Vosganian cere Congres PNL pentru a se decide alianta cu PSD (Video)

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 15:14
2267 citiri
Vosganian cere Congres PNL pentru a se decide alianta cu PSD (Video)

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian crede ca o alianta a liberalilor cu PSD ar trebui decisa printr-un congres, deoarece necesita o decizie "aplicata si responsabila".

"In legatura cu posibilitatea unui congres extraordinar in PNL, el ar fi sigur legat de conditii extraordinare, de o decizie majora pe care trebuie sa o ia intregul partid. Si eu cred ca in situatia in care s-ar materializa discutia cu PSD pentru o eventuala alianta fie politica fie electorala, ea ar trebui decisa printr-un congres, dat fiind ca e o actiune politica ce necesita o gandire foarte aplicata si o decizie responsabila", a declarat Vosganian pentru Realiatatea TV.

Deputatul PNL Ludovic Orban crede ca este nevoie de un congres extraordinar al partidului, deoarece directia politica s-a schimbat prin apropierea de PC si PSD, insa Crin Antonescu considera ca un congres nu e necesar, de vreme ce statutar Delegatia Permanenta are dreptul sa se pronunte asupra aliantelor.

"In PNL, problema e mult mai complicata. Crin Antonescu a fost ales in martie 2010 pe baza unei motiuni in care nu vorbeste nici un cuvant despre alianta politica cu partidul socialist din Romania. Dimpotriva, vorbeste de identitatea de dreapta, vorbeste de optiunea a minim 30 la suta din votul alegatorilor la urmatoarele alegeri locale si parlamentare, deci nu exista in momentul de fata, conform motiunii votate la Congresul PNL, un mandat acordat conducerii pentru a face un mandat cu PSD.

Ba chiar, dimpotriva, sensul motiunii votate la Congres este contrar acestui pact politic", a declarat fostul prim-vicepresedinte pentru PRO TV. Intrebat ce trebuie facut in acest caz, Orban a replicat: "In mod evident, trebuie convocat un Congres extraordinar pentru ca in momentul in care Congresul a luat o decizie nu poti sa iei o decizie contrara fara sa convoci Congresul partidului".

Crin Antonescu spune insa ca nu este nevoie de un congres extraordinar, de vreme ce Delegatia Permanenta are dreptul statutar de a aproba aliantele. "In legatura cu ideea unui Congres extraordinar, trebuie sa fac urmatoarea precizare: pentru aliante politice, in conformitate cu Statutul nostru, se precizeaza foarte clar care sunt forurile indrituite ale partidului sa aprobe astfel de aliante.

E vorba de Delegatia Permanenta si nu este nevoie de un Congres extraordinar. Ca atare, eu nu intentionez sa fac nici un Congres extraordinar, daca statutar Delegatia Permanenta are a se pronunta asupra unui asemenea subiect", a declarat Antonescu, tot la stirile PRO TV.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...