Blaga, despre Senat: Nu schimb oamenii, indiferent de cine i-a numit

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 00:21
1876 citiri
Blaga, despre Senat: Nu schimb oamenii, indiferent de cine i-a numit
Foto: Arhiva

Vasile Blaga a declarat, marti seara, ca nu si-a dorit sefia Senatului, dar este sigur ca se va descurca in aceasta functie si vrea sa ii imbunatateasca imaginea in ochii cetatenilor.

"Domnul presedinte Boc mi-a cerut punctul de vedere duminica, inainte cu o zi de alegerile din Senat, si la sediul partidului am avut o discutie lunga cu domnia sa. Eu nu mi-am dorit sa fiu presedintele Senatului. Propunerea practica a venit initial din partea colegilor senatori, chiar daca la randul lor unii dintre ei au fost propusi, dar toti m-au sfatuit pe mine sa candidez.

Luni am avut o discutie cu Traian Basescu, dar nu a fost numai o discutie intre mine Berceanu si presedinte, ci si cu cei care sunt din PDL la conducerea Senatului. Am avut o discutie despre activitatea Senatului, nu despre numirea mea. Parlamentul nu este una din institutiile statului care sa aiba perceptie buna in ochii cetatenilor si tocmai asta trebuie sa indreptam", a spus presedintele Senatului, la B1 Tv.

Vasile Blaga a declarat ca nu are de gand sa schimbe pe nimeni din structura Senatului, daca isi face bine treaba.

"Nu stiam mai nimic despre presedintia Senatului, dar procedurile le stiam. Insa stiam ca ma pot bizui pe ceilalti membri ai conducerii Senatului si mai este si Berceanu care este maestru al procedurilor. Ma bucura si atmosfera din BPN si din Senat si cred ca lucrurile o sa mearga bine. Eu nu schimb oamenii indiferent de cine i-a numit daca isi fac foarte bine treaba. Folosesc aceeasi formula pe care o foloseste si Traian Basescu", a mai explicat presedintele Senatului.

Vasile Blaga a mai spus ca nu a inteles ce a fost in "capul celor din PSD cand au decis sa il excluda pe Geoana din partid", stiind ca asa o sa piarda sefia Senatului.

"Vedeti unde poate sa duca ura intr-un partid, eu nu am inteles ce a fost in capul lor pentru ca era evident ca o sa piarda sefia Senatului. Cum nu am inteles nici pozitia de dupa a lui Geoana, sper sa nu se supere, dar eu cred ca cei care au stat de la inceput si au participat la constructia migaloasa a unei structuri, cum este un partid politic, nu arunca cu vorbe grele si mizerii asupra lui. Nu stiu ce a fost in mintea celor care conduc PSD ca noua nu ne-a venit sa credem", a mai precizat senatorul PDL.

De asemenea, Vasile Blaga a declarat ca nu crede ca USL se va destrama inainte de alegeri, deoarece destinele lui Ponta si Antonescu sunt legate de aceasta Uniune.

"Eu nu iau in calcul destramarea USL, pentru ca au pornit prea repede aceasta structura stand intr-un recul evident si puternic, sa ajungi de la peste 60% la 47% nu e un lucru care sa nu te ingrijoreze, dar nu cred ca se vor destrama pentru ca presedintii celor doua partide vor disparea, daca se intampla asta. Ponta si Antonescu stiu ca destinele le sunt legate", a conchis Blaga.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Vasile Blaga presedinte Senat, #Vasile Blaga destramare USL , #presedinte Senat