Anamaria Prodan: Daca as intra eu in politica, nimeni nu m-ar iubi Interviu

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 12:36
7048 citiri
Anamaria Prodan: Daca as intra eu in politica, nimeni nu m-ar iubi Interviu
Foto: Euforia TV

Anamaria Prodan bifeaza succes dupa succes si acum incanta publicul cu un nou sezon al reality-show-ului sau, "Prodanca & Reghe: Fascinati de Romania", difuzat in fiecare sambata la ora 20:00 la Euforia TV.

Anamaria Prodan a cutreierat in aceasta vara intreaga Romania si a povestit pentru Ziare.com ce a fascinat-o, dar si ce a deranjat-o cel mai mult, si anume drumurile proaste.

Impresara ne-a vorbit si despre cum s-a acomodat familia sa la Riad de cand Laurentiu Reghecampf - pe care il numeste Soarele sau - este antrenor la Al-Hilal, dar si ce viitor ii preconizeaza lui Bebeto, fiul sau Laurentiu (Soarele mic), in fotbal.

Ana Maria Prodan, cadou special pentru sotul sau (Foto)

Dupa ce familia voastra a batut pamantul in lung si-n lat, a venit vremea sa descoperiti si frumusetile patriei. Ce ati vizitat in vara asta in Romania si ce te-a impresionat mai tare? Si in sens bun, si in sens mai putin bun.

A fost o vara minunata, superba, dar in acelasi timp a fost si plina de schimbari importante pentru familia noastra. Laur a semnat cu Al-Hilal, o echipa uriasa, Real Madridul Asiei, o oportunitate uluitoare atat din punct de vedere financiar, cat si profesional. Poate mai mult ca niciodata familia noastra o sa fie pe drumuri, intre avioane, intre doua lumi atat de diferite. Asadar, in vara asta, impreuna cu Soarele meu mic (si chiar si cu cel mare dupa cum o sa vedeti in reality-show) am plecat sa ne relaxam prin Romania.

Am cutreierat lumea in lung si-n lat, dar recunosc ca din tara noastra n-am vazut mai nimic. In sezonul VI al reality-showului suntem fascinati de Romania la modul cel mai serios, iar printre locurile vizitate de noi s-au numarat Bucovina, Cheile Bicazului, Delta Dunarii sau litoralul Marii Negre.

In Suceava, am petrecut minunat in satul Malini, in care s-a nascut marele poet Nicolae Labis. Am si fost sa ii vizitez casa memoriala, pur si simplu mi s-au umplut ochii de lacrimi acolo. Manastirea Slatina m-a lasat fara cuvinte. In Damuc, la Cheile Bizaului iar e frumos. Voi va ganditi ca eu n-am vazut niciodata Delta? Noroc cu reality-show-ul. Am descoperit ca este fantastica, Bebe a pescuit aici, ne-am plimbat cu barca. Mi-a placut enorm. Am continuat cu litoralul, unde iar m-am simtit extraodinar inconjurata de prieteni dragi. Nu va spun din casa, urmariti in fiecare sambata reality show-ul ca sa vedeti ce am facut noi prin Romania pitoreasca.

Ai crescut inconjurata de traditiile populare, de cantec, de tot ce inseamna intr-un cuvant patriotism. Cum se face ca ai vizitat totusi atat de putin din Romania?

Pare ciudat, dar asta e realitatea. Nu ma intelegeti gresit, eu sunt fata crescuta tara, la Dabuleni, m-am jucat pe prispa casei, am fost cu bunicii la cules de pepeni, au avut grija sa ma invete tot ce tine de pamant si natura. Mama, la randul ei, ne-a insuflatat si mie si Ancai (sora ei - n.red.), dragostea de cantec, de port popular, de traditii, de tara. Dar ea era mult plecata in turnee, iar cand venea pur si simplu nu ne mai dadea drumul din brate, ne placea sa stam toti patru acasa.

Cand am fost suficient de mare sa calatoresc, am ales sa plec in America. Si apoi stiti povestea. Insa recuperez tot, doar ma cunoasteti cat sunt de ambitioasa. Acum il am pe Bebe, iata un motiv in plus - poate cel mai mare de altfel - sa descoperim impreuna tara noastra.

Mesele imbelsugate, alaturi de oameni dragi voua, sunt atat de prezente in reality show-ul. Poti sa ne spui ce te-a impresionat din acest punct de vedere?

Am si glumit la un moment dat si am spus ca pentru fiecare sezon in parte o sa pun pe mine cam cinci kilograme ca sa vada lumea ca-mi merge bine. Dar n-ai cum sa tii diete cand oamenii sunt atat de primitori si-ti intind bucate alese si te ospateaza cum numai noi, romanii, stim sa o facem.

Am mancat senzational peste tot, dar in Damuc tochitul mi-a pus capac. Tochitul este un fel de mancare specific zonei, care se pregateste la stana, si e facut din patru feluri de branza. N-am mancat in viata mea ceva mai bun! Ce quattro formaggi! Tochitul de la stana sa traiasca! Te lingi pe degete, Bebeto a mancat si el cu placere tot din farfurie.

Pentru prima data in Delta Dunarii. Ai gasit-o ca-n povesti?

Da, recunosc ca pana acum n-am fost niciodata in Delta. N-a fost sa fie. Dar recunosc ca e mai mult mai frumoasa in realitate decat in poze sau povesti. Am fost fericita ca Bebeto a pescuit, are pasiunea asta mostenita de la bunicul Reghecampf. Ne-am plimbat cu barca, am vazut nuferii, pescarusii, pelicanii, ne-am relaxat, ne-am simtit bine.

Lui Bebeto i-a placut turul Romaniei? Ce l-a impresionat mai mult? Dar pe tine si pe Laurentiu?

Soarelui mic i-a fost dedicat acest circuit prin tara si ma bucur ca a savurat la maxim fiecare parte a lui. A pescuit, s-a jucat fotbal la stana, a respirat aer curat, si-a facut prieteni, a mancat sanatos, s-a plimbat cu caruta, cu barca, a invatat o multime de lucruri care vor conta in evolutia lui de mai tarziu. Ce mi-a placut mie? Tot.

Avem o tara superba, cu oameni primitori si locuri de vis, dar in infrasctructura m-a scos din sarite. Drumurile sunt pline de hartoape sa-ti rupi masina in ele. Nu-mi vine sa cred cei care ar trebui sa faca ceva in privinta asta inca isi pastreaza scaunele. Daca as intra eu in politica, as fi mai rea decat in fotbal: nimeni nu m-ar iubi, dar toata lumea si-a face treaba.

Cat despre Laur, ati remarcat si voi ca atunci cand se simte bine, se deschide ca o floare cat timp in jurul lui sunt oameni sinceri, nefatarnici. In Bucovina, oamenii cheama fanfara sa le cante cand au cate un prilej de bucurie, iar el a fost impresionat de oamenii astia care au cantat chiar si in varful dealului, la un foc de tabara. Soarele meu e iubit oriunde s-ar duce. Satenii au venit in numar mare sa-l salute si sa-l felicite. A fost senzational, sa nu ratati niciun episod din "Fascinati de Romania".

Am remarcat in primele imagini ale sezonului ca Bebeto are reale calitati fotbalistice. Se prefigureaza deja un transfer?

Deja am toate planurile pentru Bebe. Ma bucur sa vad si din partea lui aceeasi deschide pentru fotbal. Nu sunt genul de mama care sa-si oblige copilul sa faca ce vrea ea, dar ii incurajez talentul mai mult decat evident. Nu ca e baiatul meu, dar clar va fi un mare fotbalist. Mama, impresar; tata, antrenor; spuneti voi ce viitor poate avea Bebeto.

Ai recomanda prietenilor tai din strainatate sa viziteze Romania?

Normal ca le spun sa vina in Romania, am enumerat in raspunsurile anterioare doar cateva dintre motive. Si sincera cum ma stiti, le-as spune sa fie atenti cu ce masini aleg sa merga prin tara sa nu le para rau ca se strica prin gropile de aici. Poate ar trebui sa le spun sa vina cu un tanc.

Cum s-a acomodat familia ta vietii de la Riad?

Asa cum am mai spus si in alte ocazii, cei de aici, din Riad, ne-au primit senzational. Cat despre tinuta sobra a femeilor arabe -abaya- o port port intotdeauna cand merg pe strada sau la mall. Dar consider ca este normal ca atunci cand intri intr-o tara sa-i respecti traditia. In rest, imi pot continua nestingherita activitatea mea de impresariat, iar in timpul liber ma intalnesc cu prietenele mele, la shopping, la restaurant, la manichiura. Locuim in Riad, intr-un cartier american destinat diplomatilor, All Bustan Village.

Cum ai simtit calificarea lui Laurentiu Reghecampf in finala Cupei Asiei? Ne poti spune cum se pregateste el pentru marea finala?

Asa cum o face de fiecare data, indiferent daca antreneaza echipa Chiajna, Steaua sau la Al - Hilal. Cu multa daruire si cu pasiune.

Cum s-a acomodat Bebeto la scoala? Ii lipsesc prietenii si viata de la Bucuresti?

Bebeto e globe trotter (turist care colinda lumea intreaga - n.red.). Are prieteni peste tot prin lume si prin toate colturile Romaniei. Se simte bine oriunde suntem impreuna, alaturi de familie. Cred ca a avut putine emotii in prima lui zi de scoala, dar e barbat adevarat si nu a recunoscut nimic.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#Anamaria Prodan reality show, #Anamaria Prodan Laurentiu Reghecampf, #Anamaria Prodan emisiune , #vedete romanesti