Traian Ungureanu: Centrul de greutate al PD-L este Vasile Blaga

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 21:03
1949 citiri
Traian Ungureanu: Centrul de greutate al PD-L este Vasile Blaga

Europarlamentarul PD-L Traian Radu Ungureanu il considera pe Vasile Blaga "centrul de greutate" al partidului si afirma ca reconstructia partidului trebuie pornita de la aceasta premisa.

"Iar realitatea e ca PD-L are centru de greutate. Vasile Blaga e punctul de intersectie recunoscut si curpinzator al tuturor structurilor si valorilor din partid. Acest punct de echilibru face din PD-L singura constructie politica stabila din Romania. O constructie scutita de nesiguranta surogatelor infantile care slabesc, prin Ponta si Antonescu, PSD si PNL. De aici, de la aceasta certitudine, poate porni, intr-adevar, pregatirea partidului pentru urmatoarea etapa istorica", comenteaza Traian Radu Ungureanu pe blog.

Democrat-liberalul le atrage atentia colegilor sai ca PD-L va fi testat la alegerile din 2012, cand "va trebui sa puncteze credibil, pentru a continua sa conteze pe tabla de joc".

PSD vede populatia ca o turma credula, PNL cauta doar o remorca spre guvernare

"In ciuda esecurilor si a reactiilor ostile, PD-L a devenit, exact in aceasta perioada, singurul partid reformist confirmat al Romaniei. Nu exista un atu mai mare pentru PD-L, in momentul in care PSD si PNL se plaseaza clar in afara proiectelor rationale pentru guvernarea Romaniei.

Socialismul demagogic al PSD continua sa pompeze paradisuri aberante spre populatia in care vede o turma credula.

PNL gesticuleaza liberal din obligatie dar e, demult, un partid care cauta cea mai rapida remorca spre guvernare, nu o solutie generala pentru Romania. Ambele partide sint plecate din prezent, fara sa fi gasit vreun viitor.

In aceste conditii, PD-L trebuie sa isi prezinte cu toata energia vocatia de partid cu busola", mai considera TRU.

Europarlamentarul mai afirma ca "politica dreptei redescoperite de PD-L are un pilon in ideile si in practica politica ale lui Traian Basescu".

"Linia deschisa de Traian Basescu trebuie, insa, dezvoltata si adaptata la cerintele tarii care va inlocui tara pe care a condus-o Traian Basescu. Noutatea cere noutate. Si hotarire. (...)Pentru asta, PD-L trebuie sa garanteze alegatorilor o tinuta care exclude compromisurile si eschivele.

Educatia si competenta trebuie rechemate in viata publica, de la ultimul ghiseu la cabinetul ministrului. Respectul si buna cuvinta trebuie sa scoata din scena vulgaritatea si minciuna platita.

Mituirea oficiala a bugetarilor in schimbul prestatiei minime nu e o lege a pamintului ci o aberatie operabila. Sindicalismul are limite. Daca e bun doar pentru parvenirea liderilor sau scutirea generala de efort, atunci e bun de cos. Romania pe care PD-L trebuie sa o aduca la suprafata e o tara europeana, nu un parc esteuropean de infirmitati, burti si tehnici otomane", mai scrie Traian Radu Ungureanu pe blog.

Citeste si:
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov, că a hotărât să candideze la preşedinţia României, afirmând că îi este...
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de...
Comentarii
srelu
rank 5
Traian Ungureanu bate campii, as fi curios sa stiu cati ii impartasesc punctul de vedere