Cele mai exotice destinatii de vacanta

Marti, 27 Mai 2008, ora 14:50
2943 citiri
Cele mai exotice destinatii de vacanta

Etiopia, Mozambic, Gabon, Madagascar, Mauritius, Zanzibar, Rodrigues sunt considerate intre cele mai exotice destinatii. Multa lume viziteaza Etiopia pentru radacinile sale istorice, laolalta cu fascinante castele, biserici sapate in munte, dar si ultimele triburi etiopiene.

Turistii sunt atentionati cu privire la posibilitatea contactarii malariei, precum si sa se vaccineze impotriva hepatitei A si B, cat si impotriva febrei galbene.

Mozambicul, cunoscut inca din vechime pentru bogatia sa in aur si comertul cu sclavi, are o suprafata de 800.000 km patrati, cu o zona costiera ce se intinde pe 2.500 km scaldata de apele Oceanului Indian.

Provincia Cabo Delgado cu arhipelagul Quirimbas, insulele Quilailea, Matemo si Medjumbe, precum si zonele Maputo sau Sofala sunt intre principalele atractii turistice ale acestei tari.

Situat in vestul Africii, Gabonul are o populatie de doar 1,3 milioane locuitori. Aproape 75% din suprafata tarii este ocupata de paduri tropicale, conditiile climatice dificile avand un rol major in faptul ca infrastructura rutiera este slab dezvoltata.

Gabonul are nu mai putin de 13 rezervatii nationale populate cu diverse specii de animale precum hipopotami, elefanti, gorile, cimpanzei, mai multe specii de crocodili, 680 specii de pasari.

A patra dintre cele mai mari insule din lume, Madagascar, este locul unde cresc circa 19.000 de specii de plante, din care peste 1.000 de varietati de orhidee. Madagascar a fost separat de Africa in urma cu 160 milioane de ani si de India in urma cu 90 milioane de ani.

Dintre toate animalele ce vietuiesc aici, statisticile spun ca lemurul a fost studiat cel mai mult in ultimii ani. Rezervatiile Ankarana, Berenty, Perinet sau plaja Ifaty sunt doar cateva dintre atractiile Madagascarului.

Si un amanunt, tur-operatorii ii atentioneaza pe turisti in ce ii priveste pe hotii de buzunare din zona Antananarivo. O cantitate de 500 de tigari si un singur litru de alcool este tot ce isi pot aduce cu ei "viciosii" in aceasta tara.

Situat in Oceanul Indian, Mauritius surprinde prin istoria sa, dar si prin populatia de diverse etnii. Iubitorii de soare, apa, nisip si bucatarie delicioasa se pot bucura, odata ajunsi in Mauritius, si de activitati pentru toate gusturile si toate buzunarele.

Cu o populatie de 1,15 milioane - indieni, africani, europeni si chinezi - tara este o adevarata insula cosmopolita. In plus, de la hoteluri luxoase de 5 stele pana la locatii cu self-catering, aceasta este o destinatie care va va face sa va mai intoarceti, ne asigura tur-operatorii.

Si aceasta mai ales pentru cei care sunt proaspat casatoriti, carora cele mai multe dintre hotelurile de aici le ofera discounturi. Intre cele mai vizitate locuri din Mauritius se numara plantatiile de zahar care acopera mare parte din insula, dar si rezervatiile naturale cu specii protejate.

Sutele de kmp de plaje si coastele scaldate de apele Oceanului Indian, recifuri de corali, lagune, constituie tabloul unui adevarat paradis pentru iubitorii sporturilor de apa si nu numai.

Vlad Voiculescu

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Mozambic, #Etiopia, #Gabon, #Madagascar, #Mauritius, #Zanzibar , #camping europa