Opinii: Brandingul de tara al Ilenei Udrea ...

Duminica, 04 Iulie 2010, ora 16:15
1785 citiri
Opinii: Brandingul de tara al Ilenei Udrea ...

E clar ca doamna ministru Elena Udrea a devenit un brand al Guvernului Boc. Cine nu a auzit, de celebra blonda a lui Basescu si de ispravile sale din viata politico- mondena a Romaniei?

Se pare ca foarte multa lume are cunostinta despre aceste lucruri, drept dovada stand intrebarea adresata de o localnica din nordul Moldovei, lui Traian Basescu, "nu ma iei pe mine in locul lui Ileana Udrea?"

Chiar si macinata de necazuri si de povara apei intrate in casa, femeia nu l-a intrebat pe presedinte cand vor veni ceva banuti pentru reconstructia avutului, pe care tocmai l-a pierdut. Nu a incercat sa cerseasca nimic ci a vrut, cu posibilitatile sale, sa-i arate lui Basescu ca ceea ce intelege ea din politica si din masurile luate de Guvern se traduce in doua cuvinte, Ileana Udrea.

Emblema incapacitatii si a impotentei guvernamentale?

Dupa ce a risipit, cu nonsalanta, cateva milioane de euro bune pe reclame si pe diverse activitati de promovare a turismului, doamna Udrea se preface ca nu vede mizeria in care se zbate turismul romanesc si incearca sa ne explice, intr-un mod sofisticat, cum va lansa dansa, la Shanghai, brandul turistic al Romaniei.

Pai, iar il schimbam doamna Udrea? Anul trecut, ne aratati pesti crescuti prin copaci si mirese cu mai multi miri. Totul, sub sloganul "the land of choice", un fel de tara tuturor posibilitatilor sau mai bine zis tara unde se poate intampla orice.

Existau pe vremea comunismului, niste pliante care infatisau doi munti cu brazi pe ei si ne indemnau "veniti in Romania". Brandul de tara al Romaniei era deja consolidat temeinic, avand la baza repulsia fata de un regim opresiv si dictatorial. Nu era suficient sa arati turistilor doi brazi frumosi si sa-i inviti la Predeal sau la Sinaia.

La fel, si anul trecut in campania vizuala derulata de Ministerul Turismului, au fost folosite trei celebritati ale Romaniei, respectiv trei sportivi, de altfel, renumiti ai tarii noastre. Hagi, Nadia si Ilie Nastase indemnau turistii, sub diverse forme, sa vina in tara noastra.

Este o abordare gresita, aceasta a folosirii unor sportivi celebri pe post de port simbol pentru o tara in scop turistic. Franta foloseste in acest scop Turnul Eiffel sau Arcul de Triumf. Nimic de zis, poate ca multi straini ar veni sa vada trei oameni extrem de populari peste hotare. Dar, trebuie sa le aratam si cum sa ajunga la ei, daca au autostrazi pe care sa circule, daca au aeroporturi performante in fiecare colt al tarii sau daca trenurile s-ar baza pe o infrastructura care sa le permita ajungerea la destinatie in timp normal.

Multi dintre noi, poate avem diversi sportive preferati. Mie imi place de Drogba, fotbalist in Anglia si de Kone din campionatul romanesc de fotbal, dar nu as merge in Coasta de Fildes respectiv Sierra Leone din cauza nenumaratelor conflicte civile de acolo.

Acum doamna Udrea vrea sa ne surprinda cu un nou brand turistic, cu o noua viziune asupra turismului romanesc. Dansa zice ca va fi vorba, in crearea brandingului de tara, despre natura neatinsa, natura salbatica. Pai, posibilii turisti straini poate l-au tot vazut pe Radu Berceanu, cum se plange ca nu are bani de drumuri decente, de autostrazi europene si cum vorbeste despre CFR ca despre un copil bolnav de inanitie.

Sau, poate, l-au vazut pe domnul Boc cum se lauda cu realizari marete, constand in cateva centuri ocolitoare, ale catorva orase. Sau imaginile cu carute pline de rromi, care isi fac tabere pe la mariginile oraselor au disparut de pe canalele tv europene?

Ultimele inundatii nu pot constitui un brand turistic pentru Romania? Tara unde in fiecare an, oamenii isi pierd casele si unde vin in pelerinaj politicienii, dar vin fara rost?

Fiti convinsa doamna Udrea, ca nimeni nu va veni sa vada natura neatinsa pentru ca majoritatea turistilor se informeaza inainte sa vina in Romania. Si cand vor auzi ca sunt si sosele cu gropi neatinse de tavalugul celor de la drumuri, atunci le va pieri cheful sa vina catre natura neatinsa a doamnei Ileana.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#brand de tara Elena Udrea, #campanie turism Elena Udrea , #ministrul Dezvoltarii si Turismului