Baconschi: USL se teme de cei pe care Voiculescu si Vintu nu ii pot spala pe creier

Marti, 02 August 2011, ora 17:16
2567 citiri
Baconschi: USL se teme de cei pe care Voiculescu si Vintu nu ii pot spala pe creier
Foto: Romania Libera

Teodor Baconschi ii da o replica plina de umor si ironie lui Adrian Nastase, "actual blogger" si "delfin al tovarasului Iliescu", pe tema Legii votului prin corespondenta. Baconschi sustine ca USL se teme de fapt ca "oamenii pe care antenele lui Voiculescu si irealitatea lui Vantu nu-i pot spala pe creier nu-i vor vota".

Primvicepresedintele PDL reaminteste ca nu doar Adrian Nastase, ci si Crin Antonescu incearca sa ii impiedice pe romanii din diaspora sa participe la alegeri propunand introducerea "votului cenzitar", si spune ca ambele pozitii il "reconforteaza" in convingerea ca face un lucru bun promovand aceasta initiativa.

Nastase il acuza pe Baconschi ca forteaza marirea campaniei electorale la 45 de zile

Antonescu vrea "vot fiscal" pentru diaspora, romanii de afara il pun la punct

"Dar sa revenim la fondul chestiunii: votul romanilor din strainatate si teama reactiunii useliste ca oamenii pe care antenele lui Voiculescu si irealitatea lui Vantu nu-i pot spala pe creier nu-i vor vota.

Initiativa mea a devenit instantaneu revelatorul fricii si demagogiei compensatorii ale aliantei socialiste. In loc sa se scandalizeze ca doar 5% dintre romanii din strainatate reusesc sa voteze (fata de 50% in tara), s-au scandalizat ca acestia risca sa nu-i voteze pe ei.

Visul majoritatii monolitice a clasei muncitoare strans unite in jurul tovarasului Iliescu si a delfinului sau, tovarasul - pardon, domnul - Nastase pare sa se indeparteze tot mai mult de struto-camila uselista", comenteaza ironic Teodor Baconschi pe site-ul Fundatiei Crestin Democrate.

Ministrul de Externe ii sfatuieste pe uselisti sa nu mai combata votul prin corespondenta, pentru ca este contraproductiv pentru ei, ci sa incerce sa castige increderea milioanelor de romani aflati peste granita, "chiar si promitandu-le cate 20.000 de euro daca se intorc in tara", facand referire la promisiunile lui Mircea Geoana din campania prezidentiala.

"Ei bine, este datoria mea ca ministru de externe si de trei ori ambasador, sa fac in asa fel incat sa nu se mai repete situatia din 2009, cand la ambasada Romaniei la Paris s-au format cozi kilometrice.(...)

Il asigur insa pe domnul Nastase: Nu dorim sa furam voturi, ci sa le castigam. Votul prin corespondenta, care ramane optional si se alatura votului clasic, prin prezentarea la sectia de votare, va permite in sfarsit romanilor din strainatate sa-si faca auzita vocea redutabila pentru stanga demagogica si lipsita de proiect", mai scrie Teodor Baconschi, prezentand apoi pe larg cum se va desfasura acest tip de scrutin potrivit proiectului sau de lege.

Ministrul mai subliniaza si ca asteapta ca Parlamentul sa se exprime si sa amendeze proiectul de lege, atunci cand ii va parveni.

"Nimic nu ma poate opri, pana atunci, sa supun proiectul de lege al Ministerului Afacerilor Externe, inclusiv prin misiunile noastre consulare, atentiei celor carora le este destinat: romanilor din afara granitelor.

Pana la urma, dorinta acestor trei milioane de alegatori, care au facut atata pentru tara in ultimii ani, prevaleaza pentru mine in fata zgomotului si furiei unei opozitii care se transforma, pe zi ce trece, in reactiune", declara Teodor Baconschi.

CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?...Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?...Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va decide dacă va candida sau nu la scrutinul prezidenţial în funcţie de rezultatul alegerilor comasate - locale şi europarlamentare - din 9 iunie....
#Baconschi vot corespondenta, #Baconschi USL vot strainatate, #Baconschi legea votului corespodenta , #ministru de Externe