10 castele incredibile din jurul lumii (Galerie foto)

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 18:11
7562 citiri
10 castele incredibile din jurul lumii (Galerie foto)
Sursa foto : womansday.com

Toata lumea stie despre Palatul Versailles din Franta, Turnul Londrei din Anglia sau Orasul Interzis din China. Aceste celebre constructii sunt adevarate lucrari de maiestrie arhitecturala, dar si mine de aur din punct de vedere istoric. Desi aceste locuri sunt unele dintre cele mai faimoase, nu sunt singurele destinatii care merita recunoscute.

Womansday.com a facut o lista a altor castele absolut impresionante ca stil si incarcate de semnificatii istorice.

Castelul Neuschwanstein, Germania

Construit intre 1869 si 1886, acest castel a servit drept inspiratie pentru castelul din celebrul basm "Frumoasa din Padurea Adormita" si este o contructie in cel mai pur stil bavarez. Cladirea s-a dorit un omagiu al regelui bavarez Ludwig al II-lea catre operele compozitorului Richard Wagner. Situat la granita dintre Austria si Germania, Neuschwanstein troneaza maiestuos peste valea Pollat.

Abatia Saint Michel, Franta

Construita pe o insula din Canalul Manecii, abatia e o constructie gotica de tip castel, ale carei fundatii au fost puse inca din anul 708. Legenda spune ca arhanghelul Mihail a dat ordin ca aici sa fie construita o biserica. Abatia in sine a fost ridicata circa 200 de ani mai tarziu, iar in secolul XX a fost trecuta pe lista monumentelor UNESCO.

Castelul Hearst, California, SUA

Un capriciu al magnatului american William Randolph Hearst s-a transformat incepand cu 1919 intr-una din bijuteriile arhitecturale de pe teritoriul Americiii. Cladita in stilul Renasterii Mediteraneene, constructia aflata acum in proprietatea statului american a devenit un muzeu care isi bucura vizitatorii cu piscine, colectii de obiecte antice si gradini impresionante.

Castelul Bunratty, Irlanda

O cladire medievala construita de vikingii care au ocupat Irlanda la sfarsitul mileniului I dupa Hristos, castelul Bunratty e singurul din cele 4 asemenea cladiri si a fost restaurata in secolul XX si echipata cu mobila medievala. Acum, zona din jurul castelului gazduieste periodic festivaluri medievale.

Castelul Windsor, Anglia

Cel mai mare si mai vechi castel locuit din lume, Windsor, a fost cucerit de Wilhelm Cuceritorul, ducele normand care a ocupat Anglia in 1066. Cele mai mari atractii de aici sunt Apartamentele de Stat, unde poti admira picturile unor artisti ca Rembrandt sau Rubens si Capela Sf. George, unde sunt ingropati 10 regi englezi.

Palatul Potala, Tibet

Resedinta de iarna a lui Dalai Lama, liderul spiritual tibetan, din secolul VII pana in 1959, palatul Potala include 1.000 de camere, 10.000 de altare si 200.000 de statui si catacombele a 8 Dalai Lama. Impartit in Palatul Alb si Palatul Rosu, Potala e si acum un loc de pelerinaj pentru budistii tibetani.

Castelul Himeji, Japonia

"Fortareata Alba" terminata in secolul XVII este cea mai bine pastrata constructie de acest gen din Japonia, dat fiind ca nu a suferit niciodata vreun asediu. Recent, a fost desemnata "comoara nationala" de catre guvernul nipon.

Castelul Chapultepec, Mexic

Resedinta conducatorilor azteci inca din secolul XIV, a devenit palat regal si parc public dupa cucerirea spaniola din secolul XV. Acum e sediul Muzeului National de Istorie din Mexic.

Castelul Bran, Romania

Fortareata medievala din secolul XIV, castelul Bran se afla situat in muntii dintre Transilvania si Muntenia, fiind unul din cele mai importante punct de atractie turistica din Romania. 450.000 de oameni vin anual sa admire tunelele subterane care fac legatura intre cele mai multe din cele 57 de camere ale castelului.

Castelul Segovia, Spania

Fosta fortareata, resedinta regala, academie militara si inchisoare, cladirea isi are radacinile inca din perioada romana si este locul unde celebrii suverani spanioli Isabela si Ferdinand s-au intalnit prima data. Cea mai mare atractie a castelului e turnul Juan al II-lea, care iti ofera superba priveliste a Segoviei.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#castele, #cladiri celebre , #vacante