Rusia creează unități speciale de elicoptere. Scopul în care vor fi folosite pe câmpul de luptă

Luni, 18 Septembrie 2023, ora 13:32
3962 citiri
Rusia creează unități speciale de elicoptere. Scopul în care vor fi folosite pe câmpul de luptă
Elicoptere rusești MI 20/ FOTO: defence.ua.com

Rusia a găsit mijloace improvizate de apărare antiaeriană. Cu elicopterele de atac Mi-28, vor încerca să contracareze dronele de atac ucrainene, care lovesc din ce în ce mai mult instalațiile militare de pe teritoriul Federației Ruse. Dar practica spune că nu au avut succes și chiar uneori devin o țintă pentru UAV-urile ucrainene.

Bloggerii militari ruși susțin că Forțele Armate Ruse au creat unități speciale de elicoptere pentru a vâna drone kamikaze ucrainene.

Noi unități pe elicopterele de atac Mi-28N sunt desfășurate în mai multe regiuni pentru a doborî dronele ucrainene ieftine, potrivit canalului Telegram Military Informant care are legături strânse cu armata rusă, în special cu forțele sale de operațiuni speciale.

Echipajele elicopterelor se antrenează să intercepteze drone pe timp de zi sau noapte, și indiferent de vreme, susține bloggerul.

Armata rusă intenționează să amestece elicoptere de atac pentru distruge „intrușii” cu un tun automat Shipunov 2A42 de 30 mm, care a fost dezvoltat pentru vehiculele blindate rusești.

De exemplu, viteza de croazieră a acestor elicoptere de atac este de 265 km/h, în timp ce viteza dronelor nu pare să depășească 200 km/h. În același timp, un echipament de bord al acestor elicoptere permite lovirea țintelor aeriene nu numai cu un tun de 30 mm, ci și cu rachete ghidate cu infraroșu.

Un bilanțul militar din 2023 indică faptul că armata rusă ar putea avea în continuare mai mult de 80 de elicoptere Mi-28N și 13 elicoptere de antrenament de luptă Mi-28UB. Se poate presupune că o parte semnificativă a acestor aeronave poate fi angajată în prezent special în scopul interceptării dronelor ucrainene.

În același timp, propagandiștii ruși justifică o astfel de schimbare a rolului acestui elicopter și prin faptul că Mi-28N și-a arătat ineficiența atunci când a încercat să folosească cu rachetele ghidate 9М127 Vikhr în războiul împotriva Ucrainei, așa cum susțin ei - din cauza problemelor echipamentului de bord.

Au existat încercări anterioare de a folosi Mi-28 ca „interceptoare” pentru drone. În special, Direcția de Informații pentru Apărare a Ucrainei (GUR) a raportat în urmă cu aproape o săptămână că două Mi-28 rusești și o aeronavă urmăreau una dintre dronele ucrainene în apropiere de Capul Tarkhankut, în Crimeea ocupată temporar, dar interceptarea a eșuat.

Mi-28 cu design sovietic a fost folosit de Forțele Aeriene Ruse de la mijlocul anilor 2000 și este, de asemenea, exportat într-o serie de țări, inclusiv Irak. Mi-28N Night Hunter este o versiune îmbunătățită a elicopterului de luptă Mi-28.

Analiștii spun că uneori elicopterele devin o țintă pentru UAV-urile ucrainene.

Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
Rușii au arestat un jurnalist care realizase videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi
Rușii au arestat un jurnalist care realizase videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi
Un jurnalist rus care colaborează cu mai multe instituţii de presă a fost plasat în arest preventiv pentru "extremism" pentru că a participat la realizarea unor videoclipuri pentru canalul de...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #elicoptere, #distrugere, #drone , #Razboi Ucraina