Udrea: Poate ca nu ca ar fi rau sa se dizolve Parlamentul, pentru ca e urias

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 08:33
6830 citiri
Udrea: Poate ca nu ca ar fi rau sa se dizolve Parlamentul, pentru ca e urias
Foto: Digi 24

Elena Udrea, care si-a adjudecat inca un mandat de deputat in urma alegerilor de duminica, este de parere ca nu ar fi rau ca noul Parlament sa fie dizolvat, ceea ce s-ar intampla daca presedintele refuza doua propuneri de desemnare a unui premier.

"Este dreptul lor sa mearga cu o singura varianta de prim ministru, consultarile au loc conform Constitutiei si este dreptul presedintelui sa propuna un premier Parlamentului. Constitutia spune ca daca doua propuneri consecutive cad in 60 de zile, atunci se dizolva Parlamentul.

Nu ca ar fi rau sa se dizolve, pentru ca avem un Parlament urias, de 588 de persoane, format din multi penali si oameni cu probleme in justitie, dar asta este partea constitutionala", a declarat Elena Udrea, la Digi24.

Suportul popular pe care USL l-a obtinut duminica le da lor dreptul sa mearga la Cotroceni, insa el nu-l obliga ca aceasta sa fie si varianta pe care o accepta presedintele, a adaugat democrat-liberala.

"Presedintele poate sa ceara o a doua varianta, dupa cum la fel de bine presedintele poate sa mearga cu varianta USL, si anume cu Victor Ponta, si atunci vom avea un Guvern condus de Victor Ponta", a adaugat fostul ministru.

"Din punctul meu de vedere, cred ca, fara sa stiu ce vrea sa faca presedintele, dar este opinia mea: la un scor, ca acesta pe care l-a obtinut, cred ca USL trebuie sa fie lasat sa-si puna prim-ministru si sa guverneze, sa-si asume guvernarea si ce urmeaza in anul urmator, din punct de vedere al crizei economice, pentru ca uitati ce s-a intamplat astazi: astazi, Guvernul Ponta a spus de fapt de ii asteapta. Se ce nu a spus saptamana trecuta, de ce nu a spus acum o luna, aceasta toamna? Pentru ca inainte de alegeri au incercat sa amageasca electoratul ca au solutii pentru venituri mai mari anul viitor, taxe mai mici. (...) La tri zile dupa ce poporul a dat votul, vin si spun adevarul: Dragi romani, nu sunt bani, va crestem taxele si impozitele", a mai declarat Elena Udrea.

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale a spus ca nu crede ca Traian Basescu va genera o noua criza politica si crede ca va respecta decizia USL, lasand-o sa-si asume guvernarea, mai ales in conditiile in care vine un an dificil din punct de vedere economic.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...