O țară NATO joacă la două capete, inclusiv cu Putin: Afacere internă cu o mare putere, pe 100.000 de metri pătrați

Sambata, 22 Aprilie 2023, ora 00:36
5408 citiri
O țară NATO joacă la două capete, inclusiv cu Putin: Afacere internă cu o mare putere, pe 100.000 de metri pătrați
La Budapesta se va dezvolta un centru logistic împreună cu China FOTO: Railway

Războiul lui Putin din Ucraina a redesenat traseul schimburilor comerciale și al afacerilor din întreaga lume, dar și în Europa. Astfel, o țară NATO joacă la două capete, având relații cu UE, dar și cu regimul lui Vladimir Putin și cu China. Acum s-a anunțat că Ungaria a semnat un acord cu China pentru realizarea unui nou centru logistic la Budapesta, care să aibă o suprafață de 100.000 de metri pătrați.

Astfel, firma Koeman, deținută de compania chineză de lanț logistic Tonglinada, va dezvolta proiectul pe terenul închiriat de la Nonfungo, o firmă maghiară. Părțile au semnat un contract de cedare a terenurilor în acest sens luni, 17 aprilie 2023, potrivit Rail Freight.

Centrul va fi situat în zona Pesta, o arie din jurul Budapestei. Potrivit presei chineze, proiectul va primi investiții de peste 30 de milioane de dolari. Acesta își propune să construiască un centru logistic care să ofere funcții precum depozitare, distribuție, consolidare, grupare și comerț de reexport.

Putin face o nouă mutare dictatorială în țară: Efectul de bumerang va duce la prăbușirea Rusiei

Proiectul a primit sprijin din partea provinciilor Hubei (Wuhan) și Heilongjiang din China, precum și a zonei Pesta din Ungaria. Prima fază a proiectului va implica construirea structurii depozitului principal, a instalațiilor de susținere și a liniilor de cale ferată. Este planificat să fie operațional la începutul anului 2024, facilitând depozitarea și transportul a peste patru milioane de tone de mărfuri pe an. Acest nou centru logistic ar putea consolida și mai mult funcția Budapestei ca nod feroviar de marfă pe Noul Drum al Mătăsii.

Ca centru de transport feroviar de marfă, Budapesta își arată avantajele. Are infrastructură bună, conexiuni bune și sunt foarte multe companii industriale stabilite aici, multe din China.

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că orașul nu știe de provocări. Popularitatea orașului are și consecințele sale, și anume rețeaua puternic aglomerată. Această congestie nu va fi rezolvată până când linia de cale ferată V0 numai pentru marfă nu este construită.

China vrea să câștige cursa înarmărilor cu SUA: Are un atu ce depășește Occidentul VIDEO

Operatorul chinez Andy Luo de la Dimerco a explicat motivul din spatele acestei popularități. „Timpul de tranzit al acestei rute este cu aproximativ șapte zile mai rapid decât ruta tradițională prin Malaszewicze; Cel mai rapid, Budapesta poate fi atinsă în decurs de paisprezece zile. În plus, Budapesta are o rețea completă de distribuție feroviară. După ce mărfurile ajung la Budapesta, acestea pot fi livrate la București/Constanța, portul Koper, Duisburg și Hamburg în termen de 2-3 zile.”

Budapesta are potențialul său, iar noul centru logistic China-Europa ar putea contribui la extinderea acestui potențial prin direcționarea traficului și, în cele din urmă, să ofere o oarecare ușurință expeditorilor și expeditorilor.

Ungaria, țară membră a NATO și UE, are afaceri importante cu Rusia, iar recent Budapesta a semnat acorduri cu Moscova pentru a-și asigura accesul în continuare la energia rusă, un semn al legăturilor diplomatice și comerciale ale țării cu regimul lui Putin.

Vorbind la Moscova, ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto a declarat că compania energetică de stat rusă Gazprom a fost de acord să permită Ungariei, dacă este necesar, să importe cantități de gaze naturale peste cantitățile convenite într-un contract pe termen lung care a fost modificat anul trecut. Prețul gazului, care ar ajunge în Ungaria prin conducta Turkstream, ar fi limitat la 150 de euro pe metru cub, conform Radio Free Europe.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#Ungaria China, #Ungaria NATO, #ungaria ue, #Ungaria Rusia, #Ungaria Rusia relatii, #China Europa, #Drumul matasii China , #ungaria