Femeia din spatele lui Bear Grylls - Cine il invata sa supravietuiasca in salbaticie

Marti, 16 Februarie 2016, ora 12:45
9605 citiri
Femeia din spatele lui Bear Grylls - Cine il invata sa supravietuiasca in salbaticie
Foto: Twitter/Bear Grylls

A fost atacata de lei, a supravietuit muscaturii unora dintre cei mai veninosi serpi si a trecut prin toate primejdiile pe care le presupune salbaticia - e vorba de Megan Hine, femeia care are grija ca Bear Grylls sa fie mereu in siguranta.

Poate sa prinda peste cu mainile goale, stie ce insecte pot fi mancate si care nu, e experta in catarari, e tipul de femeie cu care nu te-ai supara sa ramai singur pe o insula, mai ales ca e extrem de amuzanta, scrie The Guardian despre consultanta lui Bear Grylls.

Reporterii publicatiei britanice au stat de vorba cu experta in supravietuire chiar cand aceasta se intorsese de la filmari, dintr-o padure din Romania. Aceasta nu l-a ajutat numai pe Bear Grylls, ci e consultant pentru multe emisiuni TV, inclusiv reality show-uri filmate in salbaticie.

Foto: Twitter/Megan Hine

Cea mai periculoasa situatie de care isi aminteste a survenit in desert, in Namibia, cand s-a trezit din somn (in cortul in care mai dormea o femeie), in ragetele unui leu "urias". In scurt timp, acestuia i s-au alaturat doua femele, care au tot dat ocol cortului. "Priveam acele creaturi si toate simturile mele, muschii mei erau incordate. Eram pregatita sa lupt pentru viata mea", declara Hine.

Femeia avea un cutit - prea putin in lupta cu trei feline fioroase. Scaparea celor doua femei - care se aflau in desert de trei saptamani, supravietuind doar cu soparle si cateva fructe - a fost focul pe care il facusera de cu seara.

Mai puternica decat 99% dintre barbati

Pe Grylls l-a intalnit in 2007, cand organiza expeditii de supravietuire in Alpii elvetieni. Echipa de productie a lui Grylls a fost cea care a contactat-o. Desi a lucrat pentru multe emisiuni TV, e colaboratoare constanta a lui Grylls, indiferent de show-ul in care acesta apare.

Din tolba lui Mos Craciun: Obama si Bear Grylls in salbaticie, pe Discovery Channel

"E un personaj minunat, iar echipa lui e totul pentru el", povesteste ea. Inainte ca anumite tehnici sa fie aratate pe micul ecran, ea e cea care se asigura ca sunt sigure si realizabile. Abia apoi camerele il filmeaza pe Grylls. E omul care testeaza stabilitatea bolovanilor, care se asigura ca intreaga echipa e in siguranta, chiar daca asta inseamna sa "curete" intreaga zona de serpi, pentru filmare.

Primejdiile sunt la tot pasul in timpul expeditiilor. La un moment dat, cand conducea un mic grup in jungla, in Thailanda, a ajuns langa o ferma de opium, pazita de oameni inarmati cu AK-47. A fost un moment extrem de dificil, pentru ca cei din grupul sau nu aveau conditie fizica. A reusit insa sa-i mobilizeze sa fuga pentru a-si salva viata.

Patru ore a durat cursa pe teren accidentat si prin apa, pe o caldura infernala, isi aminteste ea. "Acestea sunt momentele in care afli cu adevarat cine esti si cat de puternic poti fi", spune temerara.

Hine a crescut mai mult in natura. Avand un tata geolog, si-a petrecut vacantele in drumetii, escaladand muntii si explorand padurile. Inainte de a merge la universitate, a stat un an in Noua Zeelanda, unde a fost antrenata ca ghid. Dupa universitate, a lucrat ca instructor. In oras afirma ca se simte claustrofoba si stresata.

Intrebata daca expertele in supravietuire abordeaza situatia diferit fata de barbati, ea raspunde afirmativ, explicand ca acestea nu sunt cu nimic mai prejos, dar ca testosteronul e mai putin, ceea ce inseamna si mai multa siguranta. "Nu e loc de stilul macho in supravietuire, pentru ca acest tip de comportament te poate ucide sau rani atat pe tine, cat si pe ceilalti", explica ea.

Desprea ea, Grylls afirma ca e mai puternica decat 99% dintre barbatii pe care ii cunoaste. Totusi, Hine recunoaste ca nu a cercetat intestinele unei camile moarte (asa cum a facut Grylls intr-o emisiune) si nici nu a dormit in interiorul unui animal mort si despicat, experienta pe care Grylls a avut-o. "As face-o, daca trebuie", afirma ea insa.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Bear Grylls femeie supravietuire, #Bear Grylls Megan Hine, #Bear Grylls consultanti emisiune, #Bear Grylls tehnici supravietuire , #vedete straine