USL s-a rupt: Toti ministrii liberali isi dau miercuri demisia (Video)

Marti, 25 Februarie 2014, ora 23:31
2150 citiri
USL s-a rupt: Toti ministrii liberali isi dau miercuri demisia (Video)
Foto: Arhiva

Ministrii liberali si-au anuntat demisia, marti seara, dupa ce Delegatia Permanenta a PNL a votat cu o majoritate covarsitoare iesirea de la Guvernare si ruperea protocolului cu USL.

Acestia urmeaza sa-si depuna demisiile scrise, incepand de miercuri dimineata, pana la ora 12:00, impreuna cu sefii de agentii din partea PNL.

Liderii liberali au cerut si demisia premierului Victor Ponta, sustinand ca acesta nu a facut nimic din momentul in care a preluat conducerea Guvernului.

Antonescu: USL si-a incetat existenta, cerem demisia lui Ponta - LIVE

Crin Antonescu a declarat, intr-o conferinta de presa tinuta dupa incheierea Delegatiei Permanente, ca prima decizie luata de liderii liberali a fost ca "toti ministrii isi vor depune maine (miercuri - n.red.) demisia la registratura Guvernului", sustinand ca si Victor Ponta ar trebui sa-si retraga ministrii din Executiv.

"A doua decizie este de a cere demisia prim-ministrului Victor Ponta. Reactia fireasca a domnului Ponta, dupa demisia ministrilor liberali, din punct de vedere politic, trebuie sa fie demisia domniei sale", a precizat Crin Antonescu.

"Probabil ca domnul Ponta nu o va face. Daca nu va face acest lucru, PNL va ramane in opozitie. Noi nu am dezertat de la obligatia de a guverna, suntem gata sa participam la orice formula guvernamentala, suntem gata de a guverna atat cat este sustinerea noastra politica in Romania, nu mai putem cautiona un guvern care a incalcat prin persoana si decizia prim-ministrului si regulile interne de guvernare", a continuat liderul liberal.

Delegatie Permanenta a PNL a votat, marti seara, iesirea de la guvernare si ruperea protocolului cu USL. In plus, liderul liberalilor a mentionat ca, daca Ponta nu isi va da demisia, atunci PNL va trece in Opozitie. Decizia a fost luata cu 187 de voturi pentru, 6 voturi impotriva, printre care Calin Popescu Tariceanu si Radu Stroe, si 2 abtineri.

#ministri liberali demisie, #ministri liberali demisie miercuri, #USL rupere ministri demisie, #ministri PNL demisie , #PNL