Teodor Melescanu - De ce vrea sa fie presedinte

Sambata, 01 Noiembrie 2014, ora 20:45
4601 citiri
Teodor Melescanu - De ce vrea sa fie presedinte
Foto: stirile.rol.ro

Teodor Melescanu, candidat independent la presedintia Romaniei, spune ca a decis sa se inscrie in cursa electorala dupa ce a constatat ca este nemultumit de ceilalti competitori. In plus, Melescanu promite ca nu va fi un presedinte jucator, ci un presedinte "dirijor".

"Ce m-a determinat a fost ca, din pacate, pe niciunul dintre candidatii potentiali nu l-am crezut potrivit pentru functia de presedinte. Doresc sa prezint o alternativa pentru situatia in care se afla Romania. Ne aflam intr-un spatiu extrem de vulnerabil si presedintele trebuie sa asigure securitatea Romaniei (...). Am zis ca, dintre toti, am cea mai mare experienta si expertiza in acest domeniu. Cred cu sinceritate ca e necesar ca si in politica externa Romania sa devina o jucatoare la nivel regional si international", a explicat acesta.

Totul despre candidatul Teodor Melescanu

Fostul director SIE mai spune ca a intrat in cursa prezidentiala cu obiectivul de a lupta "pentru o tara care sa reintre in stare de normalitate, in care totul sa se faca prin decizii legale, o tara normala in care nu sa fim doar preocupati cum sa ne 'omoram' unii cu ceilalti".

"Nu este vorba de o ambitie personala, ci de nevoia celor multi de reprezentare la cel mai inalt nivel", a explicat el, spunand ca a facut astfel "un pas de maturitate", dupa o viata dedicata tarii.

Teodor Melescanu a dezvaluit ca s-au facut analize sociologice din care a reiesit ca el si senatorul liberal Ioan Ghise ar fi cei mai potriviti pentru a candida la presedintia Romaniei.

"Sunt singurul candidat la presedintie care am profilul perfect: politica externa, securitate si aparare, si juridic. Am fost ministru in toate cele trei ministere, in plus directorul SIE pana nu demult", a reamintit Melescanu.

Teodor Melescanu: Razboiul bate la usa! Doresc guvern de uniune nationala. De ce ar demisiona in 2016? Interviu video

Teodor Melescanu a declarat pentru Ziare.com ca Romania traverseaza o perioada in care "rolul presedintelui devine extrem de important, iar functionarea relatiei institutionale dintre cei doi vectori executivi de politica externa, respectiv presedintele si Guvernul, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, este ingredientul esential pentru atingerea obiectivelor strategice ale tarii in context globalizat".

"Pentru toate acestea am experienta si competenta necesara, dublate de o maniera constructiva de lucru, pe care am dovedit-o atat in cei treizeci de ani petrecuti in MAE, cat si in celelalte functii de inalta raspundere pe care le-am ocupat, ca ministru al Apararii, vicepresedinte al Senatului, presedinte al unor comisii relevante din Parlament sau director al SIE", a mai declarat Teodor Melescanu pentru Ziare.com.

Totodata, el a dezvaluit public faptul ca s-a decis sa candideze pe ultima suta de metri. "Atunci cand un tanar om de afaceri, nu-i spun numele, care s-a ocupat, mi-a spus: 'Avem aceste semnaturi, deci puteti candida, daca vreti sa va asumati aceasta responsabilitate' si eu am spus ca vreau", a precizat el.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Melescanu este singurul candidat care s-a aratat dispus sa renunte la o parte din mandat pentru a se organiza simultan alegeri parlamentare si prezidentiale.

"Daca se realizeaza aceasta intelegere, cred ca ar trebui sa aplicam inca din 2016. Voi colabora impreuna cu toti cei care doresc organizarea acestor alegeri din 2016", a declarat Melescanu.

Pe de alta parte, Teodor Melescanu a anuntat ca va fi un "presedinte-dirijor".

"Vreau sa fiu un presedinte care-i strange pe toti romanii in jurul lui, pentru a realiza anumite obiective fundamentale pe care si le propune. Nu voi fi eu cel care voi incerca sa cant la toate instrumentele, ci voi lua pe toata lumea alaturi, sa incercam sa scoatem impreuna o melodie, un cantec de sirena foarte atractiv pentru cei din afara", a declarat Teodor Melescanu.

Eveniment Quarterly Report

Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Baronul PSD Dumitru Buzatu este amintit de foști colegi de facultate din Iași. În studenție, politicianul ajuns stăpânul "moșiei" Vaslui era apreciat și considerat un tânăr de viitor....
#candidati alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #Turul 1 Alegeri Prezidentiale 2014, #Campanie Teodor Melescanu prezidentiale 2014 , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5