Ceaiul din fructe de padure, amestec divin de gusturi si arome

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 08:09
19588 citiri
Ceaiul din fructe de padure, amestec divin de gusturi si arome
Foto: Arhiva

La noi, la romani, inca mai persista ideea ca ceaiul, indiferent din ce-i facut, este pentru oamenii bolnavi. O cana de ceai cald te revigoreaza, te incalzeste dupa un timp petrecut afara, in frigul iernii ori, din contra, te racoreste, iti da puterea sa suporti mai bine o zi fierbinte de vara, cand simti cum, sub puterea razelor de soare, te inmoi ca si asfaltul pe care-l calci.

Ceaiul de fructe de padure este excelent in orice anotimp si oferta este foarte variata. Fructele de padure, ce cresc la inaltimi mari, de regula, au fost parca anume create atat ca hrana pentru locuitorii din zona cat si pentru efectul lor terapeutic.

Fructele din compozitia acestui ceai sunt placute, ca aroma si gust, dar si benefice pentru intregul organism, datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contin.

Macesele, bogate in vitamine, ajuta la energizarea intregului organism. Ceaiul de macese este recomandat in caz de alergie, rinita alergica, constipatie, colici abdominale. Macesele sunt un calmant al inimii. De asemenea, au actiune tonica si diuretica.

Afinele sunt un puternic antiseptic intestinal. Se folosesc in tratamentul enterocolitelor de fermentatie, dizenteriilor si infectiilor urinare. Afinele contribuie la regenerarea celulelor hepatice. Deoarece contin mirtilina, denumita si insulina vegetala, au capacitatea de a scadea nivelul zaharului din sange, fiind indicate in tratamentul diabetului zaharat.

Fragii sunt bogati in fier, de aceea ceaiul de fragi este recomandat persoanelor anemice, celor care sufera de guta si reumatism, dar si diabeticilor si hepaticilor.

Murele, salbatice sau de cultura, contin saruri minerale, provitamina A, vitamine din complexul B, zaharuri, acizi, pectine. Sunt un tonic al ficatului, dreneaza vezica biliara, au efect astringent, constipant. Murele combat anemia, diareea, afectiuni ale vezicii biliare si ale plamanilor.

Multe persoane sunt alergice la fructele cu seminte. Prin fierbere, folosite in ceai, fragii, murele, zmeura, capsunile isi pierd efectul alergic, asa ca nu mai produc reactii cutanate, digestive ori respiratorii, ca atunci cand sunt consumate in stare proaspata.

Oriunde l-am bea, acasa, la birou ori la restaurant si indiferent de vreme ori anotimp, ceaiul ofera intotdeauna caldura si momente de tihna, de relaxare.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#ceai fructe padure, #beneficii ceai, #ceai frcute fragi zmeura , #fructe