Cât de ușor se dau românii în judecată: "De unde știe vecina că albina care a înțepat-o e a socrilor dumneavoastră?"

Sambata, 15 Aprilie 2023, ora 03:40
22880 citiri
Cât de ușor se dau românii în judecată: "De unde știe vecina că albina care a înțepat-o e a socrilor dumneavoastră?"
Albină într-o grădină FOTO Pixabay

Neînțelegerile comune între vecini sunt legate de pământ, clădiri sau alte proprietăți și pot fi foarte tensionate.

Unele probleme pot apărea atunci când două sau mai multe gospodării împart o proprietate comună, cum ar fi un drum de acces, o curte sau o grădină. Conflictele pot apărea atunci când un vecin nu respectă regulile de utilizare a proprietății comune sau nu își îndeplinește responsabilitățile.

Zgomotul excesiv poate fi un motiv de ceartă între vecini, fie că este vorba despre petreceri, muzică ascultată prea tare, lucrări de construcție sau alte activități care perturbă pacea și liniștea în cartier.

La cealaltă extremă sunt motivele neobișnuite de scandal. O femeie a relatat în mediul online situația socrilor săi, amenințați cu un proces de vecini.

"Socrii mei au în grădină stupi de albine, sunt la peste 5 m de curțile vecinilor (după cum prevede legea) și au gard de siguranță în jurul stupilor (din nou, după cum prevede legea). Vecina vrea să îi dea în judecată, deoarece a înțepat-o o albină și a mers să își scoată certificat medico-legal!

Vă rog frumos să îmi spuneți ce pot să pățească socrii mei, în caz că îi dau în judecată", a scris aceasta pe grupul Sfaturi de la avocați.

"Doar albinele din vecini înțeapă?"

În comentarii, părerile sunt împărțite.

"Și de unde știe vecina că albina ce a înțepat-o e a socrilor dumneavoastră? Era crotată albina, a reținut seria și a întrebat din veterinar în veterinar?"

"Deoarece sunt niște oameni foarte răi și nu suportă animalele. Și când au avut vacă, au vrut să o dea în judecată, deoarece făcea gălăgie. Tot timpul se leagă de ei și de toate animăluțele", a răspuns autoarea postării. "Au totul făcut cum scrie în lege, până și gardul de 2 metri, doar că ei s-au speriat foarte tare, deoarece a fost să își scoată certificat medico-legal pentru că s-a umflat la față", a adăugat această.

"Doar albinele din vecini înțeapă? Dacă merge pe stradă și o înțeapă una, ce face? Pe cine dă vina?"

"Pentru doamna respectivă este un pericol ORICE albină. Problema e că una din "surse" este chiar în vecini."

"Cum dovedesc că a fost albina socrilor dumneavoastră?"

"A făcut șoc anafilactic, am pățit-o"

"Vecina să ceară și EXPERTIZĂ pentru a dovedi că albina respectivă este din stupul socrilor. Apoi, să dovedească reaua intenție a socrilor Dvs."

"A făcut șoc anafilactic, am pățit-o. Dar vecinii mei nu au albine. Ele vin la flori de la mulți km."

"Ce număr de înmatriculare avea albina? E pe numele socrului dumneavoastră?"

"Este imposibil de stabilit cine este proprietarul albinei, cu privire la regulile de amplasare a stupinei pot să primească o amendă, dacă nu le-au respectat!"

"Albinele nu ar trebui să fie amplasate în sat"

"Vecina poate stropi cu insecticid în curtea ei, iar socrul tău va rămâne fără albine. Unde nu îi înțelegere pe cale amiabilă va începe războiul. Nu sunt avocat, dar citesc și mă minunez de ce răspund ceilalți avocați de pe acest grup."

"Cei care au făcut legea au greșit, albinele nu ar trebui să fie amplasate în sat. Sunt persoane alergice la veninul de albine și pot muri dintr-o singură înțepătura. Am 2 vecini cu albine și am avut o mulțime de evenimente neplăcute din pricina lor."

"Corect, cu precizarea că albinele înțeapă strict când se simt amenințate. Probabil că știți și dvs că atunci când o albina înțeapă, ea moare. Stau în zona rurală și vecinii au albine, nu avem nici o problemă, le iubim și le respectăm. Deranjate, într-adevăr pot deveni agresive."

Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#vecini, #cearta, #procese, #motive, #judecata, #albina, #intepatura, #certificat medico legal , #stiri sociale