Blaga, despre implicarea lui Basescu in PDL si ambitia lui Udrea de a conduce partidul

Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 22:23
5852 citiri
Blaga, despre implicarea lui Basescu in PDL si ambitia lui Udrea de a conduce partidul
Foto: Realitatea Tv

Presedintele PDL Vasile Blaga a comentat, miercuri seara, declaratiile Elenei Udrea, care afirma, recent, ca vrea sa faca parte din conducerea partidului si a vorbit, totodata, despre implicarea lui Traian Basescu in problemele interne ale democrat-liberalilor.

"Traian Basescu nu s-a implicat in conducerea partidului, cel putin de cand stiu eu. Am mai vorbit cu domnul Basescu, dar nu si probleme de partid", a declarat Vasile Blaga la Realitatea TV, admitand insa ca presedintele s-a implicat in alegerile din PDL din mai 2010.

In ceea ce priveste declaratiile fostului ministru Elena Udrea, care spunea ca ar vrea sa faca parte din conducerea PDL, Blaga a mentionat ca nu este "patronul PDL, ci doar presedintele partidului, pe o perioada determinata", refuzand sa faca si alte comentarii.

"Sunt de acord cu domnul Boc, doresc revenirea la culoarea portocaliu. E normal ca premierul sa vorbeasca cu presedintele. Boc vorbea cu Basescu. Ponta vorbeste cu Basescu. Nu am participat la vreo sedinta la care sa primim ordine de la Traian Basescu. Domnul Boc a avut o relatie foarte stransa si apropiata de domnul Basescu. Domnul Basescu nu a condus Guvernul Boc", a adaugat Blaga.

"ARD nu va mai exista"

Liderul democrat-liberal, care sustinea, recent, ca proiectul reunificarii dreptei, inceput odata cu infiintarea ARD, trebuie sa continue, a declarat miercuri seara ca "ARD-ul nu mai exista pentru ca a fost o constructie electorala".

Intelectualii din PDL vs. garda veche: Acuzatii de tradare, ironii si tapi ispasitori

Vorbind despre candidatul dreptei la alegerile prezidentiale, Blaga a precizat ca Mihai Razvan Ungureanu va fi demsemnat candidat din partea Fortei Civice, in vreme ce "PDL are viata lui".

"Domnul Cristian Diaconescu nu are nicio intentie sa candideze. Este un om cu care am colaborat foarte bine. I-am facut oferta de a se inscrie in partid si de a candida la parlamentare, insa a refuzat", a completat Blaga.

In ceea ce o priveste pe fiica cea mica a presedintelui, liderul PDL spune ca ar sustine-o din nou pentru candidatura la europarlamentare.

"Am rugat colegii sa se gandeasca la criterii prin care sa evaluam candidatii la presedintie si la europarlamentare. As lua-o pe Elena Basescu pe liste, sigur ca da. A muncit foarte mult, a muncit cel mai mult. In permanenta a stat in Republica Moldova si a ajutat", a completat Blaga.

"Pana la conventia nationala a partidului, o sa avem si un guvern din umbra. Vom avea un colectiv care va monitoriza activitatea fiecarui ministru. Colegii nostri care doresc sa devina ministri intra in aceasta comisie si vor raporta lunar modul in care se sanctioneaza fiecare ministru", a mai spus Blaga.

Colaborarea cu PP-DD si UDMR

Liderul PDL a mai declarat ca a discutat in permanenta cu reprezentantii UDMR si PP-DD, insa nu are de gand sa colaboreze cu acestia.

"Am avut discutii in permanenta cu UDMR, dar nu avem nicio intelegere cu dansii. Nu vad si nu vad cum am putea colabora cu PP-DD in acest moment. Asta nu inseamna ca nu vom putea punctual sa semnam impreuna motiuni simple sau de cenzura. Ar trebui depusa una chiar inainte de a se depune bugetul", a incheiat Blaga.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Blaga Udrea presedinte PDL, #Blaga Basescu implicare PDL , #PDL