Dancila, lui Iohannis: Decat inalt ca bradul..., mai bine buturuga mica care va rasturna carul mare

Duminica, 17 Noiembrie 2019, ora 15:04
11853 citiri
Dancila, lui Iohannis: Decat inalt ca bradul..., mai bine buturuga mica care va rasturna carul mare
Foto: captura video

Prezidentiabilul PSD Viorica Dancila a avut duminica, la Buzau, o actiune electorala in care i-a transmis si un mesaj contracandidatului sau Klaus Iohannis.

Incercand sa combine mai multe zicale romanesti, sefa PSD a reusit o noua fraza intortocheata care includea, printre altele, si o cacofonie.

"Chiar daca candidatul Iohannis se uita la mine cu dispret, ma mai si jigneste cateodata, se mai sprijina asa, cu aroganta, vreau sa-i spun asa: Decat inalt ca bradul si... lenes, mai bine buturuga mica (sic!) care va rasturna carul mare. Doamne ajuta! Vctorie!", a spus ea in finalul discursului rostit la intalnirea electorala care a avut loc la Consiliul Judetean Buzau.

Dancila a preluat pe jumatate o expresie populara, lasandu-si publicul sa o intuiasca, ceea ce a provocat hohote de ras in sala, ea limitandu-se la a inlocui apoi partea ofensatoare cu cuvantul "lenes", ea insasi zambind.

Zicala este "inalt ca bradul si prost ca gardul".

Dancila: Iohannis spune astazi ca trebuie sa dispara PSD, maine va spune ca trebuie sa dispara USR

Dancila, spune ca atitudinea presedintelui Klaus Iohannis nu este este una pro-europeana, ca daca astazi cere sa dispara PSD, poate maine doreste sa dispara si alte partide si considera ca nici votantii Partidului National Liberal nu se vor regasi in discursul lui Iohannis, unul considerat extremist de Viorica Dancila.

"Eu mi-am manifestat respectul pentru toti contracandidatii, am crezut si cred ca o dezbatere trebuie bazata pe argumente si pe proiecte. Am mai mentionat faptul ca o sa preiau din programul contracandidatilor mei chiar daca nu au intrat in turul doi. Presedintele Romaniei trebuie sa tina cont de obiectivele fiecarei formatiuni politice pentru ca asa cum am spus anterior este presedintele tuturor romanilor", a spus liderul PSD.

Dancila crede ca cei care au vazut discursul presedintelui Iohannis nu se regasesc in acesta.

"Eu cred in romani si cred ca cei care au vazut discursul candidatul Iohannis nu se regasesc in el pentru ca astazi spune ca trebuie sa dispara PSD-ul, maine va spune ca trebuie sa dispara USR-ul, in alta zi va trebui sa dispara UDMR sau Pro Romania. Aceasta atitudine din partea unui presedinte nu este o atitudine pro-europeana, nu este o atitudine care sa reflecte in vreun fel postura de presedinte.

Deci eu cred ca toti vad ceea ce se intampla si ca votul cetatenilor, eu vreau sa am un dialog si discursul meu se adreseaza tuturor cetatenilor, toti cetatenii cred ca vor sa se simta reprezentati, atat in afara granitelor tarii, dar vor sa se regaseasca in deciziile si in discursul presedintelui", a mai transmis Dancila.

Liderul PSD a precizat ca este inadmisibil ca presedintele Romaniei imparte Romania in cetateni de rangul unu si cetateni de rangul doi.

"Cerem Europei sa nu ne trateze ca pe o tara de mana a doua, sa nu ne trateze ca cetateni de rangul doi, ca vrem sa stam toti la masa deciziei, iar presedintele Romaniei imparte Romania si face aceasta apreciere cum am avea cetateni de rangul unu si cetateni de rangul doi. Este inadmisibil", a mai afirmat Viorica Dancila la Buzau.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Viorica Dancila Iohannis inalt bradul, #Dancila cacofonie campanie , #candidat prezidentiale