Dintr-un subsol de pe dealul Capitoliului, fostul consilier al lui Trump, Steve Bannon, lucrează la prăbușirea Partidului Republican

Joi, 05 Octombrie 2023, ora 20:10
3370 citiri
Dintr-un subsol de pe dealul Capitoliului, fostul consilier al lui Trump, Steve Bannon, lucrează la prăbușirea Partidului Republican
Steve Bannon, fostul consilier al lui Donald Trump

Fostul consilier al lui Trump a contribuit la demiterea președintelui Camerei Reprezentanților Kevin McCarthy. Miercuri dimineață, doi republicani care cu câteva ore mai devreme l-au răsturnat pe Kevin McCarthy au intrat într-o casă din cărămidă din secolul al XIX-lea, aflată la câteva străzi de Capitoliu și au intrat în sanctuarul aglomerat al studioului de înregistrări al lui Stephen K. Bannon.

Matt Gaetz, congresmanul republican din Florida, instigatorul rebeliunii, și Nancy Mace din Carolina de Sud, alt dezertor republican, s-au întâlnit cu Bannon dimineață înainte de o apariție comună pe podcastul său „War Room”. „Schimbarea plăcilor tectonice aici, în capitala imperială”, le-a spus Bannon ascultătorilor săi, în timp ce i-a îndemnat să doneze. Din acest studio ca o peșteră, nu departe de locul unde se întâlnește Congresul, Bannon a alimentat haosul care stăpânește acum Partidul Republican, valorificând spectacolul pentru a-și atrage urmăritori și folosind podcast-ul său popular pentru a sprijini și a susține rebelii GOP, scrie The New York Times.

Bannon a petrecut ani de zile promovând minciuna că alegerile prezidențiale din 2020 i-au fost furate fostului președinte Donald J. Trump, criticând vaccinarea anti-covid și ceea ce el numește o „invazie criminală a graniței de sud”. Obsesia lui în ultima vreme a fost să-l răstoarne pe McCarthy și să elimine ceea ce el descrie drept republicani „unipartid”, care au devenit imposibil de distins de democrați.

Odată cu căderea istorică a lui McCarthy în această săptămână, aripa extremistă a partidului și-a revendicat cel mai important trofeu.

Bannon reprezintă o linie clară de la baza MAGA, și rolul său în criza care a avut loc săptămâna aceasta în Camera Reprezentanților ajută la explicarea de ce Partidul Republican pare să distrugă singur. Acronimul MAGA se referă la sloganul emblematic al fostului preşedinte Donald Trump, „Make America Great Again” (Să Facem America Măreață Din Nou).

El este o parte esențială a unei bucle de feedback de hit-uri media și postări pe rețelele sociale, strângere de fonduri online și predicare neîngrădită către o bază de dreapta deseori furioasă, care răsplătește perturbările statului și detestă instituțiile.

De săptămâni, Bannon a elaborat strategii cu Gaetz în încercarea de a-l învinge pe McCarthy, oferindu-se ca o casă de rezonanță în timp ce Gaetz își punea la cale mișcările.

Cu câteva ore înainte de finalul mandatului său, preşedintele Trump şi-a folosit puterile prezidenţiale pentru a amnistia 73 de persoane şi pentru a schimba sentinţele altor 70. Printre cei graţiaţi se numără fostul său strateg Steve Bannon, care era acuzat de fraudă şi spălare de bani în legătură cu proiectul zidului de la graniţa cu Mexicul. Steve Bannon este o figură foarte controversată. Deseori şi-a asumat creditul pentru succesul lui Donald Trump din 2016.

Cum se pregătesc aliații SUA pentru Trump 2.0. Unii și-au trimis emisarii, alții l-au contactat direct, cu riscul de a-l supăra pe Biden
Cum se pregătesc aliații SUA pentru Trump 2.0. Unii și-au trimis emisarii, alții l-au contactat direct, cu riscul de a-l supăra pe Biden
Germania duce o ofensivă de farmec în interiorul Partidului Republican. Japonia își aliniază propriul „îmblânzitor“ pentru Trump. Oficiali guvernamentali mexicani discută cu tabăra...
Un afroamerican a murit în timp ce era imobilizat de un poliţist în Ohio. Scena amintește de moartea dramatică a lui George Floyd. „Nu pot să respir”
Un afroamerican a murit în timp ce era imobilizat de un poliţist în Ohio. Scena amintește de moartea dramatică a lui George Floyd. „Nu pot să respir”
Un afroamerican, Franck Tyson, în vârstă de 53 de ani, care a ieşit recent de la închisoare, suspectat de faptul că era implicat într-un accident rutier, a murit în timpul arestării, pe 18...
#SUA, #criza, #Camera Reprezentantilor, #haos, #Partidul Republican, #Donald Trump, #steve bannon , #SUA