Ce poti vedea gratuit in Europa, vara asta?

Duminica, 17 Mai 2009, ora 17:37
2086 citiri
Ce poti vedea gratuit in Europa, vara asta?
Foto: Sacred-Destinations (Vitraliu Marc Chagall, catedrala Fraumunster)

Turistii care vor sa viziteze tarile europene in aceasta vara pot sa economiseasca sume importane daca iau cu ei si lista de evenimente gratuite a Comisiei Europene pentru Turism.

Printre evenimente se numara festivale, vizite la muzee, in fabrici, expozitii de pictura sau sculptura.

In Madrid, la Palatul Liria, puteti merge in fiecare vineri (intre orele 10.00 si 12.00) pentru a vedea colectii de arta spaniola, dar si tablouri ale pictorilor flamanzi, germani, olandezi, italieni, britanici si francezi. Vizitatorii beneficiaza de ghid.

La Roma, in zona Trestavere, va avea loc in a doua jumatate a lunii iulie festivalul Festa di Noantri, care include o procesiune religioasa, multa mancare si spectacole gratis. Evenimentul dureaza opt zile.

In Germania, la Leipzig, compania Porche ofera vizitatorilor un tur gratuit al fabricilor, unde puteti vedea masini ca Porche Cayenne sau Panamera in timp ce sunt asamblate. Vizitatorii pot merge si la muzeul Porche, unde este prezentata istoria masinii.

La Paris, cursa "Friday Night Fever" are loc in fiecare vineri, incepand cu ora 22.00 , punctul de intalnire fiind Piata Raoul Dautry, din arondismentul 14. Traseul amatorilor de role variaza in fiecare seara, insa se parcurg mereu 19 kilometri si se ajunge la punctul de pornire la ora 01.00.

In Norvegia, in Oslo, puteti vizita peste 200 de opere ale celui mai notoriu sculptor norvegian, Gustav Vigeland. Sculpturile prezinta oameni in diferite etape ale vietii si diverse emotii. Vizitati si site-ul muzeului.

Muzeul Gulbenkian din Lisabona include o colectie de arta egipteana, greaca, romana, islamica, asiana si europeana. Printre exponate puteti vedea imprimeuri japoneze, covoare persane si tablouri ale pictorilor europeni (Rembrandt, Rubens, Renoir).

Daca vreti un tur gratuit al oraselor europene, puteti apela la compania de ghizi Sandeman's New Europe. Ghizii ofera serviciile gratuit si daca v-a placut ce ati vazut, puteti lasa un bacsis. Printre orasele incluse in oferta sunt Prisul, Madrid, Londra, Berlin si Praga. Puteti vizita site-ul companiei pentru mai multe detalii.

Zurich este un oras destul de scump, insa o vizita la biserica Fraumunster este gratuita iar cladirea cuprinde opere de arta moderna: un vitraliu realizat de artistul Alberto Giacometti si cinci vitralii realizate de Marc Chagall,

In Lituania, in Vilnius, puteti vizita monumentul lui Frank Zappa, fondatorul formatiei Mothers of Invention. Acesta este situat in zona Uzupis, faimoasa pentru cafenelele si galeriile sale de arta.

In Amsterdam, dupa ce ati vizitat destule cafenele, va puteti destinde cu o demonstratie a tehnicii de sculptare si pictura a pantofilor de lemn, la Fabrica de Pantofi de Lemn.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#gratuit Europa vara , #camping europa