Designerul Alexandru Ciucu, dezvaluiri din postura de actor: Cu cine nu s-a inteles pe platoul pe filmare Interviu

Duminica, 28 Decembrie 2014, ora 20:00
2710 citiri
Designerul Alexandru Ciucu, dezvaluiri din postura de actor: Cu cine nu s-a inteles pe platoul pe filmare Interviu
Foto: ADPM

Designerul Alexandru Ciucu, care a devenit cunoscut si datorita faptului ca a colaborat cu Casa Regela, a experimentat de curand si rolul de actor. El a interpretat un rock star, Axel, in "Alt Love Building", care a avut premiera pe 26 decembrie.

Despre ce a simtit in postura de actor, dar si cum s-a inteles cu Dragos Bucur, Alexandru Papadopol si Dorian Boguta la filmari a vorbit Alexandru Ciucu intr-un interviu acordat Ziare.com.

Ai experimentat rolul de actor in Alt Love Building. Cum a fost aceasta postura?

A fost fantastic. In general nu ma insel cand imi creez asteptari de la ceva anume si asa s-a intamplat si cu experienta de actor. Ma fascineaza aceasta meserie, pentru ca iti da posibilitatea sa experimentezi emotional in trei saptamani, ceea ce alteori ajungi sa traiesti poate dupa zece ani de eforturi si sacrificii.

Mi-ar fi placut sa stiu sa cant, si, jucand acest rol de rock star, am avut privilegiul sa inteleg cum e sa fii pe scena si toata sala sa cante odata cu tine.

Te vezi renuntand la domeniul actual pentru actorie?

Niciodata. Este foarte frumos sa evadezi din cand in cand dintr-un domeniu artistic cum este moda, intr-un alt domeniu complementar, dar nu este bine sa confunzi un hobby cu profesia pe care o faci de trei generatii. Filmul si actoria vor fi intotdeauna pentru mine un vis si un deziderat personal, dar nu vor depasi nivelul de exceptie artistica, de supapa creativa care imi poate innobila activitatea de baza, moda.

Ai colaborat pentru acest film cu Dragos Bucur, Alexandru Papadopol si Dorian Boguta. Sunt diferiti in realitate fata de ceea ce vad oamenii pe micul sau marele ecran?

Ma pricep destul de bine la oameni si am avut destul timp la cursuri sa ii cunosc pe fiecare dintre ei. Am ramas surprins sa vad ca in film, ca si in realitate, fiecare isi joaca practic propriul fel de a fi. Mai putin Papi. Dragos este foarte pragmatic si stie foarte bine ce vrea, dar mai ales ce nu vrea.

Boguta este boemul, visatorul. Nu-mi aduc aminte sa-l fi vazut vreodata incruntat. Iar Papi, in ciuda faptului ca am avut cateva neintelegeri pe durata filmarilor, este cel mai de gasca dintre toti. Nu te poti plictisi cu el. Are mereu ceva interesant de povestit, mai ales de la filmari. Ma refer la acele povesti din spatele camerelor de filmat, care, in timp, devin legende. Ne-am impacat la fel de repede si astazi au ramas doar glumele pe seama discutiei respective.

Ce ne poti spune despre rolul pe care l-ai interpretat?

Inca de cand am citit scenariul am vazut multe asemanari intre Axel, personajul din film, si Alex, personajul din viata reala. Pentru a putea sustine personajul ca rockstar, am repetat foarte mult melodia acasa, am invatat versurile foarte bine, astfel incat sa le pot canta natural. Ca atunci cand iti place o melodie si o asculti de multe ori, pana reusesti sa o canti de unul singur.

Alina (Alina Sorescu, sotia sa - n.red.) m-a ajutat foarte mult la partea de interpretare, si, de asemenea, mi-au prins bine si sfaturile Danei Nalbaru pentru miscarea scenica. Cu aceasta ocazie, vreau sa le multumesc, atat lor cat si celorlalti colegi actori, pentru ca au stiut sa fie un public minunat in seara in care s-a turnat aceasta scena.

Declaratie de dragoste senzationala pentru o cantareata din Romania

Nu mi-a fost usor sa intru in pielea personajului, a trebuit sa-mi schimb total atitudinea, stilul vestimentar, accesoriile, modul de a vorbi cu ceilalti. Pot spune ca pentru a intra, dar mai ales pentru a ramane in personaj, am ales sa fiu Axel pe toata perioada filmarilor care au fost facute la Bran si au durat aproape patru saptamani. Chiar si cand vorbeam la telefon cu Alina sau cu restul familiei, i-am rugat sa imi dea o mana de ajutor si sa-mi spuna Axel. A fost un exercitiu foarte util. Unii colegi si azi imi mai zic Axel.

Ai ceva in comun cu personajul?

Mi-a placut foarte mult faptul ca Axel este o anagrama a numelui meu real, pentru ca asta m-a ajutat sa aduc in scena celalalt ego: Axel exista in viata de zi cu zi, este acea latura a mea calda, deschisa si prietenoasa pe care de multe ori, recunosc, o tin departe de ochii presei sau de mediul public. Sunt insa si diferente intre cele doua personaje si una dintre ele ar fi ca, daca ar aparea "probleme in Paradis", nu cred ca as merge sa le rezolv intr-o tabara de acest gen. As apela mai degraba la un psiholog de cuplu.

Pe cand inca un copil in familia Ciucu?

Sper sa se intample cat mai curand.

Sunteti o familie de artisti. Spre ce cariera crezi ca tinde Elena Carolina?

Este inca foarte mica, dar voi foarte atent la aptitudinile ei native si o voi sprijini catre directia in care se simte cel mai implinita. Chiar daca nu o sa fie ce mi-as dori eu.

Ce trebuie sa isi arunce romancele din garderoba?

Accesoriile de proasta calitate.

Ce-ti doresti tie, in anul care vine?

Sa termin de construit noua casa.

Daca ar fi sa tragi linie, care e invatatura lui 2014?

Totul este posibil.

Care e cuvantul care rezuma cel mai bine 2014?

Stabilitate.

Dar cuvantul de ordine pentru 2015, asa cum vezi tu acum anul ce vine, care e?

Inspiratie.

E vreun loc in care speri sa ajungi anul acesta?

La plaja.

Spune-ne doua lucruri de pe lista cu "lucruri de facut in 2015"

Casa si copii:).

Ce urare faci romanilor?

Sa fie sanatosi si sa gandeasca frumos.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Alexandru Ciucu actor Alt Love Building, #Alexandru Ciucu Alt Love Building, #Alexandru Ciucu designer , #vedete romanesti