Melescanu, promisiuni pentru diaspora: In turul doi, toti romanii vor putea sa voteze (Video)

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 16:00
4292 citiri
Melescanu, promisiuni pentru diaspora: In turul doi, toti romanii vor putea sa voteze (Video)
Foto: Romania TV

Fostul sef al SIE Teodor Melescanu, care a fost propus de Victor Ponta in functia de ministru de Externe, dupa ce Titus Corlatean si-a dat demisia de la conducerea institutiei, a asigurat ca va face tot ce ii sta in putinta pentru ca romanii din diaspora sa poata vota in conditii normale pe 16 noiembrie.

Referitor la o eventuala ordonanta de urgenta a Guvernului pentru suplimentarea sectiilor de votare din strainatate, Teodor Melescanu a dat un raspuns vag, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Ministrul de Externe Corlatean si-a dat demisia. Ponta i-a gasit inlocuitor

"O asemenea discutie poate avea loc daca vor fi intrunite doua conditii: sa fiu numit de presedinte (in functia de ministru de Externe - n.red.) si sa am o discutie cu Biroul Electoral Central (BEC) ", a spus fostul candidat independent la alegerile prezidentiale.

Dupa ce i s-a atras atentia ca Executivul poate da ordonante de urgenta, in timp ce BEC, care a asigurat ca organizarea de noi sectii in diaspora este legala, nu poate lua astfel de decizii, Melescanu a spus ca mai intai trebuie sa fie ministru de Externe pentru a lua in discutie masurile necesare.

Melescanu, despre "cozile umilintei": Daca as fi fost ministru al MAE, nu s-ar fi intamplat

"Problema fundamentala este de a gasi modalitati pentru asigurarea dreptului de vot al romanilor din diaspora, acest lucru nu il pot face decat daca voi fi ministru de Externe. In acel moment voi face tot ce se impune", a precizat el.

Rugat sa spuna care sunt masurile concrete pe care le propune pentru evitatea situatiei create in 2 noiembrie la sectiile de vot din diaspora, Melescanu a precizat ca nu poate da acum astfel de raspunsuri, iar prezentatoarea a tras concluzia ca este vorba despre "masuri secrete".

Intrebat daca isi da demisia din fruntea ministerului in cazul in care romanii din strainatate intampina probleme si in turul al doilea al prezidentialelor, fostul sef SIE a mentionat ca este absurd sa se gandeasca la aceasta varianta.

"Nici nu-mi pun problema, dupa ce voi fi ministru, sa nu fac tot ce-mi sta in putinta. A ma intreba despre demisia dintr-un post in care n-am fost numit este putin aberant. Daca ma intrebati ce o sa fie in ianuarie, daca ploua sau nu, nu stiu, o sa va spun cand o sa fim acolo", a subliniat el.

"Sa nu aveti o abordare negativa, pentru ca in turul doi toti romanii vor putea sa voteze in diaspora. Mult succes va doresc, chiar daca va strambati la televizor", a incheiat Melescanu.

Teodor Melescanu a mai declarat, pentru Agerpres, ca mapa sa profesionala in recomanda pentru functia de ministru de Externe.

"Am acceptat sa fiu propus, in rest depinde de aprobarea presedintelui daca voi fi sau nu numit ministru de Externe. Din punctul meu de vedere cred ca am mapa profesionala la punct in ceea ce priveste si Externele si Apararea si pana acum nimeni nu mi-a contestat nici competenta, nici experienta in aceste probleme", a detaliat el.

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca propune ca fostul sef al SIE Teodor Melescanu sa preia ca functia de ministru de Externe, dupa ce Titus Corlatean si-a dat demisia din fruntea institutiei.

Ponta il propune pe Melescanu la sefia MAE, dupa demisia lui Corlatean

Corlatean, demisie dupa dezastrul de la votul din diaspora

Ministrul de Externe Titus Corlatean a anuntat luni ca isi da demisia din functie. El a informat ca si-a depus mandatul din fruntea diplomatiei romane, in contextul scandalului legat de votul romanilor din diaspora, dar si al nelamuririlor cu privire la infiintarea de noi sectii de votare in strainatate.

Ministrul de Externe Titus Corlatean si-a dat demisia, dupa dezastrul de la votul din diaspora

Romanii din diaspora, tinuti la coada - se cere demisia lui Corlatean

Sambata, presedintele Traian Basescu a cerut demisia ministrului de Externe, din cauza dezinformarii cu privire la organizarea de noi sectii de votare in strainatate.

Vineri, Titus Corlatean afirmase ca nu vor fi mai multe sectii de vot, ci doar mai multe cabine in cele 294 de sectii de votare deja existente, pentru ca nu ar fi legala suplimentarea acestora, insa el a fost contrazis de Biroul Electoral Central (BEC).

Basescu cere din nou demiterea ministrului Corlatean

Pe parcursul weekend-ului, numeroase proteste pentru alegeri corecte in turul al doilea, atat in tara, cat si in strainatate, au fost organizate in mai multe orase din tara, dar si in diaspora.

Comunicarea electorală este crucială în campania din 2024. Publică mesajul tău pe Ziare.com pentru a ajunge la milioane de români care accesează site-ul lunar. Ofertele pot fi solicitate la publicitate@ziare.com

Eveniment Quarterly Report

PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
Partidul Naţional Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internaţională, decizia fiind luată, în unanimitate, la Reuniunea executivă a organizaţiei care a avut loc la Washington, a anunţat,...
Anunț important de la Bruxelles: România a aplicat pentru un pod rutier peste Dunăre, cu o componentă feroviară
Anunț important de la Bruxelles: România a aplicat pentru un pod rutier peste Dunăre, cu o componentă feroviară
Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi a anunțat, joi, 7 decembrie, că România a depus un proiect în cadrul apelului de proiecte pe mobilitate militară pentru realizarea podului...
#Teodor Melescanu ministru Externe, #Teodor Melescanu propus Externe, #Teodor Melescanu alegeri diaspora , #stiri Teodor Melescanu