Mirodenii cu puteri vindecatoare

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 07:01
12728 citiri
Mirodenii cu puteri vindecatoare

Mirodeniile le folosesti la bucatarie si le iubesti pentru gustul lor special, aromat, iute, dulceag sau amarui, care scoate orice fel de mancare din spatiul comunului si ii da ceva aparte.

Totusi, probabil niciodata nu te-ai gandit ca acestea te mai ajuta intr-un fel, caci unele dintre ele au proprietati curative incredibil de puternice, conform Prevention:

Turmericul amelioreaza durerile provocate de artrita

Turmericul contine curcumina, care are efect antiinflamator, reducand astfel durerea si umflaturile provocate de artrita. In afara de asta, previne cancerul de colon si boala Alzheimer.

Conform unui studiu din 2006 condus de specialistii de la Johns Hopkins University School of Medicine, curcumina micsoreaza leziunile precanceroase precum polipii de colon, mai ales daca este luata cu o cantitate mica de quercitina, un antioxidant puternic gasit in ceapa, mere si varza. Numarul polipilor scade cu pana la 60%, iar aceia care raman se micsoreaza cu 50%. Studiile de la UCLA arata ca tot curcumina ajuta si la indepartarea placii cerebrale.

Poti adauga mirodenia de fiecare data cand gatesti, o doza de 400 mg de curcumina de 3 ori pe zi pe zi fiind ideala.

Scortisoara - scade nivelul de zahar din sange

Intr-un studiu recent din Germania, desfasurat pe diabetici de tip 2, s-a demonstrat ca scortisoara reduce cantitatea de zahar din sange cu pana la 10%, dar si colesterolul, micsorandu-se, astfel, riscul de boli de inima. Colesterolul scade cu 13% si trigliceridele cu 23%.

Ia o capsula standardizata cu scortisoara in fiecare zi, dar ai grija sa nu exagerezi, caci ingredientul poate sa devina periculos.

Rozmarinul - scade riscul de cancer

Carnea prajita, fripta, devine un potential pericol, fiind cancerigena, asa ca trebuie sa faci ceva pentru a contracara acest efect. Extractul de rozmarin te poate ajuta in acest sens, putand fi amestecat cu carnea inainte ca aceasta sa fie gatita, dupa cum sugereaza cercetatorii de la Universitatea din Kansas.

Rozmarinul contine carnosol si acid rozmarinic, doi antioxidanti puternici care ajuta la distrucerea factorilor cancerosi.

Acestia au chiar puterea de a opri cresterea tumorilor, dupa cum s-a vazut in urma studiilor efectuate pe animale.

Ghimbirul - te scapa de greata

Ghimbirul iti ajuta stomacul atunci cand are diverse probleme, fie cauzate de sarcina, rau de masina sau chiar chimioterapie. Cercetatorii de la Universitatea din Michigan spun ca este si un puternic antioxidant. El functioneaza prin blocarea efectului serotoninei, o chimicala produsa de creier si stomac atunci cand ai senzatia de greata, estompand si radicalii liberi.

Persoanele care se afla pe un vas de croziera mai multe zile ar trebui sa ia 500 mg de ghimbir odata la 4 ore.

In afara de acest efect bun, el mai scade si presiunea sanguina, durerile de artrita si riscul de cancer. Ajuta la reglarea fluxului sanguin si are proprietati antiinflamatorii. Studiile specialistilor de la Universitatea din Michigan arata faptul ca acesta are efecte benefice si in ceea ce priveste cancerul ovarian.

Busuiocul te scapa de stres

Mai multe studii arata faptul ca busuiocul are capacitatea de a creste adrenalina si noradrenalina si de a scadea stresul. In plus, te scapa de indigestii si dureri de cap. Inhiba celulele canceroase, in special cele dezvoltate la san, facandu-le sa nu se raspandeasca si sa metastazeze.

Pune la fiert doua cani de apa cu 10-15 frunze de busuioc si tine 5 minute, dupa care raceste. Indeparteaza frunzele inainte sa consumi ceaiul.

Usturoiul

Usturoiul scade riscul de cancer ovarian, colorectal, dar si alte tipuri. Un experiment din 2006 din Japonia a aratat ca dupa un an de suplimente de usturoi, oamenii cu istorie de polipi la colon au observat o reducere a cresterilor precancerase.

Usturoiul are si beneficii cardiovasculare si ajuta la o mai buna circulatie sa sangelui.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#mirodenii puteri tamaduitoare, #mirodenii vindecare boli, #mirodenii beneficii sanatate, #mirodenii cancer boli inima, #condimente sanatate, #condimente proprietati , #alimente