Elena Udrea: Turistii care vin in Romania cu idei preconcepute pleaca incantati

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 22:53
2295 citiri
Elena Udrea: Turistii care vin in Romania cu idei preconcepute pleaca incantati

Turistii care vin la noi cu idei preconcepute pleaca incantati si cu o parere total schimbata, a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

"Romania este o necunoscuta si studiul pe care l-au facut cei care lucreaza la brandul turistic a aratat faptul ca imaginea Romaniei in afara este mult mai proasta decat ce se intampla in tara, iar turistii care vin la noi cu idei preconcepute pleaca incantati si cu o parere total schimbata", a declarat Elena Udrea, intr-un interviu pentru Agerpres.

Ministrul Dezvoltarii spune ca rezultatele sunt un semnal ca trebuie investit foarte mult in promovarea tarii in strainatate.

"Asta inseamna ca este nevoie de promovare a Romaniei, este nevoie sa schimbam perceptia asupra tarii noastre. Am avut anul trecut o campanie extraordinar de bine primita - cinci luni pe Eurosport si CNN, cu Nadia Comaneci, Gheorghe Hagi si Ilie Nastase. Vom continua aceasta campanie, sigur nu este numai atributul nostru, are o contributie aici si Ministerul de Externe, dar este esential sa iti faci cunoscuta tara, sa trezesti curiozitatea despre Romania si sa schimbi opinia ca este o tara periculoasa", adauga ministrul.

Elena Udrea adauga ca statul nu poate, nu are resurse financiare sa investeasca atat cat este nevoie in infrastructura, motiv pentru care se incearca realizarea de parteneriate public-privat.

Udrea precizeaza ca in zona Pestera se va dezvolta "o foarte mare zona de turism montan", iar Ministerul a alocat deja bani "pentru reabilitarea drumurilor, reabilitarea cabanelor si a bazelor salvamont de pe tot traseul". Ministerul are in pregatire si noi statiuni turistice.

"Alte statiuni noi, avem la Petrosani, in Parang, chiar si la Voineasa-Vidra, chiar daca Vidra nu este o statiune noua, era inchisa, o construim acum si o pregatim sa ii dam drumul ca o mare statiune de munte. Mai avem obligatii pe Valea Prahovei unde trebuie sa pregatim Festivalul Olimpic al Tineretului European. Acolo facem investitii in toate statiunile din zona, pentru ca e nevoie de toata infrastructura aceea de competitie, partii de schi, biatlon, sarituri, trambuline, patinoare. Un alt capitol nou se refera la partiile de schi din Bucovina", a declarat Udrea.

Elenea Udrea aminteste ca autoritatea publica locala poate accesa imprumuturi garantate de catre guvern, statul garantand in proportie de 80% imprumuturile autoritatilor publice locale pentru partea de cofinantare.

Diferentele de standard de viata dintre rural si urban se vor nivela in 7-10 ani

In ceea ce priveste proiectul pentru constructia de case pentru specialist, Elena Udrea spune ca diferentele intre mediul rural si cel urban, un impediment al proiectului, se vor estompa in 7-10 ani.

"'Renasterea satului romanesc' este un proiect mult mai amplu. 'Zece case pentru specialisti' este doar o componenta a proiectului. Cealalta componenta se refera la latura economica si sociala a acestuia, la infrastructura, apa curenta, canalizare, drumuri in mediul rural. De asemenea, este nevoie de servicii publice de calitate. Aceste lucruri se intampla in timp, important este ca pentru prima data un guvern al Romaniei manifesta preocupare fata de satul romanesc, in mod real. Doua componente economice se desfasoara in mediul rural: agricultura si turismul. Proiectul 'Renasterea satului romanesc' este primul pas. Cand cred eu ca vor disparea aceste diferente? Intre 7 si 10 ani", a declarat Elena Udrea.

Ministrul a precizat ca, icepand de saptamana viitoare, locuintele ANL vor putea fi scoase la vanzare, estimand ca se vor vinde aproximativ 22.000 de apartamente, in urma carora se vor incasa 500 de milioane de euro.

"Noi mai avem 150 milioane de euro, iar in urmatorii trei ani speram sa avem bani din vanzari, din credite bugetare, si sa putem construi alte 100.000 de locuinte, aici intra si cele din mediul rural care sunt construite tot prin ANL. In cazul locuintelor pentru tineri incercam sa atragem si parteneriate", a declarat Udrea.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#Elena Udrea, #Udrea turisti Romania, #turisti idei preconcepute , #stiri Elena Udrea