Blaga vrea admitere in licee si facultati. Plus uniforma obligatorie

Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 22:15
2039 citiri
Blaga vrea admitere in licee si facultati. Plus uniforma obligatorie

Presedintele PDL, Vasile Blaga, doreste reintroducerea de anul viitor a examenului de admitere in licee si facultati si, daca se poate, a uniformei obligatorii in scoli.

"Eu, personal, as reintroduce examenul in liceu, de anul viitor, obligatoriu, cum de altfel as reintroduce si examenul de admitere in facultatile de stat, unde putem interveni.

As reintroduce examenul de admitere, pentru ca acest sistem de invatamant romanesc demonstreaza ca nu toti copiii din pacate au aceleasi sanse, atunci cand abordeaza un nivel de educatie, superior", a declarat miercuri, la o conferinta de presa, Vasile Blaga.

Intrebat daca dorinta sa de a reintroduce obligativitatea examenului de admitere ii va bucura pe profesori, pe parinti sau pe elevi, Vasile Blaga a sugerat ca se bazeaza pe intelepciunea parintilor.

"Eu cred ca ar trebui sa-i bucure pe toti oamenii de bun simt. (...) Eu cred ca ar trebui sa-i bucure pe toti cei care doresc binele copilului si al natiunii", a raspuns Vasile Blaga.

Referindu-se la ce vor gandi elevii despre propunerea sa, liderul PDL a spus ca aceia "care inteleg sa respecte si isi doresc cu adevarat, sa fie oameni liberi, sa traiasca pe picioarele lor in societate" vor aprecia reintroducerea examenelor la admiterea in liceu si in facultati.

"Depinde foarte mult de parinti. Copiii se uita foarte mult la parinti", a tinut sa precizeze, in context, Blaga.

Liderul democrat-liberal a marturisit ca pentru el a contat foarte mult liceul, ca a absolvit sef de promotie la facultate si ca a fost un om hotarat de tanar.

"Eu am dat examen de admitere la un liceu teoretic. (...) Stiam foarte precis ce doresc sa urmez, ce doresc sa urmez dupa terminarea liceului. (...) era un parcurs nemtesc, german. (...) Dupa care, recunosc, din 64 de locuri, am intrat pe locul 40. La facultate am intrat in primii oricum, am terminat sef de promotie", a declarat Vasile Blaga.

Intrebat ce materii i-au placut mai mult, Vasile Blaga a spus ca istoria a fost prima in preferintele sale, dupa matematica si fizica.

Liderul PDL a mai declarat miercuri, la Sibiu, ca, personal, sustine reintroducerea uniformei obligatorii in scoli.

"Eu personal, dar nu implic partidul, da (sustin reintroducerea uniformei in scoli - n.red.)", a precizat Blaga.

Liderul democrat-liberal impreuna cu mai multi membrii din conducerea partidului, printre care Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Gheorghe Stefan, Liviu Negoita, Gheorghe Ialomiteanu si Radu Carp, au dezbatut, miercuri, tema educatiei la Sibiu, in prezenta la peste 200 de membrii PDL, intr-un loc neconventional, o hala industriala cu cauciucuri.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Blaga admitere liceu facultate, #Blaga uniforma obligatorie , #PDL