Paleologu: Nu dau lectii presedintelui - mi s-ar parea total deplasat

Duminica, 25 Septembrie 2011, ora 19:25
3121 citiri
Paleologu: Nu dau lectii presedintelui - mi s-ar parea total deplasat

Vicepresedintele PDL, Theodor Paleologu, a negat ca ar incerca, prin declaratiile sale legate de monarhism, sa "dea lectii" cuiva, cu atat mai putin presedintelui Traian Basescu.

Reactia sa a venit dupa publicarea de catre Ziare.com a textului de opinie Lectia lui Paleologu pentru Traian Basescu.

"Nu dau lectii nimanui si cu atat mai putin presedintelui. Nu-mi sta in fire si mi s-ar parea total deplasat. Afirmatia mea care a generat acel comentariu vroia sa precizeze sensul monarhismului meu: nu un proiect de restaurare a monarhiei (preferabila, dar imposibila in context), ci o chestiune de igiena identitara. De aici analogia cu igiena corporala elementara", a precizat fostul ministru al Culturii, intr-o declaratie pentru Ziare.com.

Deputatul PDL a mai spus si ca subiectul este incheiat, in conditiile in care Parlamentul a decis sa-l invite pe fostul suveran in Parlament.

"Din punctul meu de vedere subiectul este incheiat si sper sa nu il mai redeschida nimeni: Parlamentul a votat cu o majoritate covarsitoare pentru invitarea Regelui in sedinta solemna a camerelor reunite, iar presedintele si-a reafirmat respectul generic pentru realizarile dinastiei si simpatia pentru sistemul monarhic. Ce as putea vrea mai mult?", a incheiat Paleologu.

Paleologu: Respectul fata de monarhie e chestiune de igiena: Vrem sa fim niste imputiti?

Paleologu, Regele, Basescu

Paleologu, a comentat, vineri, pe marginea reactiilor din ultimele zile fata de invitarea in plenul Parlamentului a regelui Mihai, spanand ca ar fi fost mai bine ca presedintele Basescu sa se fi abtinut pe marginea acestui subiect.

"Regele ajunge in curand la 90 de ani si sunt 20 de ani pe care i-am fi putut utiliza mai bine. Eu nu cred in viitorul dinastiei acesteia dupa regele Mihai. Nu vad o restaurare a monarhiei in urmatorii ani. Cred ca respectul fata de monarhie si fata de regele Mihai e o chestiune de igiena. Domnule, vrei sa te speli pe dinti? Vrei sa faci baie? Vrem sa fim niste imputiti, asta e. E o chestiune de igiena sociala", a declarat deputatul PDL Theodor Paleologu, la Realitatea Net Live.

Basescu: Bietul ex-rege, impins intr-o partitura politica cu Voiculescu

"Admitand ca moare regele, Doamne fereste, (Traian Basescu, n.r.) n-o sa mearga la inmormantarea lui? A mers la inmormantarea lui Adrian Paunescu si nu se duce la cea a regelui Mihai? E trist. Ceea ce a spus ieri (joi, n.red.) despre printul Radu spun multi monarhisti care n-au agreau ce s-a intamplat in Casa Regala, casatoria, anumite afirmatii.

Eu nu-mi insusesc felul acesta de a vorbi despre ginerele regelui. Exista o iritare a presedintelui despre Radu Duda, sunt lucruri acumulate in timp. Presedintele are, prin forta lucrurilor, de-a face cu multi idioti, cu multi pungasi. Nu te duci la toti sa le spui 'domnule, esti un idiot, esti un tradator'. Loialitatea mea fata de presedinte si de PDL nu ma va face sa spun ca 2+2 fac 5", a subliniat Paleologu.

Paleologu catre PDL: Sa-l invitam pe regele Mihai, e o chestiune de obraz

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Paleologu lectii Basescu, #paleologu traian basescu , #PDL