Salvamari voluntari pe plajele de pe litoral, de 1 Mai

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 18:53
953 citiri
Salvamari voluntari pe plajele de pe litoral, de 1 Mai
Foto: Adevarul

Cateva zeci de salvamari se vor afla, la finele acestei saptamani, pe plajele de pe litoral, pentru a veghea la siguranta turistilor care vor alege sa-si petreaca la mare minivacanta de 1 Mai. Acestia nu vor fi insa platiti pentru munca depusa.

Desi apa marii este foarte rece, avand cel mult 10 grade, vor fi probabil tineri care vor intra in apa pentru o baie, potrivit coordonatorului Serviciului Salvamar din Mamaia, Gabriel Culea.

"Din acest motiv, 20 - 25 de salvamari vor merge, din proprie initiativa, pe plaja Modern din Constanta si in zonele mai aglomerate din statiunea Mamaia, precum si la Navodari, pentru a incerca sa tempereze elanul tinerilor si pentru a veghea la siguranta acestora ", afirmat Culea, citata de Mediafax.

Salvamarii vor fi prezenti si pe plajele din sudul litoralului, de la Vama Veche la Costinesti.

Potrivit lui Gabriel Culea, plaja va fi impartita in sectoare, fiecarui salvamar revenindu-i o portiune de plaja.

"Vom iesi pe plaje de sambata si pana luni, dar daca va fi nevoie vom prelungi perioada. De asemenea, in cazul in care numarul de turisti va fi prea mare si vom considera ca nu putem face fata, vom mai chema baieti de acasa" , a spus Gabriel Culea.

El a tinut sa precizeze ca actiunea din perioada minivacantei de 1 Mai este una voluntara, deoarece contractul privind prestatia servicilor de salvamar in statiunea Mamaia nu a fost inca semnat.

"Oricum, am discutat cu doamna ministru (ministrul Turismului, Elena Udrea - n.r.) care ne-a rugat sa iesim in aceasta perioada pe plaje si ne-a promis ca problema banilor va fi rezolvata, iar situatiile din anii trecuti nu se vor repeta", a adaugat Culea.

Peste 15.000 de turisti sunt asteptati anul acesta sa petreaca minivacanta de 1 Mai pe litoral, cei mai multi dintre acestia alegand, ca in fiecare an, statiunea Mamaia.

In ultimele sezoane estivale au aparut probleme cu plata serviciilor de salvamar, activitatea acestora incepand mereu inaintea semnarii contractelor cu autoritatile locale. Banii necesari sunt alocati de catre Ministerul Turismului, prin intermediul Consiliului Judetean Constanta.

Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicuşor Dan, actualul primar al Capitalei se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi...
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
#minivacanta turisti litoral, #salvamari voluntari plaja , #litoral