Ce nu stiai despre bere - mituri despre bautura verii

Vineri, 03 Mai 2013, ora 21:50
6503 citiri
Ce nu stiai despre bere - mituri despre bautura verii
Foto: uber-facts.com

Berea este bautura preferata de multi oameni in timpul verii. In jurul ei au fost create unele mituri de-a lungul vremii, multe nefiind insa adevarate.

Berea trebuie sa fie cat mai rece

Parerea generala este ca berea trebuie sa fie cat mai rece pentru a fi savurata pe masura. Totusi, este bine de stiut ca aroma se pierde atunci cand berea este prea rece, afirma specialistul Dave Engbers, conform Men's Health.

El spune ca berea trebuie servita la o temperatura cuprinsa intre aproximativ 7 si 10 grade Celsius. Cel mai bine este sa tinem putin paharul cu bere in maini pana cand el se incalzeste usor, iar temperatura ei va fi cea dorita.

Berea la sticla este mai buna decat cea la cutie

Un alt mit este legat de modalitatea de imbuteliere a berii. Parerea generala in aceasta privinta este ca berea la sticla este mai buna decat cea la cutie.

Totusi, sticla prezinta doua dezavantaje majore: lumina si oxigenul. Cu timpul, oxigenul care intra pe sub capac ii da berii un gust ciudat.

O alta influenta negativa o are lumina care trece prin recipientul din sticla, sustine Charles Bamforth, expert in domeniu.

Cutia de aluminiu este foarte buna pentru bere, mentinand cel mai bine calitatile bauturii.

Berea neagra este intotdeauna mai tare

Un alt mit referitor la bere este legat de culoarea acesteia. Multi sunt de parere ca berea neagra are intotdeauna mai mult alcool decat cea blonda.

Acesta este un lucru fals, iar culoarea nu are nicio legatura cu concentratia implicita de alcool din bere si nici cu gustul amar al acestei bauturi.

Berea iti umfla burta

Consumul de bere duce la marirea cavitatii abdominale, adica a burtii, cred cei mai multi consumatori si nu numai. Totusi, caloriile din bere nu provoaca marirea acestei zone a corpului, spune expertul Christian Finn.

Intr-un studiu din 2011 cercetatorii au ajuns la concluzia ca doar consumul excesiv de alcool provoaca acumularea kilogramelor in plus. Din contra, consumul moderat de alcool ne poate ajuta sa mentinem un aspect fizic normal, sustin specialistii.

Nici carbohidratii din bere nu ar trebui sa ne ingrijoreze, caci o bere contine aceeasi cantitate pe care o gasim intr-un pahar de vin.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#mituri bere, #explicatii bere, #consum bere , #sanatate