Marian Sarbu: Diaconescu este cel mai bun posibil ministru de Externe

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 23:34
1936 citiri
Marian Sarbu: Diaconescu este cel mai bun posibil ministru de Externe

Presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), Marian Sarbu, crede ca cel mai bun posibil ministru de Externe pe care il are Romania in momentul de fata este Cristian Diaconescu, fostul ministru de Externe si actual presedinte al UNPR.

Cu privire la faptul ca presedintele CJ Bihor, Radu Tirle (PNL), a declarat luni ca intentioneaza sa se inscrie in PDL, partid din care a fost exclus in 2007, pe motiv ca altfel nu va obtine finantarile de care are nevoie, Sarbu a spus la Realitatea TV ca nu vrea sa isi dea cu parerea, mai ales ca si despre el si Diaconescu s-a spus ca au plecat din PSD pentru a ajunge din nou ministri.

"Ce s-a afirmat de mine si Diaconescu cand am plecat din PSD? Ca am plecat din PSD ca sa fim din nou ministri. Timpul a dovedit. (...) Diaconescu este cel mai bun posibil ministru de Externe pe care il poate avea Romania in acest moment. Nu spun ca Baconschi (n.red. Teodor Baconschi - ministrul de Externe) nu e bun, spun ca Diaconescu poate fi unul mai bun", a spus Sarbu.

Acesta a vrut sa evidentieze faptul ca nu au urmarit functiile atunci cand au parasit tabara social democrata. "Faptul ca noi nu am facut acest pas pentru a intra in functii e convingator?", a intrebat presedintele UNPR.

Sarbu, despre o posibila inscriere a lui Piedone in UNPR: Usile raman deschise

Referitor la o eventuala trecere a lui Cristian Popescu Piedone la UNPR, Sarbu a precizat ca nu a avut o discutie in acest sens cu primarul sectorului 4.

Pe de alta parte, politicianul a mentionat ca "va asigur ca am fost selectivi. Sunt oameni care ar vrea sa vina, dar in raport de ceea ce gandesc ei suntem convinsi ca nu le putem asigura acel confort ideologic, sunt oameni care inca gandesc foarte la dreapta".

Presedintele PC Daniel Constantin a declarat in urma cu o saptamana ca primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, isi negociaza intrarea in UNPR, dupa ce a anuntat ca demisioneaza din toate functiile detinute in cadrul partidului. Ulterior, Dan Voiculescu le-a spus celor de la PC ca, spre bine partidului, disputa cu Piedone trebuie lasata uitarii, ca nu trebuie sa-i faca reprosuri si ca acesta nu va pleca din partid.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...