Parisul ofera hoteluri excelente si pentru turistii cu buget limitat

Duminica, 18 Mai 2008, ora 10:29
5101 citiri
Parisul ofera hoteluri excelente si pentru turistii cu buget limitat

Tuturor celor care dispun de un buget limitat, dar care isi doresc sa petreaca macar cateva zile de vacanta in Paris, le atragem atentia asupra unor locuri de cazare bine situate, la preturi convenabile, care sa ii ajute sa se relaxeze cu adevarat dupa o zi agitata si plina de neprevazut, petrecuta in senzationala capitala a Frantei.

Lista de recomandari a fost alcatuita de jurnalistii britanici de la The Telegraph si cuprinde 10 hoteluri de doua sau trei stele, situate in zone pitoresti din Paris, aproape de statii de metrou sau de obiective turistice spectaculoase.

Preturile camerelor ajung pana la 150 de euro, la nivelul lunii mai, dar ele variaza foarte mult in functie de modul in care faceti rezervarile, fie prin agentiile de turism din Romania, fie prin agentiile internationale care permit Internet booking, sau, daca nu, direct de pe site-urile hotelurilor.

De asemenea, trebuie sa aveti in vedere si faptul ca in cele mai multe dintre hotelurile din Paris la pretul camerei se adauga pretul breakfast-ului si al parcarii. Este recomandabil, in unele cazuri, sa renuntati la micul dejun pe care il puteti servi la hotel pentru unul pur frantuzesc, servit la o cafenea, in strada, unde puteti admira, in voie, trecatorii.

Arts

Un hotel decorat aproape in intregime cu picturi realizate de artistii care isi fac veacul in Montmartre. Tablourile abunda, le puteti admira la receptie, in sala de mese, pe coridoare, chiar si in camere. Multe dintre dormitoare ofera vederi superbe asupra Parisului, in special cele de la ultimul etaj. Camerele 41 si 42 au si balcon.

Grandes Ecoles

Hotelul este special datorita aspectului pitoresc. Compus din trei cladiri colorate in roz si crem, hotelul dateaza din secolul 19 si a reusit sa isi pastreze farmecul deosebit datorita obloanelor de la ferestre si gradinii interioare, pavate cu piatra cubica, ce ofera turistilor linistea si racoarea de care au nevoie dupa o zi petrecuta in zgomotosul Cartier Latin.

Camerele sunt de moda veche, cu paturi acoperite de cuverturi cu dantela, draperiile sunt inflorate, ca si tapetul, iar doamnele care servesc masa poarta sorturi de bumbac brodate.

Hotelul este de obicei plin de americani, care isi rezerva camerele cu multa vreme inainte.

Mayet

Este o ocazie speciala pentru cei care tin la bugetul lor si carora le plac liniile moderne. Peretii de la receptie sunt imbracati in graffiti iar dormitoarele sunt mobilate de la Ikea, cu obiecte inedite, unele in forma de orologiu sau de scrinuri metalice, folosite pe post de noptiere.

Locatia este foarte buna, hotelul fiind situat pe o strada linistita, la 2 minute de o statie de metrou si la mai putin de 15 minute de mers pe jos fata de "inima" cartierului St-Germain-des-Pres.

Mayet

Chiar daca micut, hotelul spilcuit al sotilor Victor si Maria Orsenne are multe de oferit oaspetilor sai. Dormitoarele sunt spatioase, atragatoare, cu un look modern. Camera 51 are vedere catre Turnul Eiffel, iar foarte aproape, pe Rue Cler, gasiti o piata bogata in bunatati. Deliciosul gem servit la micul dejun este preparat chiar de proprietari.

Amour 8, Rue Navarin, 75009 Paris, France

Daca vorbim de hoteluri cu specific parizian, nu putem sa nu amintim de hotelul Amour, care este (cum altfel?) destinat doar adultilor. Este unul dintre hotelurile sexy, si totodata la moda, din Paris. Situat in apropiere de Pigalle, hotelul are 20 de dormitoare cu totul si cu totul neobisnuite.

Atat pe coridoare cat si in camere se gasesc picturi, sculpturi si fotografii cu continut sexual explicit iar unele camere sunt decorate in intregime de artisti in aceasta maniera. Niciun dormitor nu are televizor sau telefon, pentru ca, dupa cum spun proprietarii, oaspetii nu au nici chef, nici timp de asa ceva.

Nicolo

Este unul dintre cele mai ferite de zgomot hoteluri din Paris. Situat la cateva minute de mers pe jos de Turnul Eiffel, intr-o zona lipsita de obiective turistice importante dar buna pentru cumparaturi, hotelul pune la dispozitia vizitatorilor camere foarte bune pentru pretul cerut, care in zona poate fi chiar si dublu.

Paturile au tablii sculptate in stil Indonezian iar peretii sunt ornati cu imagini incantatoare din lumea salbatica, in special papagali viu colorati. Covoarele persane si numeroasele antichitati intaresc senzatia de evadare din lumea pariziana.

Danube

Situat foarte aproape de catedrala Notre Dame de Paris, cu greu ati putea gasi un hotel mai impozant ca Danube, la acelasi pret. Cele doua corpuri de cladire care alcatuiesc vila privata au fost construite in jurul anilor 1870 si inconjoara o mica gradina interioara. Oglinzi aurite, candelabre de cristal si antichitati delicate impodobesc superbele dormitoare de la etaj.

Camerele standard sunt mai simple, cu lambriuri de lemn si mobila de bambus iar la sala de mese musafirii sunt serviti din vesela confectionata din portelan chinezesc. Afacerea este condusa cu mult entuziasm de aceeasi familie, inca din 1962.

Le Sainte-Beuve

Situat pe strada Montparnasse, foarte aproape de Gradinile Luxemburg, cel mai indragit parc din Paris, hotelul Le Sainte-Beuve este un exemplu de rafinament, rasfatandu-i pe oaspeti cu sofale moi, flori proaspat taiate si sampanie rece. Toate camerele sunt decorate cu mult bun gust si sunt dotate cu aer conditionat.

Residence Foch

Este unul dintre traditionalele hoteluri frantuzesti. Tapetul inflorat, fetele de masa brodate, si delicatele macaturi care acopera paturile spatioase intregesc armonia care caracterizeaza acest clasic hotel parizian.

Un atu in plus il constituie posibilitatea ca oaspetii sa isi prepare singuri cafeaua sau ceaiul in camera. Desi nu este situat chiar in centru, ci in apropierea unor ambasade din apropierea Arcului de Triumf, hotelul are in jur mai multe statii de metrou, situate la cel mult 10 minute distanta.

Verneuil

Construit in secolul 17, Verneuil este de departe cel mai sofisticat hotel din aceasta lista de locuri de cazare recomandate turistilor cu buget limitat.

Situat in apropiere de Musee d'Orsay, hotelul ofera 26 de camere cu design individual, care imbina armonios barnele de lemn cu perdelele de voal si delicatele incadraturi din flori presate.

Salonul in care oaspetii se pot reuni pentru a petrece o seara linistita este elegant dar familiar, senzatie oferita de biblioteca pusa la dispozitie turistilor, impreuna cu un bar generos, plin cu bauturi fine.

O chitară a lui John Lennon, găsită în podul unei case, va fi scoasă la licitație. Așteptări mari în privința prețului cu care se va vinde VIDEO
O chitară a lui John Lennon, găsită în podul unei case, va fi scoasă la licitație. Așteptări mari în privința prețului cu care se va vinde VIDEO
O chitară acustică cu 12 corzi, pierdută până acum, care i-a aparţinut regretatului John Lennon, va fi scoasă la vânzare în luna mai, după ce a fost găsită recent în podul unei case...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#Paris, #pret, #cazare, #hotel, #ieftin, #convenabil , #camping europa