Tariceanu: Nu vad cum ar putea sa apara o turbulenta sa rastoarne actuala majoritate

Luni, 06 Mai 2019, ora 21:38
5408 citiri
Tariceanu: Nu vad cum ar putea sa apara o turbulenta sa rastoarne actuala majoritate
Foto: Arhiva Facebook Calin Popescu Tariceanu

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni ca alegerile pentru PE constituie un barometru, dar legitimitatea actualului parlament este data doar de alegerile parlamentare si ca nu poate exista o turbulenta atat de mare incat sa rastoarne actuala majoritate.

"Rezultatul la alegerile pentru PE fara indoiala constituie un barometru, un indicator, nu se poate desconsidera acest lucru, dar legitimitatea actualului parlament si a guvernului este data numai de alegerile pentru Parlamentul Romaniei care survin la anul. Nu vad cum ar putea sa apara asa un fel de miscare, de perturbare, o turbulenta atat de mare incat sa rastoarne actuala majoritate. Nu stiu care ar putea sa fie elementele, cel putin in ceea ce ne priveste pe noi, ca partener de coalitie, nu am dat in vreun moment impresia ca facem astfel de jocuri, pentru ca eu cred ca trebuie sa existe o anumita responsabilitate politica in momentul in care esti intr-o coalitie, intre parteneri trebuie sa existe o anumita corectitudine a jocului politic", a declarat la Romania TV Calin Popescu Tariceanu.

El a mai spus ca "a primit sfaturi de tot felul".

"Am spus, nu este genul de politica pe care stiu sa o fac - santajul, amenintarea si asa mai departe, la adresa partenerilor, nici eu nu o fac si nici mie nu imi place evident ca partenerii sa se comporte in acest fel si slava Domnului am reusit sa gestionam relatie bine", a mai spus Tariceanu.

El a mai afirmat ca actuala coalitie nu a reusit o comunicare buna cu cetatenii.

"Ceea ce nu am reusit sa mearga bine este componenta de comunicare cu cetatenii, componenta de comunicare publica. Exista o deficienta majora la nivelul partidelor, in primul rand, incep prin a-m asuma si eu acest lucru, exista o deficienta la nivelul Parlamentului sau la nivelul echipei guvernamentale, pentru ca slava Domnului stateam astazi si ma uitam, am facut un document de sinteza pentru mine si colegii mei cu evolutia salariilor minime, salariului mediu in Romania in ultimii 12-13 ani, cu evolutia pensiilor minime si medii ca sa vedem cum stam, cum ne raportam fata de celelalte tari din UE. Si saltul este foarte mare. Si sigur ca inca nu putem sa spunem ca toti oamenii, toti cei care sunt salariati, toti cei care sunt pensionari au perceput suficient aceste masuri, adica avem loc inca sa majoram si mai mult salariile si pensiile ca sa putem creste nivelul de trai, dar niste pasi s-au facut. Cine neaga acest lucru atunci da dovada de rea credinta", a conchis liderul ALDE.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat pe 25 aprilie, in contextul anuntului despre referendumul din 26 mai: "Daca romanii vor veni la vot si vor spune ca nu sunt de acord cu PSD, atunci noi avem un mandat sa actionam. Imediat, a doua zi".

#Tariceanu europarlamentare coalitie putere , #ALDE