Dancila, lui Iohannis: Decat inalt ca bradul..., mai bine buturuga mica care va rasturna carul mare

Duminica, 17 Noiembrie 2019, ora 15:04
11350 citiri
Dancila, lui Iohannis: Decat inalt ca bradul..., mai bine buturuga mica care va rasturna carul mare

Prezidentiabilul PSD Viorica Dancila a avut duminica, la Buzau, o actiune electorala in care i-a transmis si un mesaj contracandidatului sau Klaus Iohannis.

Incercand sa combine mai multe zicale romanesti, sefa PSD a reusit o noua fraza intortocheata care includea, printre altele, si o cacofonie.

"Chiar daca candidatul Iohannis se uita la mine cu dispret, ma mai si jigneste cateodata, se mai sprijina asa, cu aroganta, vreau sa-i spun asa: Decat inalt ca bradul si... lenes, mai bine buturuga mica (sic!) care va rasturna carul mare. Doamne ajuta! Vctorie!", a spus ea in finalul discursului rostit la intalnirea electorala care a avut loc la Consiliul Judetean Buzau.

Dancila a preluat pe jumatate o expresie populara, lasandu-si publicul sa o intuiasca, ceea ce a provocat hohote de ras in sala, ea limitandu-se la a inlocui apoi partea ofensatoare cu cuvantul "lenes", ea insasi zambind.

Zicala este "inalt ca bradul si prost ca gardul".

Dancila: Iohannis spune astazi ca trebuie sa dispara PSD, maine va spune ca trebuie sa dispara USR

Dancila, spune ca atitudinea presedintelui Klaus Iohannis nu este este una pro-europeana, ca daca astazi cere sa dispara PSD, poate maine doreste sa dispara si alte partide si considera ca nici votantii Partidului National Liberal nu se vor regasi in discursul lui Iohannis, unul considerat extremist de Viorica Dancila.

"Eu mi-am manifestat respectul pentru toti contracandidatii, am crezut si cred ca o dezbatere trebuie bazata pe argumente si pe proiecte. Am mai mentionat faptul ca o sa preiau din programul contracandidatilor mei chiar daca nu au intrat in turul doi. Presedintele Romaniei trebuie sa tina cont de obiectivele fiecarei formatiuni politice pentru ca asa cum am spus anterior este presedintele tuturor romanilor", a spus liderul PSD.

Dancila crede ca cei care au vazut discursul presedintelui Iohannis nu se regasesc in acesta.

"Eu cred in romani si cred ca cei care au vazut discursul candidatul Iohannis nu se regasesc in el pentru ca astazi spune ca trebuie sa dispara PSD-ul, maine va spune ca trebuie sa dispara USR-ul, in alta zi va trebui sa dispara UDMR sau Pro Romania. Aceasta atitudine din partea unui presedinte nu este o atitudine pro-europeana, nu este o atitudine care sa reflecte in vreun fel postura de presedinte.

Deci eu cred ca toti vad ceea ce se intampla si ca votul cetatenilor, eu vreau sa am un dialog si discursul meu se adreseaza tuturor cetatenilor, toti cetatenii cred ca vor sa se simta reprezentati, atat in afara granitelor tarii, dar vor sa se regaseasca in deciziile si in discursul presedintelui", a mai transmis Dancila.

Liderul PSD a precizat ca este inadmisibil ca presedintele Romaniei imparte Romania in cetateni de rangul unu si cetateni de rangul doi.

"Cerem Europei sa nu ne trateze ca pe o tara de mana a doua, sa nu ne trateze ca cetateni de rangul doi, ca vrem sa stam toti la masa deciziei, iar presedintele Romaniei imparte Romania si face aceasta apreciere cum am avea cetateni de rangul unu si cetateni de rangul doi. Este inadmisibil", a mai afirmat Viorica Dancila la Buzau.

Citeste si:
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR acuză că, a doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienţii casnici din România, ELECTRICA SA, a anunţat creşterea substanţială,...