Zgonea: Nu suntem de acord ca pentru un caz sa omoram milioane de caini

Autor: Ana Ilie
Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 12:22
7877 citiri
Zgonea: Nu suntem de acord ca pentru un caz sa omoram milioane de caini

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a incercat, vineri, sa explice de ce el si premierul Victor Ponta sunt pe lista de parlamentari care au sesizat CCR anul trecut, opunandu-se eutanasierii cainilor vagabonzi.

Zgonea s-a declarat indignat ca autoritatile locale dau vina pe Parlament pentru lipsa unui cadru legal privind procedurile in cazul cainilor vagabonzi, aratand ca, in pofida faptului ca figureaza printre cei 70 de parlamentari ce au sesizat Curtea Constitutionala, exista totusi legi suficiente pe aceasta tema.

Intrebat de ce a contestat proiectul de lege la CCR, anul trecut, Zgonea a raspuns: "Noi am incercat sa upgradam acest cadru in maniera legala si am contestat la CC pentru ca nu suntem de acord ca pentru un caz sa omoram milioane de caini, maine se va intampla cu pisicile, poimaine cu altele...".

"A fost nevoie de acest moment trist ca sa putem accelera o dezbatere. Exista un cadru legal, cine nu vrea sa-l respecte gaseste toate tertipurile... Avem un caz grav datorita neatentiei autoritatilor care dau vina pe Parlament", a continuat sa se dezvinovateasca Zgonea.

Zgonea a invocat si puterea anterioara, Guvernele Boc si Ungureanu care au facut un poriect de lege "pentru a calma opinia publica", dar a dat vina si pe autoritatile locale, aparand Parlamentul.

Autoritatile "au putere, au legi in care poate sa gaseasca ce se intampla atunci cand aceste servicii platite din banii nostri trebuie sa ia cainii de pe strazi (...) Nici Guvernul nici Parlamentul nu sunt vinovati ca nu se aplica legea in Romania. Unii dintre colegii mei care au resurse financiare vor sa le dea Guvernul bani sa faca adaposturi, dar cand se intampla evenimente dau vina pe altcineva... Primarii trebuie sa aiba o strategie comuna sa nu existe astfel de cazuri".

Presedintele Camerei a anuntat ca va promova legea maidanezilor la Presedintie cat de curand posibil. In plus, afirma el, "legea va spune ceea ce scrie in lege".

"In acest moment vom lua o decizie si vom promova un proiect care fostele guvernari n-au vrut sa-l promoveze. Saptamana viitoare voi cere ca comisia Administratie si Juridica sa ia in dezbatere acest proiect cu acceptul CC si sa il promovam catre presedintie (...) Eu vreau sa respect legea si sa creez un cadru unitar", a mai spus Valeriu Zgonea.

Referendum pe eutanasierea maidanezilor - Oprescu, in lacrimi: Puteau fi nepotii mei

Primarul general al Capitalei i-a convocat, joi, pe edilii celor 6 sectoare ale Capitalei, pentru a discuta despre organizarea unui referendum privind eutanasierea maidanezilor, dar si despre atributiile privind gestionarea cainilor. Ulterior, Oprescu a anuntat ca vrea convocarea unui referendum, in care sa ii intrebe pe bucuresteni daca sutn de acord cu eutanasierea maidanezilor care nu sunt adoptati. Decizia convocarii referendumului o va lua Consiliul General al Capitalei.

Neculai Ontanu, a lipsit de la intalnirea convocata de primarul general Sorin Oprescu, desi in sectorul pastorit de acesta a murit un copil, muscat de caini.

Potrivit raportului IML, micutul a murit de la pierderea masiva si rapida de sange.

Presedintele Traian Basescu a facut marti un apel catre Guvern in care a cerut ca Executivul sa emita o ordonanta de urgenta prin care toti cainii fara stapan care nu pot fi adoptati sa fie eutanasiati.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Zgonea contestatie CC legea maidanezilor, #Zgonea lege maidanezi , #presedinte Camera Deputatilor