Frunda a ratat postul de presedinte al comisiei juridice din APCE

Marti, 22 Ianuarie 2008, ora 14:16
1032 citiri
Frunda a ratat postul de presedinte al comisiei juridice din APCE

In urma negocierilor politice dintre grupurile din APCE, presedintia Adunarii a fost preluata de socialistul Lluis Maria de Puig, a declarat, marti, senatoprul UDMR Gyorgy Frunda, adaugand ca presedintia comisiei juridice nu i-a mai putut revenit, fiind a socialistilor, nu a PPE, transmite NewsIn.

Potrivit lui Frunda, nici conducerea comisiei juridice nu a mai revenit popularilor europeni in urma noilor negocieri, care au facut ca Rusia sa piarda, luni functia de presedinte al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei in favoarea socialistului Lluis Maria de Puig.

Daca se pastrau intelegerile initiale, asa era de asteptat, era de asteptat ca Rusia sa castige functia de presedinte al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei .

Frunda a mai spus ca presedintia APCE trebuia sa revina liderului grupului democratilor europeni, Mihail Marghelov, insa, pentru a se evita o criza politica in Adunare, s-a decis, in negocierile de saptamana trecuta, ca presedintia APCE sa fie preluata de socialisti.

Eventuala criza politica ar fi putut fi iscata de unele nemultumiri la adresa Rusiei, precum faptul ca Federatia nu a ratificat, printre altele, protocolul privind abolirea pedepsei cu moartea, din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Potrivit lui Frunda, cele trei "comisii-pilon" ale Adunarii, au revenit popularilor europeni (comisia politica), socialistilor (comisia juridica) si liberalilor (comisia de monitorizare). In acest context, senatorul UDMR, membru PPE, nu mai are cum sa ajunga la conducerea comisiei juridice, deoarece negocierile nu se poarta pe persoane, ci pe grupuri politice.

Noile negocieri din APCE au adus delegatiei romanesti functii in cadrul comisiilor Adunarii, astfel ca Gyorgy Frunda (UDMR), a fost ales prim-vicepresedinte al comisiei de monitorizare. Pozitii similare au si deputatul PD-L Cezar Preda, in cadrul comisiei de mediu, deputatul PSD Minodora Cliveti, in comisia sociala si senatorul PSD Vasile Ungureanu, in comisia de regulament.

Iranul vrea un nou acord cu Statele Unite în domeniul nuclear. Ultimul a fost denunţat de Donald Trump, în 2018
Iranul vrea un nou acord cu Statele Unite în domeniul nuclear. Ultimul a fost denunţat de Donald Trump, în 2018
Iranul dorește reluarea negocierilor în domeniul nuclear și este în contact cu Statele Unite, afirmă presa iraniană preluată duminică, 21 aprilie, de dpa. Sub titlul "Salvarea acordului...
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
#Gyorgy Frunda, #UDMR, #negocieri, #APCE , #stiri UDMR