a fost deosebit de umit de rezultatele cercetării. ”Cu toții am auzit de zicala ”Ești ceea ce mănânci”, care este evident adevărată. Dar aceste studiii efectuate adaugă o dimensiune cu totul nouă acestei vorbe vechi.
Semnal de alarmă tras de medicii europeni: Ceva din aer ne înnebunește VIDEO
Nu numai că alimentele sunt convertite în organele interne ale corpului nostru, dar, așa cum arată analiza noastră cu struguri incluși în dietă, ne schimbă de fapt expresia genetică. Este cu adevărat remarcabil”, a spus expertul.
Care este efectul acestei modificări a expresiei genelor umane? După cum se arată în lucrare, ficatul gras este prevenit sau îmbunătățit. Această boală afectează aproximativ 25% din populația lumii și poate duce în cele din urmă la efecte nefavorabile sănătății, inclusiv cancer hepatic.
Nu numai expresia genelor este schimbată după consumul de struguri, dar și metabolismul este modificat în bine. Un alt aspect important al studiului arată că strugurii au capacitatea de a spori durata de viață, întârziind moartea naturală.
Un aliment pe zi este miraculos pentru sănătate: Ține doctorul departe, spun experții din Australia
Pezzuto a observat că cea mai bună estimare privind creșterea longevității oamenilor, ar fi de 4-5 ani. Cercetătorii au mai descoperit că, consumul regulat de struguri are efecte pozitive asupra comportamentului și funcției cognitive a creierului.
Alte studii evidențiază efectele pozitive ale consumului de struguri, precum sănătatea inimii și micșorarea colesterolului rău și a riscului de boli cardiace.