Rușii au pierdut cei mai mulți oameni la Avdiivka. Moscova se chinuie din 2014 să-l cucerească

Miercuri, 01 Noiembrie 2023, ora 14:51
2474 citiri
Rușii au pierdut cei mai mulți oameni la Avdiivka. Moscova se chinuie din 2014 să-l cucerească
Soldați ucrainei duc lupte grele la Avdiivka/ FOTO: The New York Times

În regiunea Avdiivka, apărătorii ucraineni ard vehicule blindate rusești coloană după coloană și, de asemenea, elimină un număr mare de sisteme de infanterie ale ocupanților. New York Times scrie că bătăliile de acolo au devenit cele mai sângeroase pentru Rusia.

În cele trei săptămâni de când au reluat ofensiva spre Avdiivka, rușii nu au reușit să facă o străpungere, deși au sperat. Mai mult, pierderile lor acolo sunt chiar mai mari decât la Ugledar.

Luptele au fost atât de intense atunci încât luptătorii brigăzii ucrainene 110 mecanizate au rămas fără drone, și au fost nevoiți să apeleze la brigada 109 din apropiere pentru ajutor.

Trebuie înțeles că Avdiivka este o țintă a Rusiei din 2014. Iar ofensiva de acum, potrivit unuia dintre apărători ucraineni, este cea mai brutală de când a început războiul la scară largă.

Armara ucraineană blochează acum principalele autostrăzi și căi ferate de-a lungul liniei frontului pentru ruși. De aceea, Avdiivka a devenit un loc prioritar pentru ocupanți. Ocuparea sa poate permite părții inamice să împingă apărătorii ucraineni departe de Donețk și să deschidă principalele rute logistice pentru trupele sale din zonă.

"Avdiivka are și valoare politică. Capturarea sa după atâția ani de rezistență ar fi un mare succes pentru președintele rus Vladimir Putin în ajunul iernii", scrie NYT.

Partea rusă a concentrat 40.000 de oameni în direcția Avdiiv . Potrivit ministrului ucrainean al apărării, Rustem Umerov, pierderile inamicului de la începutul ofensivei de acolo se ridică la 4.000 de soldați.

Între timp, analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) sugerează că pierderea echipamentelor grele din zonă ar putea submina capabilitățile ofensive rusești pe termen lung. La urma urmei, în timpul bătăliilor de acolo, ei pierd mai multe arme decât pot produce. Același lucru spun și serviciile de informații britanice, adăugând că Avdiivka a devenit locul celor mai mari pierderi ale armatei ruse în 2023.

Ministerul ucrainean al apărării a anunțat marți că, potrivit estimărilor sale, forțele de invazie ale lui Vladimir Putin au pierdut peste 300.000 de soldați în cele 615 zile de război.

Pe 22 octombrie, ministerul britanic al apărării, care postează zilnic o evaluare privind diferite aspecte ale războiului declanșat de Moscova în februarie anul trecut, a spus că pierderile de personal ale armatei ruse sunt de aproape 300.000, dar în acest bilanț sunt incluși atât cei morți pe front, cât și cei răniți.

Recentele atacuri rusești din Avdiivka au contribuit la o creștere de 90% a numărului de victime rusești consemnate de Ministerul ucrainean al Apărării.

Din februarie 2022, Rusia și-a mărit semnificativ prezența forțelor pe teren în Ucraina prin intensificarea recrutării cu ajutorul stimulentelor financiare și a mobilizării parțiale efectuate în toamna anului 2022.

Această creștere a personalului este factorul major care stă la baza capacității Rusiei atât de a apăra teritoriul deținut, cât și de a efectua atacuri ce o costă scump.

Este probabil ca Rusia să fi suferit 150.000-190.000 de pierderi definitive (morți și răniți permanent) de la începutul conflictului, cifra totală ce include răniții temporari (recuperați și care urmează să se întoarcă pe câmpul de luptă) fiind în jur de 240.000-290.000. Această cifră nu include Gruparea Wagner sau batalioanele lor de prizonieri care au luptat în Bahmut.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #lupte, #avdiivka, #pierderi , #Razboi Ucraina