Elon Musk sfătuiește SUA să sacrifice integritatea Ucrainei pentru a evita al treilea război mondial. Răspunsul Kievului

Marti, 24 Octombrie 2023, ora 23:30
1623 citiri
Elon Musk sfătuiește SUA să sacrifice integritatea Ucrainei pentru a evita al treilea război mondial. Răspunsul Kievului
Elon Musk FOTO: Express

Conflictele din Orientul Mijlociu și Ucraina pot escalada în al treilea război mondial, așa că Statele Unite ar trebui să îmbunătățească relațiile cu Federația Rusă și să convingă Kievul să înceteze focul, a declarat miliardarul Elon Musk, scrie The Wall Street Journal.

„Trebuie să găsim pacea în Ucraina și cred că trebuie să restabilim relațiile normale cu Rusia”, a spus Musk.

Vorbind într-o discuție online pe platforma sa X pe 23 octombrie, Musk a opinat că „politica SUA forțează Rusia să se alieze cu Iranul și China” și că o alianță Rusia-China-Iran ar putea învinge Occidentul într-un conflict global..

Potrivit proprietarului SpaceX și Tesla, o confruntare dură cu China și Rusia ar fi dezastruoasă pentru Statele Unite, „deoarece Rusia cu materiile sale bogate și China cu potențialul său industrial fenomenal” este o combinație formidabilă.

Musk crede că „civilizația însăși ar putea fi în joc”, așa că prioritatea politicii SUA ar trebui să fie „evitarea celui de-al treilea război mondial” și prevenirea unei situații în care „un conflict regional se transformă rapid într-unul global”.

Musk consideră că războiul Ucrainei împotriva Rusiei este o situație fără speranță.

Miliardarul a cerut SUA să „găsească” o cale spre pace în Ucraina și să „restaureze relațiile normale cu Rusia”.

În timpul unei discuții la Spaces, Musk a sugerat că nu există o mișcare insurgentă anti-ruși în „zonele rusofone ale Ucrainei” ocupate de ruși, sugerând că liniile actuale de control ar putea fi transformate într-o linie de încetare a focului sau într-o linie permanentă de frontieră.

Potrivit lui Musk, o încetare a focului este posibilă pentru că nu are sens să forțezi regiunile care „vor să facă parte din Rusia” să facă parte din Ucraina. El este convins că o parte din teritoriile ocupate de Rusia - estul Ucrainei și Crimeea - își doresc cu adevărat să fie rusești.

Miliardarul nu înțelege de ce mor soldații ambelor țări în fiecare zi. În opinia sa, Rusia încă nu va părăsi aceste teritorii, iar Ucraina „nu va reuși” cu o armată mai mică, așa că o încetare a focului este cea mai bună cale de ieșire pentru poporul ucrainean.

Candidatul republican la președinție Vivek Ramaswamy s-a făcut ecoul avertismentul lui Musk cu privire la posibilitatea unui conflict global la o sesiune Spaces găzduită de antreprenorul ce deține un fond de capital de risc, David Sachs.

Potrivit lui Ramaswamy, „dacă intrăm în al treilea război mondial, Statele Unite, așa cum le știm, vor înceta să mai existe”.

Răspunsul Kievului

Mihailo Podoliak, consilier al președintelui Volodimir Zelenski, consideră că refuzul de a sprijini Ucraina nu va pune capăt războiului, ci doar va spori conflictele din întreaga lume și va duce la sfârșitul dreptului internațional.

„Musk crede că „predarea Ucrainei” sub cuțitul genocidului rusesc obligatoriu pe scară largă ne va duce la sfârșitul războiului și la „pacea eternă”.

Aceasta este o greșeală catastrofală. Refuzul de a sprijini Ucraina cu siguranță nu va pune capăt războiului, dar va duce inevitabil la o creștere bruscă a conflictelor în întreaga lume, la sfârșitul erei dreptului internațional, la prăbușirea economiei internaționale și la triumful forțelor răului.

Nu vor mai exista reguli. Previzibilitatea și puterea negociabilă vor muri în cele din urmă. Apetitul agresorilor va crește, grupările teroriste vor primi din ce în ce mai multe investiții în cadrul axei răului.

Toate acestea se vor încheia într-un mare război pe diferite continente, la care, probabil, în acest caz, vor trebui să participe cetățenii Americii.

Orice îndoieli devin un teren propice pentru agresori, stârnindu-le mințile cu gânduri despre slăbiciunea Occidentului. Am văzut ecouri ale acestor îndoieli în Israel”, a scris Podoliak pe Telegram.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #Elon Musk, #kiev , #stiri Elon Musk