Pedeapsa primită de un american care a împușcat mortal o femeie care a intrat din greșeală pe aleea din fața casei lui

Miercuri, 24 Ianuarie 2024, ora 09:13
3759 citiri
Pedeapsa primită de un american care a împușcat mortal o femeie care a intrat din greșeală pe aleea din fața casei lui
Bărbatul a pledat nevinovat FOTO CNN

Un bărbat din New York a fost găsit vinovat de crimă, după ce a împuşcat anul trecut o femeie de 20 de ani care se afla într-o maşină care intrase din greşeală pe aleea din faţa casei sale, transmite CNN.

Kevin Monahan pledase nevinovat la acuzaţiile de crimă de gradul doi, punere în pericol imprudentă şi falsificare de probe fizice în cazul morţii lui Kaylin Gillis, în vârstă de 20 de ani, la 15 aprilie 2023. El a fost condamnat pentru toate acuzaţiile după aproximativ două ore de deliberări.

Monahan a tras asupra vehiculului atunci când acesta a virat accidental pe aleea sa, în timp ce ocupanţii căutau casa unui prieten în Washington County, la aproximativ 55 de mile nord de Albany. Gillis a murit la scurt timp după împuşcături.

Procurorul Tony Jordan va solicita o pedeapsă maximă de la 25 de ani până la închisoare pe viaţă atunci când Monahan va fi condamnat la 1 martie.

Procurorii au susţinut că acuzatul, în vârstă de 66 de ani, a acţionat în mod imprudent atunci când tinerii au folosit aleea sa pentru a-şi întoarce vehiculele. Apărarea a spus că ceea ce s-a întâmplat a fost un accident teribil.

Avocatul apărării Kurt Mausert a declarat că clientul său a fost dezamăgit de verdict. Mausert a declarat pentru CNN că procesul a fost "copt cu probleme de apel" şi că plănuia să facă apel.

„El crede cu adevărat că ceea ce s-a întâmplat a fost un accident. Că s-a împiedicat şi a căzut, iar puşca s-a descărcat din greşeală", a spus Mausert despre clientul său.

„Aveţi o fată frumoasă de 20 de ani, care, fără să fie vina ei, este moartă. Nu există niciun mod de a privi acest caz altfel decât ca pe o tragedie oribilă. Dar un accident a fost transformat în indiferenţă depravată şi asta este, de asemenea, o tragedie", a spus Mausert.

Jordan a spus că speră ca verdictul de vinovăţie să însemne că familiile lui Gillis şi ale celorlalţi care se aflau în maşină "pot continua să spere că se face dreptate şi să aibă ceva de care să se agaţe în timp ce trec la următorul capitol al recuperării".

„Pentru noi, speranţa noastră a fost de a-i face pe oameni să ştie că justiţia este posibilă", a declarat Jordan pentru CNN.

„Au fost vecini care au intervenit, au auzit ceva şi au raportat. Speranţa noastră este ca oamenii să aibă încredere în sistem", a adăugat.

Monahan a depus mărturie la procesul său de săptămâna trecută, declarând că s-a simţit ca şi cum el şi soţia sa ar fi fost sub asediu în acea zi şi că a vrut doar să-şi protejeze soţia, a relatat Spectrum News 1.

Monahan le-a spus juraţilor că el şi soţia sa au fost treziţi de trei vehicule pe aleea sa: două SUV-uri şi o motocicletă care îşi tura motorul, a relatat postul. El a declarat că i-a spus soţiei sale să se ascundă în dulapul lor şi că şi-a încărcat puşca de vânătoare înainte de a ieşi afară.

Monahan a declarat că s-a gândit la activitatea infracţională din trecut în zonă şi a tras un foc de avertisment în aer. Vehiculele au început să plece încet, a declarat el, şi şi-a pierdut echilibrul pe nişte cuie de pe terasa sa când a fost tras al doilea foc fatal, a relatat Spectrum News 1.

La interogatoriu, Monahan nu a putut să indice într-o fotografie cuiele care l-au făcut să-şi piardă echilibrul. El a fost emoţionat când a fost întrebat cum l-a făcut să se simtă moartea lui Gillis, spunând juriului că "sufletul său este mort", a relatat postul de televiziune.

Gillis a fost împuşcat mortal la doar câteva zile după ce un adolescent de culoare din Kansas City a fost împuşcat de două ori de un proprietar alb după ce a mers la o adresă greşită pentru a-şi lua fraţii.

După ce s-au tras focurile de armă, Gillis şi restul grupului au plecat, căutând semnal la telefonul mobil şi apoi au sunat la 911.

Au fost găsiţi la aproximativ 8 km de casă, în oraşul Salem. Primele echipe ajunge la faţa loculuin au început manevrele de resuscitare, dar Gillis nu a putut fi salvată.

Ofiţerii de poliţie au mers la locuinţa lui Monahan din Hebron şi au constatat că acesta nu coopera, a declarat atunci şeriful din comitatul Washington pentru reporteri.

Familia lui Gillis a emis o declaraţie la vremea respectivă în care o lăuda ca fiind "un suflet bun şi frumos şi o rază de lumină pentru oricine a fost suficient de norocos să o cunoască".

”A fost o soră mai mare, o fiică foarte iubită, o prietenă devotată şi parteneră a iubitului ei iubitor. Abia începea să îşi găsească drumul în lume cu bunătate, umor şi dragoste", a declarat familia. "Kaylin era o artistă talentată, o elevă de onoare, o fanatică Disney şi iubea animalele. Abia aştepta să înceapă facultatea în Florida pentru a-şi urma visul de a deveni biolog marin", se mai arăta în declaraţie.

Gillis a absolvit liceul Schuylerville High School în 2021 şi deţinea poziţia de "zburătoare" în echipa de majorete.

Un afroamerican a murit în timp ce era imobilizat de un poliţist în Ohio. Scena amintește de moartea dramatică a lui George Floyd. „Nu pot să respir”
Un afroamerican a murit în timp ce era imobilizat de un poliţist în Ohio. Scena amintește de moartea dramatică a lui George Floyd. „Nu pot să respir”
Un afroamerican, Franck Tyson, în vârstă de 53 de ani, care a ieşit recent de la închisoare, suspectat de faptul că era implicat într-un accident rutier, a murit în timpul arestării, pe 18...
Violențe la cele mai recente manifestaţii pro-palestiniene. Zeci de persoane au fost arestate la o universitate din Boston. „Insulte antisemite violente”
Violențe la cele mai recente manifestaţii pro-palestiniene. Zeci de persoane au fost arestate la o universitate din Boston. „Insulte antisemite violente”
Aproximativ 100 de persoane considerate a fi manifestanţi pro-palestinieni au fost arestate sâmbătă dimineaţa, 27 aprilie, în campusul unei universităţi din Boston. Tabăra lor a fost...
#SUA, #crima, #american, #alee , #SUA