Trateaza balonarile cu remedii naturale

Vineri, 06 Mai 2011, ora 15:37
8234 citiri
Trateaza balonarile cu remedii naturale

Balonarile sunt cauzate nu doar de mancatul pe fuga, haotic, ci si de consumul de antibiotice si anticonceptionale, dulciuri, mancaruri foarte grase, dar si de stres ori stari conflictuale aparute in timpul mesei sau imediat dupa aceasta. Natura insa cu darnicie ne ofera remedii pe care, de obicei, le avem in frigider ori in camara.

Mararul care nu ar trebui sa lipseasca din ciorbe, tocanite ori salatele verzi este un remediu excelent, proaspat sau uscat. Peste o lingurita de planta se toarna 200 ml de apa clocotita, se acopera vasul si se lasa la infuzat 15 - 20 de minute. Se beau doua - trei cani de ceai pe zi, caldut, indulcit cu miere. Infuzia de marar se mai recomanda si in indigestii ori in caz de enterocolita.

Cimbrul de cultura sau cimbrisorul din flora spontana combate durerile abdominale provocate de balonare si usureaza digestia. Se toarna o cana de apa fiarta peste doua lingurite de planta, proaspata sau uscata, se lasa zece minute la infuzat, dupa care se strecoara si se bea cald, cu inghitituri mici, pe parcursul a 10, 15 minute.

Ceaiul de musetel face bine si nou-nascutilor deranjati de gazele acumulate in intestinele lor, dar si adultilor. Ceaiul, preparat sub forma de infuzie, se recomanda seara, cate o cana, inainte de culcare, deoarece musetelul are efect relaxant, calmeaza sistemul nervos si reduce crampele intestinale.

Ceaiul de coada-soricelului se bea de trei ori pe zi, cate o cana, dupa fiecare masa. Este un ajutor de nadejde pentru orice persoana care sufera de balonare.

Si gustul iute al ghimbirului elimina gazele si are efect calmant. Ghimbirul se consuma ca atare ori sub forma de ceai. Radacina se da prin razatoare si se pune in apa, la fiert, timp de un minut, dupa care se ia de pe foc, se acopera vasul si se lasa la infuzat o jumatate de ora. Din acest ceai se pot bea trei cani pe zi.

Ceaiul de anghinare ajuta la relaxarea muschilor abdomenului facand ca senzatia de abdomen umflat sa treaca repede. Ceaiul se prepara punand o lingura de planta la o cana de apa fiarta. Se beau doua ceaiuri pe zi, unul inainte de masa de pranz si altul seara, inainte de cina.

Daca locul in care va aflati nu va permite sa preparati un ceai care sa va calmeze ori sa va scape de suferinta provocata de balonari, incercati sa faceti un masaj al palmei stangi, cu deosebire portiunea de sub degetul mijlociu, folosind degetul mare de la mana dreapta. Ori, si mai simplu, puneti palma stanga cu degetele toate lipite intre ele pe sale ori pe abdomen, tot partea stanga, timp de macar trei minute.

Sa avem sanatate!

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#balonare cauze, #balonari trucuri, #ceaiuri calmante, #ceai digestie, #ceai balonare , #remedii naturale