Stie Elena Udrea ca romanii au paduchi? (Opinii)

Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 15:08
4259 citiri
Stie Elena Udrea ca romanii au paduchi? (Opinii)
Foto: Romania Libera

Din toate colturile lumii sosesc informatii care nu fac cinste natiei romane. Spaniolii din Cordoba s-au saturat de romanii care mananca din gunoaie, in alte tari se alcatuiesc harti ale Romaniei infractionale si aflam ca romanasii nostri au ajuns sa "actioneze" pana si in Kuweit. Astfel, usor, usor, se faureste brandul de tara al Romaniei. Nu ca el n-ar fi consolidat, dar capata radacini extrem de puternice.

Ma intreb daca Elena Udrea, ministrul responsabil de soarta turismului romanesc, a vazut acel pamflet transmis la o televiziune din Franta, in care doua papusi vorbeau de "romanii paduchiosi si cersetori" si unde Bucurestiul era numit "tomberon de gunoi".

In aceste conditii, mai putem crede ca vreun francez se incumeta sa viziteze capitala Romaniei, sa vada autobuzul cu etaj al doameni Udrea? N-am auzit nicio reactie din partea ministrului, care a pompat o caruta de bani in construirea unui brand turistic pentru Romania, dar nu a catadicsit sa prezinte niciun rezultat cantitativ al acestui efort financiar bugetar.

Probabil ca doamna ministru o sa iasa spunandu-ne ca brandul turistic este cu totul alta mancare de peste decat brandul de tara. Si ca suntem intr-o confuzie totala, iar oamenii care vor sa exploreze salbaticiile Carpatilor nu se uita la niste papusi franceze care isi bat joc de spatiul mioritic. Elena Udrea a mai facut o data referire la confuzia dintre brandul turistic si cel de tara, dar se afla intr-o mare eroare.

Este usor sa plantezi cateva reclame mirifice pe Eurosport si CNN, platind milioane de euro, cu actori importanti precum Hagi, Nadia sau Ilie Nastase, apoi sa spui ca asta-i munca adevarata si numai carcotasii pot sa aiba pareri negative.

Nu-i greu nici sa plantezi pe chilotii lui Bute o frunza verde, sperand ca cineva va intelege ce vrea sa transmita acest simbol. Vorba senatoarei Placinta, emisa anul trecut: "bine ca se face ceva".

Se face ceva, dar se construieste inteligent, cu cap? Sau cheltuim doar asa, de dragul de a ne face un titlu de glorie din acest lucru?

Elena Udrea n-a inteles un lucru: intr-o era informatizata, in epoca Internetului, orice amator de calatorii turistice are la dispozitie "n" instrumente de informare. Cum sa vina englezul in Romania, cand vede ca niste cetateni din aceasta tara ocupa abuziv casele locuitorilor din satele Insulei? Sa mai calce francezul intr-o tara ai carei cetateni i-au exasperat cu salutul acela sub forma mainii intinse in fata?

Mai dau navala italienii intr-o tara ai carei cetateni au navalit in acele tabere fetide de la marginea oraselor din Cizma? Dupa ce neamtul vede pe ZDF reportajul in care un parlamentar roman, Alin Popoviciu, se arata serios si vorbeste despre impozitul pe vrajitorie, ii mai arde pragmaticului cetatean al Germaniei sa puna piciorul intr-o Romanie cu mentalitate medievala?

Orice student la o facultate de comunicare stie ca brandul turistic nu se poate construi fara un brand de tara solid. Merg, de exemplu, in Franta, ca turist, si pot circula cu trenul fara probleme, deoarece stiu ca acolo, dupa ce pentru prima data tot conationali de-ai nostri au furat firele de telecomunicatie, intr-o jumatate de ora s-a remediat defectiunea, iar hotii au fost prinsi in aceeasi zi.

In Romania, in schimb, aceste lucruri au devenit banalitate, trenurile aduna intarzieri de sute de ore intr-un an, iar hotii de fier vechi sunt trecuti la categoria "borfasi fara importanta".

Isi imagineaza cineva ca, daca face Coasta de Fildes o reclama in sprijinul turismului local, cu Didier Drogba in rol principal, o sa fuga puhoi de lume doar ca sa-l vada pe fotbalistul de la Chelsea? El sta, bine mersi, la Londra, iar Coasta de Fildes este intr-o situatie tulbure, tocmai ce a scapat de un razboi civil.

Asa si cu Romania. Vine cineva in tara noastra sa-l vada pe Hagi, stiind ca are toate sansele sa se umple de paduchi si sa ramana blocat cu orele pe calea ferata, din cauza hotilor de fier vechi?

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Elena Udrea turism, #romani paduchi franta, #turism Romania , #ministrul Dezvoltarii si Turismului